Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κουφοντίνας: Τραγικό λάθος ο θάνατος του Αξαρλιάν

Κουφοντίνας: Τραγικό λάθος ο θάνατος του Αξαρλιάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τον απολογισμό της πορείας του κάνει ο “επιχειρησιακός αρχηγός” της 17 Νοέμβρη Δημήτρης Κουφοντίνας στο βιβλίο που έγραψε μέσα από τις φυλακές με τίτλο «Γεννήθηκα 17 Νοέμβρη» (εκδόσεις Λιβάνη), ομολογώντας ότι το μόνο πράγμα που θεωρεί λάθος ως προς τη δράση της οργάνωσης είναι ο θάνατος του Θάνου Αξαρλιάν, στις 14 Ιουλίου 1992, στην επίθεση με ρουκέτα κατά του τότε υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Παλαιοκρασσά.

«Ήταν τραγικό λάθος θάνατος του Θάνου Αξαρλιάν, ήταν το μοναδικό τέτοιο λάθος της 17Ν» αναφέρει, σημειώνοντας ότι «Ήμουν παρών στον Πειραιά όταν τραυματίστηκε ο Σάββας Ξηρός».

Όπως τονίζει ο ίδιος στο βιβλίο του, «δίχως να απαρνηθεί την προσωπική του ιστορία», προβαίνει σε απολογισμό της πορείας του μετά από «σαράντα χρόνια στο κίνημα (τέσσερα στο μαζικό, τέσσερα στο πολύμορφο, είκοσι στη 17 Ν, δώδεκα πολιτικός κρατούμενος)» και, μαζί, «μια συμβολή στην ιστορία του μεταπολιτευτικού κινήματος της ένοπλης κριτικής».

Σε ό,τι αφορά τα χτυπήματα κατά Τούρκων αξιωματούχων στην Ελλάδα, ο Δημήτρης Κουφοντίνας αναφέρει ότι «η 17Ν χτύπησε κορυφαία στελέχη του τουρκικού κράτους, του φασιστικού και επεκτατικού τουρκικού κράτους, του κέντρου εξουσίας που οργάνωσε και οργανώνει αυτά τα εγκλήµατα κατά των λαών της περιοχής. Και αυτή ακριβώς είναι η απάντηση σε όσους θέλησαν να µας χαρακτηρίσουν «εθνικιστές». Η 17Ν δεν χτύπησε οποιονδήποτε Τούρκο, χτύπησε τον επεκτατικό τουρκικό καπιταλισµό, του οποίου θύµα αποτελεί και ο ίδιος ο τουρκικός λαός».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πάτρα: Συνελήφθη ο γιος του «Στέλιου» της 17Ν για συμμετοχή σε ένοπλες ληστείες τραπεζών

O Kουφοντίνας θα μπορεί να αποφυλακιστεί το 2027

Πέθανε ο Γιάννης Παλαιοκρασσάς, πρώην υπουργός της ΝΔ

ΝΔ: 32 χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη

Προσφυγή Κουφοντίνα στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr