Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

10.445 λαθρομετανάστες στο Αιγαίο το Α΄ Τρίμηνο του 2105 (2.863 ήταν πέρσι)

10.445 λαθρομετανάστες στο Αιγαίο το Α΄ Τρίμηνο του 2105 (2.863 ήταν πέρσι)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Συνθήκες έκτακτης ανάγκης διαμορφώνονται τις τελευταίες εβδομάδες στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, εξαιτίας της πρωτοφανούς αύξησης του αριθμού λαθρομεταναστών από Μέση Ανατολή και Αφρική, δηλαδή από τα μέτωπα του τζιχάντ (ιερού πολέμου).

Σύμφωνα με στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η «Καθημερινή» φαίνεται τριπλασιασμός των παράτυπων μεταναστών που συνελήφθησαν από τις λιμενικές αρχές το διάστημα Ιανουαρίου – Μαρτίου 2015 σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.

Συγκεκριμένα, το α΄ τρίμηνο του έτους διασώθηκαν από το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος 10.445 αλλοδαποί, που εντοπίστηκαν να μπαίνουν παράτυπα στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τη στιγμή που ο αριθμός τους το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι ήταν 2.863.

Μόλις την Πέμπτη ανακοινώθηκε ότι πλωτό του Λιμενικού περισυνέλεξε 43 μετανάστες που επέβαιναν σε ακυβέρνητο φουσκωτό σκάφος στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Ρόδου.

Στην Κω, αντίστοιχα, στρατιωτικό παρατηρητήριο εντόπισε την Πέμπτη το πρωί φουσκωτή βάρκα με 38 παράτυπους μετανάστες, που επίσης περισυνελέγησαν από το Λιμενικό.

«Τα περιστατικά είναι πλέον καθημερινά», λέει στην «Κ» στέλεχος του Λιμενικού στα Δωδεκάνησα και χαρακτηρίζει «Γολγοθά» την προσπάθεια που καταβάλλεται για τη διαχείριση του φαινομένου, καθ’ ότι, όπως λέει, «στα Δωδεκάνησα δεν υπάρχουν υποδομές και επομένως οι παράτυποι μετανάστες φιλοξενούνται υπό άθλιες συνθήκες σε λιμεναρχεία και αστυνομικά τμήματα».

Από την αρχή του έτους μέχρι την 31η Μαρτίου το Λιμενικό στην Κω συνέλαβε 518 παράτυπους μετανάστες (αντί 154 πέρυσι), ενώ τη Δευτέρα επτά μετανάστες έχασαν τη ζωή τους σε ναυάγιο δουλεμπορικού σκάφους με προορισμό την Κω, στα τουρκικά χωρικά ύδατα.

Ακόμη εντονότερο είναι το πρόβλημα στη Λέσβο και δευτερευόντως στη Χίο. Στη Λέσβο, συγκεκριμένα, το Λιμενικό έχει εντοπίσει και περισυνελέξει από την αρχή του χρόνου 5.123 αλλοδαπούς, τους μισούς, δηλαδή, από τους συνολικά 10.445 συλληφθέντες μετανάστες.

Τη Δευτέρα, ενδεικτικά, στη θαλάσσια περιοχή «Συκαμινέας» και στην ακτή «Αμμουδέλι» βρέθηκαν 26 και 50 αλλοδαποί αντίστοιχα, οι οποίοι και συνελήφθησαν για παράνομη είσοδο στη χώρα.

Εμείς απλά υπενθυμίζουμε: Τζιχαντιστές περνάνε από τη Λιβύη ως μετανάστες για να επιτεθούν στην Ευρώπη

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Τούρκοι έτοιμοι για «τσαμπουκά» για το θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο

Οι Τούρκοι «σάλταραν» με τη δημιουργία αντι-drone ομπρέλας πάνω από το Αιγαίο – «Οι Μπαρμπαρόσα της Γαλάζιας Πατρίδας»

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: «Πέρασε» από την Ολομέλεια το Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο

Τραγωδία στη Χίο: Τρία μικρά κορίτσια νεκρά σε ναυάγιο

ΥΠΕΞ σε Τουρκία για τα θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο: Πολιτικοποιείτε ένα περιβαλλοντικό θέμα – Στηρίζουμε απαρέγκλιτα τα κυριαρχικά μας δικαιώματα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr