Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μήνυμα αναδίπλωσης προς τις αγορές

Μήνυμα αναδίπλωσης προς τις αγορές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», η προσπάθεια να διαβιβασθεί μήνυμα αναδίπλωσης προς τις αγορές δείχνει ότι το Μέγαρο Μαξίμου και η Κουμουνδούρου έχουν ανησυχήσει από την άνοδο των σπρεντ και την πτώση του χρηματιστηριακού δείκτη.

Η χθεσινή παρέμβαση των Βρυξελλών, διά του εκπροσώπου της Κομισιόν Σάιμον Ο’Κόνορ (Simon O’ Connnor) και του νέου Aντιπροέδρου για τις οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις, Γίρκι Κατάινεν (Jyrki Katainen), είχε ως αποκλειστικό αποδέκτη τις διεθνείς αγορές κεφαλαίων, αλλά αποκαλύπτει ότι η Αθήνα βρίσκεται ήδη σε συνεννόηση με τους εταίρους για τη διαμόρφωση ενός σχεδίου στήριξης της ελληνικής οικονομίας που θα τεθεί σε εφαρμογή με τη λήξη του υφιστάμενου δανειακού προγράμματος.

Για την εξέλιξη αυτή μίλησαν κορυφαίες κυβερνητικές πηγές από το Μιλάνο.

«Η Ελλάδα δεν αλλάζει τη διαπραγματευτική της στάση, η θέση της χώρας είναι σταθερή. Η συζήτηση είναι σε εξέλιξη, εμείς θα κάνουμε τη δουλειά μας και όλα θα γίνουν σε συνεννόηση με την Ευρώπη…» ανέφεραν χαρακτηριστικά, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι με τη λήξη του Μνημονίου, η χώρα μας δεν θα χρειαστεί πρόσθετη χρηματοδότηση και ότι το νέο σχέδιο για μια «προληπτική γραμμή χρηματοδότησης» που βρίσκεται στα σκαριά «δεν θα απαιτεί νέο πρόγραμμα».

Ο Πρωθυπουργός επιδίωξε να διαβεβαιώσει όλους τους συνομιλητές του στο Μιλάνο ότι το ελληνικό πρόγραμμα παραμένει σε σταθερή τροχιά και πως οι κλυδωνισμοί των τελευταίων ημερών δεν επηρεάζουν τους μακροοικονομικούς δείκτες που αποτελούν εχέγγυο για τη δημοσιονομική σταθερότητα και την επιστροφή της ελληνικής οικονομίας σε αναπτυξιακούς ρυθμούς.

Για την παρέμβαση στήριξης και το μήνυμα που διαβιβάστηκε από τις Βρυξέλλες, ότι η ΕΕ θα συνεχίσει να συνδράμει την ελληνική προσπάθεια για την πλήρη πρόσβαση της χώρας στις αγορές, είχε προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία του Αντώνη Σαμαρά με τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ (Jean-Claude Juncker), με το γραφείο του οποίου το Μέγαρο Μαξίμου εξακολουθεί να βρίσκεται σε «ανοικτή γραμμή».

Σε χαμηλότερους τόνους συνεχίζεται ο πόλεμος κυβέρνηση και αντιπολίτευσης σχετικά με το ποιος είναι ο υπαίτιος για την αναταραχή.

Η αξιωματική αντιπολίτευση υποστήριξε ότι «δεν πρόκειται να παρακολουθήσει τον κατήφορο της συγκυβέρνησης στην ένταση και την κινδυνολογία». Ωστόσο, συνέστησε στην κυβέρνηση να προσφύγει χωρίς καθυστέρηση σε εκλογές, με βασικό επιχείρημα ότι πρέπει να αποφευχθεί μια τετράμηνη παράταση της έντασης.

Οι δηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις από τον άξονα Μαξίμου – Χαριλάου Τρικούπη, ενώ η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη, κατήγγειλε την Κουμουνδούρου ότι στην πραγματικότητα δεν επιθυμεί την έξοδο της χώρας από το Μνημόνιο.

Ο Προέδρος της Βουλής, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ανέφερε ότι οι αγορές «στέλνουν μήνυμα ότι πρέπει να συζητήσουμε και να συνεννοηθούμε σε ένα εθνικό πλάνο».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: «Τρέμει» την προκαταρκτική και λέει όχι – Δικαιολογίες για τα Τέμπη

Φάμελλος: Προκαταρκτική για τον Καραμανλή που θα τον παραπέμψει στη Δικαιοσύνη

ΚΚΕ για παραιτήσεις Παπασταύρου-Μπρατάκου: «Παζάρια της κυβέρνησης με τα μεγάλα αστικά συμφέροντα»

Ανδρουλάκης: Ο πυρήνας του προβλήματος της διαφθοράς είναι το Μέγαρο Μαξίμου

ΣΥΡΙΖΑ για αποπομπή Παπασταύρου και Μπρατάκου από Μητσοτάκη: Καλή τύχη στους επόμενους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr