Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γιάννης Βουτσινάς-ΕΠΠ: Πρόσθετα μέτρα στήριξης για τις επιχειρήσεις τροφίμων και εστίασης

Γιάννης Βουτσινάς-ΕΠΠ: Πρόσθετα μέτρα στήριξης για τις επιχειρήσεις τροφίμων και εστίασης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την αναγκαιότητα συνεχών παρεμβάσεων στην αγορά από μέρους της Πολιτείας, προκειμένου να λαμβάνονται έγκαιρα μέτρα στήριξης για τις επιχειρήσεις και την κοινωνία προκειμένου να αμβλυνθούν οι επιπτώσεις από την ενεργειακή κρίση, επεσήμανε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά (ΕΕΠ) κ. Γιάννης Βουτσινάς, κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΕΠ που πραγματοποιήθηκε στο παλαιό Δημαρχείο της Νίκαιας.

Ο κ. Βουτσινάς ανέφερε συγκεκριμένα, ότι τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση για την άμβλυνση των επιπτώσεων στην αγορά και στην κοινωνία, είναι αναγκαία και προς τη σωστή κατεύθυνση, με αποτέλεσμα οι λιανικές τιμές των καυσίμων στη χώρα μας να είναι χαμηλότερες σε σχέση με άλλες Ευρωπαϊκές χώρες. Ωστόσο επεσήμανε ότι το πρόβλημα της ακρίβειας παραμένει και επηρεάζει αρνητικά τόσο το κόστος παραγωγής για τις επιχειρήσεις, όσο και το βιοτικό επίπεδο των πολιτών.

Τόνισε, δε, ότι το Επιμελητήριο παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις προκειμένου να παρεμβαίνει προς την κεντρική διοίκηση για την περαιτέρω λήψη μέτρων στήριξης, ενώ επεσήμανε ότι πρέπει να επεκταθεί η παρέμβαση προς τις επιχειρήσεις εστίασης και τροφίμων που πλήττονται περισσότερο από την ενεργειακή κρίση.

Όπως επεσήμανε ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Π. κ. Γιάννης Βουτσινάς, η επιλογή της Νίκαιας, ως τόπου συνεδρίασης του Δ.Σ. του Ε.Ε.Π., έπεται προηγούμενων συνεδριάσεων σε Μέγαρα, Ελευσίνα, Λαύριο και Αίγινα, στο πλαίσιο των αποφάσεων της Διοίκησης, για ισχυρή παρουσία του Επιμελητηρίου και ενημέρωση των επιχειρήσεων και των επαγγελματιών μελών του σε όλες τις περιοχές δικαιοδοσίας του Ε.Ε.Π., στοχεύοντας στην ανάδειξη μιας κουλτούρας συμμετοχής των τοπικών κοινωνιών στη διεργασία του Επιμελητηρίου και στην ενδυνάμωση του Επιμελητηριακού θεσμού.

Στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά, είχαν προσκληθεί να παραστούν επαγγελματίες και επιχειρηματίες της περιοχής.

Ο κ. Βουτσινάς, αναφέρθηκε λεπτομερώς στις δράσεις της Διοίκησης του Ε.Ε.Π. από την ανάληψη των καθηκόντων της το 2018, που είχε ως αποτέλεσμα την πλήρωση του θεσμικού ρόλου του Επιμελητηρίου ως θεσμοθετημένου συμβούλου της Πολιτείας σε θέματα οικονομίας και ανάπτυξης, εκπροσωπώντας αξιόπιστα, ισχυρά και αποδοτικά τα συμφέροντα των μελών του.

Ανέπτυξε, επίσης τις δράσεις που πραγματοποίησε το Ε.Ε.Π. προκειμένου να σταθεί αρωγός στους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις μέλη του, αλλά και στο κοινωνικό σύνολο, για την αντιμετώπιση των συσσωρευμένων προβλημάτων από τα μνημονιακά χρόνια, αλλά και των προβλημάτων που προκλήθηκαν εξ αιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού και στη συνέχεια του πολέμου στην Ουκρανία, που προκάλεσε ενεργειακή κρίση και άνοδο του πληθωρισμού.
Ειδικότερα, αναφερόμενος στο κόστος της ενέργειας, ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Π. επεσήμανε ότι αποτελεί μια τεράστια απειλή, μεγαλύτερη ακόμη μεγαλύτερη και από την πανδημία, καθώς αυξάνει υπέρμετρα το κόστος παραγωγής, τις μεταφορές και προκαλεί ένα φαύλο κύκλο πληθωρισμού και ανατιμήσεων, βαθαίνοντας έτσι την ύφεση στην οικονομία.

Τέλος, ως προς το ολιστικό σχέδιο που υλοποίησε η διοίκηση του Ε.Ε.Π. προκειμένου να καταστήσει το Επιμελητήριο ένα πλήρως αξιόπιστο και χρήσιμο «σύμμαχο» των επιχειρήσεων, ο κ. Βουτσινάς μεταξύ άλλων ανέφερε:

-Την αναδιοργάνωση του Μητρώου Μελών με στόχο την οικονομική εξυγίανση του ΕΕΠ και την προστασία των μελών του από άδικη και καταχρηστική υπερχρέωση συνδρομών.

-Την αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του, με στόχο την αύξηση της ποσότητας και της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών (ψηφιοποίηση και παροχή απομακρυσμένων υπηρεσιών).

-Την τεχνολογική και κτιριακή αναβάθμιση των υποδομών και των υπηρεσιών.

-Την γεωγραφική κάλυψη όλου του εύρους του ΕΕΠ σε επίπεδο διακυβέρνησης, εκπροσώπησης, συμμετοχής και παρεχόμενων υπηρεσιών.

-Την υπεράσπιση των συμφερόντων των μελών του ΕΕΠ με παρεμβάσεις και συμπράξεις σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο.

-Στην στήριξη των μελών του Επιμελητηρίου για την άμβλυνση των επιπτώσεων της πανδημίας στις επιχειρήσεις και την εξασφάλιση της υψηλότερης απόδοσης των μέτρων υποστήριξης της πολιτείας.

-Την διαχείριση ολοκληρωμένων παρεμβάσεων και έργων παρεχόμενων υπηρεσιών στα μέλη του Επιμελητηρίου οριζόντια ή κατά κλάδο στις αναδυόμενες ανάγκες τους, αλλά και στη σχεδιαζόμενη ανάκαμψη της εθνικής οικονομίας και της επιχειρηματικότητας.

-Την οργάνωση και υλοποίηση ανταποδοτικών υπηρεσιών προς τα μέλη με δράσεις συμβουλευτικής, πληροφόρησης, επαγγελματικής κατάρτισης και πιστοποίησης για την ανάπτυξη και βελτίωση της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας και των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού τους.

-Ζητήματα όπως η ενίσχυση της ρευστότητας, η πρόσβαση σε χρηματοδότηση με βιώσιμους όρους, η συμπόρευση με τους φορείς παροχής της γνώσης, η διαρκής πληροφόρηση των μελών και η αμφίδρομη σχέση με τις διοικήσεις, η δικτύωση και η εξωστρέφεια, η επαγγελματική κατάρτιση και η πιστοποίηση προσόντων, η διαρκής εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού των επιχειρήσεων, αποτέλεσαν προτεραιότητες στην θητεία μας.

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτηση του ο Πρόεδρος του ΕΕΠ έκανε ιδιαίτερη μνεία στην θεσμική ενίσχυση του Επιμελητηρίου και γενικότερα του Επιμελητηριακού θεσμού, ώστε να ενισχύσει τον ενεργό του ρόλο και την επιρροή στα οικονομικά, πολιτικά και κοινωνικά δρώμενα της χώρας, προς το συμφέρον του συνόλου της επιχειρηματικότητας και της κοινωνίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Ιρακινοί εξάρθρωσαν μεγάλο δίκτυο λαθρεμπορίας πετρελαίου

Ελλάδα-ΗΑΕ: Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στο τραπέζι Μητσοτάκη και του υπουργού Βιομηχανίας των Εμιράτων

Γιώργος Τσίπρας: Η βίαιη απολιγνιτοποίηση ήταν πολιτική, εντελώς ερασιτεχνική και στην ουσία σκόπιμη για κάποια συμφέροντα

Ηλεκτρικό ρεύμα: Σημαντική πτώση των τιμολογίων για τον Μάρτιο

Η Κίνα ανακάλυψε το μεγαλύτερο κοίτασμα πετρελαίου στον κόσμο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr