Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Με 19 προαπαιτούμενα – φωτιά έρχεται η Τρόικα

Με 19  προαπαιτούμενα – φωτιά έρχεται η Τρόικα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

“Μεταξύ της Τρόικας και της Ελληνικής Κυβέρνησης είναι συνηθισμένο να ανταλλάσσονται σειρά εγγράφων, τα οποία, σε καμία περίπτωση δεν προδικάζουν την κατάληξη της διαπραγμάτευσης” σημειώνει η Σοφία Βούλτεψη σχολιάζοντας χωρίς να διαψεύδει το δημοσίευμα της Καθημερινής που αποκαλύπτει τα 19 προαπαιτούμενα που απαιτούνται για να πάρουμε την δόση και για να μπορεί να ξεκινήσει οποιαδήποτε συζήτηση για το νέο μνημόνιο επιτήρησης.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα που υπογράφει η ανταποκρίτρια της εφημερίδας στις Βρυξέλλες, το τελεσίγραφο με τις 19 δράσεις που πρέπει να ολοκληρώσει η ελληνική πλευρά το έστειλε η τρόικα την περασμένη Παρασκευή το πρωί στον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη.

Σύμφωνα με το τελεσίγραφο τα 19 αυτά προαπαιτούμενα «θα δημιουργήσουν τις συνθήκες για μια πετυχημένη αξιολόγηση», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Έτσι μεταξύ άλλων η Τρόικα ζητά την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού 2,6 δισ. ευρώ για το 2015, περιορισμό των επιδομάτων στη δημόσια διοίκηση, και απόφαση για τις ομαδικές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα

Ειδικότερα η Τρόικα ζητά δέσμευση της κυβέρνησης ότι δεν θα κάνει οριζόντια ρύθμιση δανείων για νοικοκυριά (δηλαδή στεγαστικών και καταναλωτικών). Επίσης ότι θα άρει τους περιορισμούς στους πλειστηριασμούς στο τέλος του έτους.

Στο θέμα του ασφαλιστικού η τρόικα ζητάει να παράσχει η ελληνική πλευρά παραμετρικές αλλαγές (δηλαδή αλλαγές σε όρια ηλικίας, ποσοστά αναπλήρωσης, απαιτούμενα έτη ασφάλισης μεταξύ άλλων), να εφαρμόσει τα διαρθρωτικά ορόσημα που αναφέρονται στο Μνημόνιο, όπως ο περιορισμός των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων και ο εξορθολογισμός του συστήματος της ελάχιστης σύνταξης.

Τέλος στον τομέα των ιδιωτικοποιήσεων η κυβέρνηση “πρέπει να επικεντρωθεί στην πώληση των μετοχών του ΟΤΕ, αλλά και στην ιδιωτικοποίηση των λιμανιών του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης. Πρέπει να σημειωθεί πρόοδος στην ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ αλλά και στην παραχώρηση των περιφερειακών αεροδρομίων”.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γεραπετρίτης: «Η ΕΕ και οι χώρες του Κόλπου οφείλουν να αντιμετωπίσουν από κοινού τις προκλήσεις στη Μέση Ανατολή»

23 Απριλίου 2010: Ο Παπανδρέου υπέταξε την Ελλάδα στο μνημόνιο με διάγγελμα από το Καστελλόριζο

Χριστοδουλίδης: Είμαστε στα όρια μας, όσον αφορά τις προσφυγικές ροές

Ο φιλότουρκος «τενεκές» Μπορέλ θέλει να στείλουμε αντιαεροπορικά στην Ουκρανία

«Πέσιμο» στην Ούρσουλα στις Βρυξέλλες – Της φώναζαν: «Είσαι εγκληματίας, έπρεπε να βρίσκεσαι στη Χάγη»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr