Ισλαμικό ΚράτοςΒόρεια ΜακεδονίαΑλβανίαΤουρκίαΚουρδιστάνΙσραήλΚύπροςΒαλκάνιαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πουτανέσκα με ταλιατέλες

Πουτανέσκα με ταλιατέλες

Μια φλογερή, πανεύκολη και συνάμα πικάντικη μακαρονάδα με σκανδαλιάρικο όνομα από τη γείτονα χώρα, την Ιταλία.

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 25 λεπτά
Αναμονή: 00 λεπτά
Συνολικός χρόνος: 35 λεπτά

Υλικά

500 γρ. ταλιατέλες
3 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
4 φιλέτα αντσούγιας ψιλοκομμένα
1 μικρή καυτή πιπεριά χωρίς σπόρους ψιλοκομμένη
3 κουτ. της σούπας κάπαρη ξεπλυμένη και στραγγισμένη
8 μαύρες ελιές, χωρίς κουκούτσια και κομμένες στα τέσσερα
2 κούπες ντομάτες κομμένες και περασμένες από ένα σουρωτήρι
2 κουτ. της σούπας πελτέ ντομάτας
½ κουτ. του γλυκού αλάτι
½ κουτ. του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
2 κουτ. της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό

Εκτέλεση

Βάζουμε αλατισμένο νερό να βράσει. Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.  Φροντίζουμε να κρατούν λίγο, δηλαδή να είναι al dente.

Σε ένα τηγανάκι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο να πάρει χρώμα. Τέλος προσθέτουμε τις ντομάτες και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για 5 λεπτά.

Συμπληρώνουμε τις αντζούγιες, τον πελτέ ντομάτας, τις ελιές, το πιπέρι, το αλάτι, την κάπαρη και την πιπεριά. Αφήνουμε τη σάλτσα για 10 λεπτά ακόμη.

Ανακατεύουμε τα μακαρόνια μαζί με τη σάλτσα και πασπαλίζουμε με μαϊντανό.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πολυβραβευμένος Έλληνας σεφ πέθανε χτυπημένος από τον καρκίνο

Οι Τούρκοι άρπαξαν παραγωγή ελαιόλαδου αξίας 200 εκ. δολαρίων από την κουρδική Εφρίν της Συρίας

Ελληνο-Ισραηλινή Γιορτή Γαστρονομίας στο Hilton Αθηνών με τους Σεφ Assaf Granit και Άκη Πετρετζίκη

Τι είπε εισαγγελέας για την αυτοκτονία του διάσημου σεφ Άντονι Μπουρντέν

Οι Ρώσοι «υμνούν» τις ελιές και το λάδι της Χαλκιδικής

Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr