ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εικονική αερομαχία ελληνικών και τουρκικών μαχητικών

Εικονική αερομαχία ελληνικών και τουρκικών μαχητικών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Νέες παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου πραγματοποίησαν την Τρίτη τουρκικά αεροσκάφη, ενώ σημειώθηκε και εικονική αερομαχία με ελληνικά μαχητικά.

Δύο οπλισμένα τουρκικά αεροσκάφη εισήλθαν στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδια πτήσεως και σε δύο περιπτώσεις η διαδικασία της αναχαίτισης τους από ελληνικά μαχητικά εξελίχθηκε σε εμπλοκή εντός του FIR Αθηνών, σε απόσταση 70 και 40 μιλίων νοτίως του Καστελόριζου.

Στο FIR Αθηνών εισήλθαν συνολικά έξι τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη που κατευθύνονταν προς το FIR Λευκωσίας και κατά την αποχώρηση των δύο οπλισμένων τουρκικών αεροσκαφών από το FIR Αθηνών, νοτιοανατολικά της Ρόδου, σημειώθηκαν οι δύο εμπλοκές με τα ελληνικά μαχητικά.

Συνολικά καταγράφηκαν πέντε παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας που εξελίχθηκαν σε πέντε παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου στο νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Σε όλες τις περιπτώσεις τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Τραμπ εξετάζει την πώληση F-35 στον Ερντογάν – Το Ισραήλ αντιδρά

ΗΠΑ: Οργή στο Κογκρέσο για τις εξοπλιστικές «δουλίτσες» Τραμπ με Ερντογάν

Μααρίβ: Μεγαλύτερη απειλή για το Ισραήλ η Τουρκία παρά το Ιράν

Ο Τραμπ έτοιμος να δώσει το «πράσινο φως» για αμερικανικούς κινητήρες στα τουρκικά Kaan

DW: Η Γερμανία αναζητά ενεργειακές συμφωνίες με την Τουρκία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr