ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Λόρδος Τζον Μπερντ: Τέτοια φτώχεια στη Βρετανία ούτε μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Λόρδος Τζον Μπερντ: Τέτοια φτώχεια στη Βρετανία ούτε μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο ιδρυτής της εφημερίδας δρόμου στη Βρετανία The Big Issue, ο λόρδος Τζον Μπερντ, είπε ότι υπάρχουν ένα εκατομμύριο άνθρωποι –αν όχι περισσότεροι– στη χώρα οι οποίοι αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να διολισθήσουν στη φτώχεια και να μείνουν άστεγοι επειδή δεν μπορούν να πληρώσουν το ενοίκιό τους ή να αποπληρώσουν το στεγαστικό τους δάνειο.

«Και αυτό είναι ξεκάθαρα το πιο ανησυχητικό πράγμα που έχω να δω σίγουρα από τις πρώτες ημέρες κυκλοφορίας του Big Issue», δήλωσε ο ίδιος στον ραδιοφωνικό σταθμό Times Radio.

Ερωτηθείς αν θεωρεί ότι η απειλή της έλλειψης στέγης για πολλές οικογένειες είναι χειρότερη απ’ ό,τι ήταν μέχρι σήμερα ο λόρδος Μπερντ απάντησε:

«Ναι, δηλαδή ιστορικά δεν έχουμε δει τέτοια κατάσταση και δεν θέλω να ακουστώ σαν παλιόγερος, αλλά ίσως το ότι ζω στο Καίμπριτζ με έχει κάνει να σκεφτώ την ιστορία, αλλά νομίζω ότι πρέπει να ανατρέξουμε στις Εκκαθαρίσεις των Χάιλαντς ή ακόμη και στις Περιφράξεις που οδήγησαν χιλιάδες επί χιλιάδων ανθρώπους στις πόλεις. Απολύτως άθλιο.

»Πουθενά να μείνεις και να βρίσκεις δουλειά μόνο στους μύλους.

»Δεν νομίζω ότι υπήρχε περίοδος της ιστορίας σαν αυτή, ίσως στο τέλος των Ναπολεόντειων Πολέμων όπου ο κόσμος τριγυρνούσε στους δρόμους αβοήθητος.

»Μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο ήταν πολλοί οι εκτοπισμένοι.

»Μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο υπήρχε βοήθεια, αλλά δεν είχαμε τέτοια κατάσταση. Είναι ιστορική.

»Και νομίζω ότι αυτή η κυβέρνηση θα πρέπει να κουνηθεί από τη θέση της και να σταματήσει να σχεδιάζει μεσοπρόθεσμα μόνο», δήλωσε ο ιδρυτής του Big Issue.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ιράν απείλησε Γαλλία και Βρετανία αν στείλουν πολεμικά πλοία στα Στενά του Ορμούζ – Τι απάντησαν Βρετανοί και Γάλλοι

Το Ιράν απάντησε στις αμερικανικές προτάσεις για τον τερματισμό του πολέμου

Το παγωμένο βλέμμα της Ελισάβετ: Ακόμη και πρωθυπουργοί έτρεμαν μπροστά της, αποκαλύπτει βασιλικός βιογράφος

Βρετανία: Το Εργατικό Κόμμα «βράζει» – 22 βουλευτές ζητούν «καρατόμηση» του Κιρ Στάρμερ

Το Ηνωμένο Βασίλειο μετακινεί πολεμικό πλοίο πληρέστερα στον Κόλπο για αποστολή προστασίας της ναυσιπλοΐας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr