Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΔΝΤ: Η Γερμανία είναι το μόνο μέλος των G7 που θα υποστεί συρρίκνωση η οικονομία του

ΔΝΤ: Η Γερμανία είναι το μόνο μέλος των G7 που θα υποστεί συρρίκνωση η οικονομία του
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Έχοντας ήδη εμφανίσει στασιμότητα το δεύτερο τρίμηνο, η γερμανική οικονομία θα διατηρήσει τον ίδιο αδύναμο ρυθμό το τρίμηνο Ιουλίου – Σεπτεμβρίου και θα αυξηθεί οριακά κατά 0,1% το τελευταίο τρίμηνο.

Αυτό προκύπτει από δημοσκόπηση του Bloomberg σε οικονομολόγους, οι οποίοι εκτιμούν ότι η ατμομηχανή της Ευρώπης, που επανέρχεται από τη χειμερινή ύφεση, μετά βίας θα δώσει δείγματα επέκτασης το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Η νεότερη εκτίμηση υπολείπεται κατά 0,1 ποσοστιαία μονάδα της αντίστοιχης που καταγράφτηκε σε δημοσκόπηση τον προηγούμενο μήνα.

Η γερμανική οικονομία προβλέπεται ακόμη ότι θα συρρικνωθεί κατά 0,3% συνολικά το 2023 και πιθανότατα θα ανακάμψει μόνο κατά 0,8% το 2024, από την προηγούμενη πρόβλεψη του 1%, ανέφεραν οι οικονομολόγοι.

Η γερμανική βιομηχανία αντιμετωπίζει συνεχή αδυναμία εν μέσω κατώτερης των προσδοκιών ζήτησης από την Κίνα, ελλείψεων εργαζομένων, αυστηρότερης νομισματικής πολιτικής και των παρατεταμένων επιπτώσεων από την ενεργειακή κρίση του περασμένου έτους.

Επιδείνωση εμπιστοσύνης επενδυτών

Η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης αναμένεται από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να είναι η μόνη μεταξύ των μελών της G7 η οποία θα υποστεί συρρίκνωση φέτος.

Σε αυτό το πλαίσιο, όπως γράφει το Bloomberg, τα στοιχεία που θα ανακοινωθούν την Τρίτη 15/8 είναι πολύ πιθανό να δείξουν ότι η εμπιστοσύνη των επενδυτών προς τη Γερμανία πιθανότατα επιδεινώθηκε εκ νέου τον Αύγουστο.

Όπως επισημαίνουν οι αναλυτές του Bloomberg, η γερμανική ZEW είναι η πρώτη από τις μεγάλες έρευνες που δημοσιεύονται στην ευρωζώνη για τον Αύγουστο, παρέχοντας μια ένδειξη για το τι να περιμένουμε από τις άλλες χώρες.

Οι προσδοκίες των επενδυτών διολίσθησαν περαιτέρω, υποδηλώνοντας ότι το κλίμα επηρεάζεται από τις υψηλές τιμές της ενέργειας, τα αυξανόμενα επιτόκια και την ασθενέστερη παγκόσμια ζήτηση.

Οι αυστηρότεροι πιστωτικοί όροι σημαίνουν επίσης ότι η Γερμανία δεν θα αποκτήσει μεγάλη δυναμική τα επόμενα τρίμηνα, εκτιμούν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Πιστόριους λέει ότι η Ρωσία γεμίζει τις αποθήκες της με όπλα – Μπορεί να ετοιμάζει κάτι μεγαλύτερο;

Γερμανία: Συνελήφθη συνεργάτης Ευρωβουλευτή του AfD για κατασκοπεία υπέρ της Κίνας

Ο Σταϊνμάγερ στην Τουρκία με πολιτική ατζέντα… και ντονέρ

Γερμανία: Οι μουσουλμάνοι μαθητές θεωρούν σημαντικότερο το Κοράνι από τους νόμους του γερμανικού κράτους

Η Γερμανική Αμνηστία ζητά έρευνα για την απαγόρευση εισόδου στη χώρα του Γιάνη Βαρουφάκη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr