ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ελεύθεροι από τα κέντρα κράτησης οι παράνομοι μετανάστες

Ελεύθεροι από τα κέντρα κράτησης οι παράνομοι μετανάστες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

“Ελευθέρας” στους παράνομους μετανάστες στα κέντρα κράτησης δίνει η κυβέρνηση  μετά από διαβαθμισμένη υπηρεσιακή εντολή του Γιάννη Πανούση.

Με βάση την εντολή αυτή του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, πρόκειται να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι παράνομοι μετανάστες που βρίσκονται στα κέντρα κράτησης ή υπό κράτηση στη χώρα μας (σ.σ. η αρχή είχε γίνει από την Αμυγδαλέζα) και δεν αντιμετωπίζουν κατηγορίες κακουργηματικού βαθμού, αλλά μόνο παράνομης εισόδου σε ελληνικό έδαφος.

Παράλληλα, όσοι θα έρχονται να περάσουν τα ελληνικά σύνορα, δεν θα συλλαμβάνονται. αλλά θα καταγράφονται και θα τους δίδεται, μέσω «φύλλου πορείας», η δυνατότητα παραμονής στην Ελλάδα ενός μήνα, ώστε να επιλέξουν σε ποια χώρα θέλουν να πάνε.

Ωστόσο, αν στη συνέχεια εντοπισθούν σε άλλη περιοχή της χώρας, θα τους δίδεται άδεια παραμονής άλλων έξι μηνών, προκειμένου να ζήσουν νόμιμα, μέχρι να βρουν τρόπο να φύγουν από την Ελλάδα.

Την είδηση επιβεβαίωσε στο lifo.gr ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων, Παναγιώτης Χαρέλας.

Ο ίδιος επισήμανε ότι το υπηρεσιακό έγγραφο προβλέπει επίσης πως, σε περίπτωση εντοπισμού παράνομων μεταναστών κατά την είσοδό τους στη χώρα, θα γίνεται καταγραφή και σήμανση, χωρίς να ακολουθείται η διαδικασία της σύλληψης και οι μετανάστες θα λαμβάνουν φύλλο πορείας και άδεια εξάμηνης παραμονής.

Ωστόσο, δεν διευκρίνισε από πότε θα ισχύσει η συγκεκριμένη εντολή.

 

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Μαρόκο δήλωσε ότι προειδοποίησε την Ισπανία μετά τη δικαστική απόφαση για τη μετάναστευση

Θέουτα: Οι Μαροκινοί παράνομοι μετανάστες «έπληξαν» τη Συνθήκη Σένγκεν

Κυψέλη: Από πρόσφυγας-εθελοντής, κατηγορούμενος για τη δολοφονία της Βρετανίδας ο 26χρονος Αφγανός

Χαβιέρ Μιλέι: Ο Σάντσεθ θέλει να «εθνικοποιήσει» τους παράνομους μετανάστες για να τον ψηφίσουν

Μετά τη Θέουτα επιστολή της Ούρσουλα στον Σάντσεθ: «Αυξημένη εποπτεία και, εφόσον αυτό είναι απαραίτητο, η χρησιμοποίηση φυσικών φρακτών»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr