Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Φιλοξενία μεταναστών σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις πρότεινε ο Καμίνης

Φιλοξενία μεταναστών σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις πρότεινε ο Καμίνης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την αξιοποίηση στρατιωτικών εγκαταστάσεων που δεν λειτουργούν για τη φιλοξενία μεταναστών πρότεινε ο Γιώργος Καμίνης. «Δεν μιλάμε για Κέντρα Κράτησης, αλλά για ανοιχτά Κέντρα Φιλοξενίας, που θα λειτουργούν με τους πιο αυστηρές προδιαγραφές σεβασμού στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα», εξήγησε ο δήμαρχος Αθηναίων, σε συνέντευξή του.

Όπως είπε το θέμα το έχει ήδη θέσει στην υπεύθυνη για την μεταναστευτική πολιτική, Τάνια Χριστοδουλοπούλου και το γενικό γραμματέα, κ. Παπαδόπουλο. Παράλληλα, ο δήμαρχος της Αθήνας ανέφερε ότι «από το μεταναστευτικό έχουμε πάει στο προσφυγικό με παρά πολλές οικογένειες» ζητώντας αλληλεγγύη από την Ευρώπη αλλά και από τις άλλες πόλεις, καθώς «δεν μπορεί η Αθήνα να σηκώσει αυτό το βάρος».

Σημείωσε ότι «θέλουμε να δούμε μια πολιτική να εφαρμόζεται» καθώς «υπάρχει μια πόλη που έχει υποστεί όλα αυτά τα χρόνια τα πάνδεινα με έναν απρογραμμάτιστο τρόπο και η κατάσταση βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο». Ακόμη, τόνισε πως ο δήμος είναι στη διάθεση των προσφύγων μεταξύ άλλων για ενημέρωση και για διεκπεραίωση γραφειοκρατικών ζητημάτων.

Αναφερόμενος στο 1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο για την Αθήνα που θα γίνει στο Ζάππειο την Πέμπτη ο κ. Καμίνης πρόσθεσε ότι «η ζωή προχωράει και πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε με τη δημιουργία θέσεων εργασίας στην πόλη με σχέδιο ανάπτυξης» καθώς «το μεγάλο πρόβλημα στη χώρα είναι η ανεργία»

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Χριστοδουλίδης: Είμαστε στα όρια μας, όσον αφορά τις προσφυγικές ροές

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: «Πέρασε» από την Ολομέλεια το Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο

Τραγωδία στη Χίο: Τρία μικρά κορίτσια νεκρά σε ναυάγιο

Γερμανία: Αυξάνεται η βία από τους μετανάστες

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr