ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

















































Το Ισραήλ προειδοποιεί ότι θα χτυπήσει τους Τούρκους στη Συρία - Τούρκοι υπουργοί στη Δαμασκό
Σε υστερία και νευρικό κλονισμό οι τουρκικές εφημερίδες με την Τριμερή Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ
Παύλος Ασλανίδης: Η Μαρία Καρυστιανού «έπεσε στην παγίδα των δημοσκοπήσεων και φούσκωσαν τα μυαλά της»
Συρία: Το τζιχαντιστικό καθεστώς της Δαμασκού επιτέθηκε στους Κούρδους στο Χαλέπι
Αποκάλυψη Politico: Πυρηνική συνεργασία Γαλλίας και Ρωσίας στη Γερμανία εν μέσω πολέμου στην Ουκρανία 
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ρυθμό ανάπτυξης 3,8% για φέτος και στο βάθος …. το 2026 στο 1,4% «βλέπει» το ΔΝΤ στην εξαμηνιαία έκθεση του World Economic Outlook.
Στην έκθεση που δημοσιοποιήθηκε στο πλαίσιο της Εαρινής Συνόδου του Ταμείου, εκτιμάται ότι ειδικά το τελευταίο τρίμηνο του 2021 η ανάπτυξη θα φτάσει στο 6,9%.
Όσον αφορά το 2022, η ανάπτυξη θα διαμορφωθεί στο 5%, καλύπτοντας έτσι και τις απώλειες που θα έχει υποστεί η ελληνική οικονομία το 2020 οπότε η ύφεση έφτασε στο 8,2%.
Οι συγκεκριμένες προβλέψεις είναι ελαφρά χαμηλότερες σε σχέση με τις προηγούμενες εκτιμήσεις του ΔΝΤ, το Φθινόπωρο του 2020, που προέβλεπε ανάπτυξη 4,1% για το 2021.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Ελλάδα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΔΝΤ, η επίδραση στο ΑΕΠ λόγω και της εξέλιξης της πανδημίας είναι μικρότερη σε σχέση με άλλες χώρες της Ε.Ε.
Είναι χαρακτηριστικό ότι το Ταμείο εκτιμά ότι το ΑΕΠ στην ευρωζώνη φέτος θα αυξηθεί κατά 4,4% όταν στα τέλη του 2020 προέβλεπε ανάπτυξη 5,2%.
Στο μέτωπο της ανεργίας, το Ταμείο εκτιμά ότι το 2020 διαμορφώθηκε στο 16,4% και φέτος θα αυξηθεί στο 16,6% για να υποχωρήσει το 2022 στο 15,2%.
Σύμφωνα με το ΔΝΤ, από αποπληθωρισμό το 2020 ο δείκτης θα φτάσει στο 0,2% φέτος και θα αυξηθεί κατά 0,8% το 2022, σε επίπεδο ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών αναμένει περιορισμό του «ανοίγματος» που παρατηρήθηκε λόγω της πανδημίας στο 6,6% του ΑΕΠ.






















































