Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Άμεσα μέτρα κοινωνικής και ήπιας αστυνόμευσης εξήγγειλε ο Πανούσης

Άμεσα μέτρα κοινωνικής και ήπιας αστυνόμευσης εξήγγειλε ο Πανούσης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι ριζικές αλλαγές στην Αστυνομία που έχει ξεκινήσει ο Γιάννης Πανούσης συνεχίζονται αφού ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη εξήγγειλε μέτρα εγκληματικής πολιτικής ώστε να αποφευχθεί η επανάληψη εικόνων και προβλημάτων του παρελθόντος με τη δημιουργία ευνοϊκών συνθηκών παραβατικότητας, ανομίας και εγκληματικότητας

 

Συγκεκριμένα, μετά από ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο, αποφασίστηκαν εντατικές πεζές-εποχούμενες περιπολίες, η ανάπτυξη δράσεων στοχευμένου χαρακτήρα (ομάδες παραεμπορίου, ναρκωτικών, επαιτείας εκδιδομένων γυναικών κλπ), καθώς και η παράλληλη δραστηριοποίηση ειδικών επιχειρησιακών μονάδων της Ελληνικής Αστυνομίας (ΔΙΑΣ, ΟΠΚΕ κ.λπ.) για την υποστήριξή τους.

Μετά από συνεννόηση του κ. Πανούση με τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Γιώργο Κατρούγκαλο και με τη συμφωνία της ΚΕΔΕ και του Δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη, συντάχθηκε τροπολογία με βάση την οποία οι δημοτικοί αστυνομικοί επιστρέφουν στους ΟΤΑ όπου και ανήκουν.

«Πρότασή μου είναι να μην ονομάζονται ‘δημοτικοί αστυνομικοί’, αλλά με αλλαγή της σχετικής νομοθεσίας να χαρακτηρίζονται ως Υπηρεσία Κοινοτικής Διαμεσολάβησης, ώστε να μη συγχέονται με την ΕΛΑΣ» είπε ο κ. Πανούσης.

Οπως ανέφερε, απεστάλη στον Πρύτανη του Παντείου Πανεπιστημίου, καθηγητή Γρηγόρη Τσάλτα, πρόταση σχετικά με την ίδρυση Τμήματος Εγκληματολογίας και Αντεγκληματικής Πολιτικής, προκειμένου να καταρτίζονται εξειδικευμένα στελέχη, αλλά και να επιμορφώνονται -σε μεταπτυχιακό επίπεδο- οι ενεργοί αστυνομικοί.

Παράλληλα, δόθηκε εντολή να ελεγχθούν όλες οι χορηγηθείσες άδειες οπλοφορίας και να υπάρξει σχετική νομοθετική τροπολογία, ώστε κατά τακτά χρονικά διαστήματα να αξιολογείται η ψυχική και πνευματική κατάσταση των δικαιούχων, καθώς και αν συντρέχουν οι όροι που επέτρεψαν τη χορήγηση της άδειας.

Οι φρουρούμενοι από αστυνομικούς των οποίων μειώθηκε η φύλαξη μπορούν να κάνουν χρήση του Ν. 3938/11 (άρθρο 22) και να ενισχύσουν τη φρούρησή τους, σύμφωνα με τις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας.

«Δυστυχώς, οι ανάγκες παρουσίας των ένστολων στο δρόμο και στην αντιμετώπιση του εγκλήματος δεν αφήνουν άλλα περιθώρια διατήρησης ή ενίσχυσης.

Η εντολή αυτή προέρχεται από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό και εφαρμόστηκε ομοιόμορφα και στους πολιτικούς, εκτός των εξαιρέσεων όπου τριμελής επιτροπή εκτίμησε ιδιαίτερους κινδύνους» εξήγησε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, που ξεκαθάρισε ότι το γραφείο του υπουργού δεν ασχολείται με «διευκολύνσεις» (σβήσιμο κλήσεων, ρουσφέτια κλπ).

«Θα ήταν συνεπώς το λιγότερο παράτυπο και υπηρεσιακά ελεγχόμενο να προβαίνουν σε τέτοιες ενέργειες άλλα όργανα της Αστυνομίας» τόνισε ο κ. Πανούσης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πάτρα: Άγνωστοι ανατίναξαν ΑΤΜ, πήραν τα λεφτά κι έφυγαν

Σιδηρόκαστρο: 14χρονη κατήγγειλε βιασμό από τον πατριό της

Σάμος: 49χρονη ψυχασθενής σκότωσε τον πατέρα της γιατί νόμιζε ότι ήθελε να τη δηλητηριάσει

Συνελήφθησαν τρεις Έλληνες μουσουλμάνοι επειδή αγόρασαν μία Βουλγάρα

Πέντε συλλήψεις για ενδοοικογενειακή βία σε Πάτρα, Πύργο, Αγρίνιο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr