ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Δημοσκόπηση Interview: Στο χαμηλό 26,4% η ΝΔ - Τσίπρας και Καρυστιανού αλλάζουν τον πολιτικό χάρτη
Μαρία Καρυστιανού: Παραιτήθηκε από τον Σύλλογο των Τεμπών
Ιρανοί προοδευτικοί διαδήλωσαν κατά των Μουλάδων και των Μοναρχικών (βίντεο)
Συρία: Η νεο-οθωμανική μεταβατική κυβέρνηση τζιχαντιστών της Δαμασκού έβαλε στόχο κι άλλες πόλεις που κατέχουν οι Κούρδοι
«Εάν οι ΗΠΑ στηρίζουν τον γιο του τελευταίου Σάχη του Ιράν, αυτό θα μπορούσε να αποδειχθεί θανάσιμο σφάλμα»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Σε κλοιό πληθωριστικών πιέσεων βρίσκονται τα ευρωπαϊκά νοικοκυριά στη σκιά του πολέμου στην Ουκρανία.
Σύμφωνα με τη Eurostat ο ετήσιος πληθωρισμός στη ζώνη του ευρώ σημείωσε νέο ρεκόρ, φθάνοντας το 8,9% τον Ιούλιο του 2022, από 8,6% τον Ιούνιο.
Συγκριτικά, πέρυσι, δεν ξεπερνούσε το 2,2%.
Ο ετήσιος πληθωρισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης ήταν 9,8% τον Ιούλιο του 2022, από 9,6% τον Ιούνιο.
Ένα χρόνο νωρίτερα, το ποσοστό αυτό ήταν μόλις 2,5%.
Τα χαμηλότερα ετήσια ποσοστά πληθωρισμού καταγράφηκαν στη Γαλλία και τη Μάλτα (από 6,8%) και τη Φινλανδία (8,0%).
Τα υψηλότερα ετήσια ποσοστά καταγράφηκαν στην Εσθονία (23,2%), τη Λετονία (21,3%) και τη Λιθουανία (20,9%).
Σε σύγκριση με τον Ιούνιο, ο ετήσιος πληθωρισμός μειώθηκε σε έξι κράτη μέλη, παρέμεινε σταθερός σε τρία και αυξήθηκε σε 18.
Πληθωρισμό 11,3% καταγράφει ο πληθωρισμός στην Ελλάδα, δηλαδή οριακή μείωση από το 11,6% του Ιουνίου.
Όπως ήταν αναμενόμενο, στον απόηχο της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, τον Ιούλιο η μεγαλύτερη επιβάρυνση στον ετήσιο ρυθμό πληθωρισμό της ζώνης του ευρώ προήλθε από την ενέργεια (+4,02%), ενώ ακολουθούν τα τρόφιμα, το αλκοόλ και ο καπνός (από +2,08%), οι υπηρεσίες (+1,60%) και τα μη ενεργειακά βιομηχανικά αγαθά (+1,16%).























































