Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι ομολογούν και τι ξεχνάνε οι φονιάδες του 53χρονου στην Κρήτη

Τι ομολογούν και τι ξεχνάνε οι φονιάδες του 53χρονου στην Κρήτη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

“Δεν χωρούσαν τα δύο αυτοκίνητα να περάσουν από το δρόμο και τσακωθήκαμε” είπε στην ομολογία ο 33χρονος δολοφόνος του Κωνσταντίνου Προβιδάκη στο Αντισκάρι της Κρήτης χρησιμοποιώντας ως ελαφρυντικό ότι είχε πιει. Ο 33χρονος κτηνοτρόφος και ο 26χρονος συγχωριανός του, εμφανίστηκαν με επιλεκτική μνήμη ενώπιον της ανακρίτριας.

Υπήρχαν σημεία στο αιματηρό επεισόδιο, για τα οποία ο 33χρονος κτηνοτρόφος και ο 26χρονος συγχωριανός του, δίνουν ξεκάθαρες και αναλυτικές απαντήσεις και άλλα, κυρίως όσα έχουν να κάνουν με την πιθανή συμμετοχή και άλλων δραστών, που η …μνήμη τους θόλωσε από τη ζάλη του πιοτού που κατανάλωσαν νωρίτερα.

Διαβάστε τις καταθέσεις όπως τις δημοσίευσε το CretaLive:

“Λυπάμαι για το θύμα, την οικογένειά του και τη δική μου”

“Το συμβάν το ξεκίνησα εγώ, το προκάλεσα εγώ, εγώ κρατούσα και χτυπούσα, αναλαμβάνω εγώ την ευθύνη για τον θάνατο του θύματος και λυπάμαι πολύ και για το θύμα και για την οικογένειά του και για τη δική μου οικογένεια γιατί όλα αυτά έγιναν για κανέναν λόγο”. Με αυτή την πρόταση ο 33χρονος πήρε πάνω του όλη την ευθύνη για το τραγικό περιστατικό της περασμένης Κυριακής.

Ο 33χρονος στην απολογία του ισχυρίστηκε ότι μαζί με τα αδέρφια του, συγγενείς και φίλους, έτρωγαν και έπιναν στο σπίτι του στο Αντισκάρι, μετά τις κουρές και την φροντίδα των ζώων. Μαζί τους ήταν και ο 26χρονος, τον οποίο τους τελευταίους μήνες έχει πάρει στη δούλεψή του ως βοσκό. “Είχαμε πιει πολύ”, είπε για τον εαυτό του και τον 26χρονο και θυμάται ότι οι υπόλοιποι τους φώναζαν γι’ αυτό. Έφυγαν τελευταίοι με σκοπό να πάνε να κοιμηθούν. Σε απόσταση περίπου 200 μέτρων από το σπίτι του συνάντησε το θύμα. Εκείνος και ο 26χρονος ήταν σε έναν μαύρο NISSAN και ο Προβιδάκης στο δικό του όχημα με το γιο του. Ο δρόμος στενός δεν χωρούν τα δύο αυτοκίνητα να περάσουν και σύμφωνα με τον 33χρονο κανείς δεν κάνει πίσω. “…λέγαμε “κώλωσε εσύ, όχι εσύ …”Ακολούθησαν όπως λέει, βρισιές και από τις δύο πλευρές και τότε κατέβηκε εκείνος πρώτος και έσπασε με την κατσούνα, κάποια τζάμια από το αυτοκίνητο του θύματος. Πατέρας και γιος κατέβηκαν και εκείνοι και έτρεξαν να του πάρουν την κατσούνα και τότε εκείνος χτύπησε μία και μόνη φορά το θύμα, όπως ισχυρίστηκε γιατί μετά κατάφεραν και του την απέσπασαν. Αυτό θεωρεί ότι ήταν και το μοιραίο χτύπημα, ενώ στο ερώτημα πως δέχτηκε και άλλα χτυπήματα ο άτυχος άνδρας, ο 33χρονος είπε ότι δεν θυμάται.

Για το ρόλο του 26χρονου φίλου, ο 33χρονος άλλαξε την προανακριτική του κατάθεση, λέγοντας ότι ήταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και ισχυρίστηκε ότι ούτε κατσούνα κρατούσε, ούτε χτύπησε το θύμα. Τον έσπρωχνε με τα χέρια του, όπως είπε. Επίσης πήρε στο κατόπι τον γιο του θύματος για να επιστρέψει σχεδόν αμέσως. Για τα αδέρφια του ο 33χρονος ισχυρίστηκε ότι μετά τη λήξη του περιστατικού εμφανίστηκε μόνο ο 24χρονος και φώναζε. Όταν έφυγε από το σημείο, το θύμα του, όπως είπε ήταν όρθιο και με την κεφαλή του γεμάτη αίματα.


“Δεν είμαι ο φονιάς”

Ο 26χρονος, στην απολογία του, συμφωνεί με εκείνη του 33χρονου μέχρι του σημείου, που επιστρέφει στο σημείο της συμπλοκής, μετά το κυνηγητό του γιου του θύματος. Σε αντίθεση με τον 33χρονο που ισχυρίστηκε ότι το θύμα του είχε πάρει την κατσούνα, και έσπρωχναν ο ένας τον άλλο, ο 26χρονος, είπε πως είδε τον φίλο του να χτυπάει τον Κωνσταντίνο Προβιδάκη με την βέργα σε διάφορα σημεία του σώματός του. Το θύμα ήταν πεσμένο κάτω και τον χτυπούσε. Εκείνος προσπάθησε όπως ισχυρίστηκε να τον συνετίσει ενώ δεν θυμάται αν συμμετείχε ο τρίτος της παρέας, ο 24χρονος αδερφός του 33χρονου. Υποστηρίζει ότι ο 33χρονος λέει ψέμματα πως ο άτυχος Προβιδάκης ήταν όρθιος και προσθέτει ότι μπήκε σε έναν ξυλοδαρμό, σε μια φασαρία, και όχι σε έναν φόνο.


“Καταδικάζω το περιστατικό”

Ο τρίτος της παρέας, ο 24χρονος, που επίσης προφυλακίστηκε για το φονικό στην απολογία του επιμένει ότι δεν είχε συμμετοχή στο περιστατικό. Κλήθηκε από συγχωριανό τους και όταν έτρεξε εκεί το θύμα ήταν χτυπημένο στο κεφάλι και είχε επαφή με το περιβάλλον. Είπε πως λυπάται για το περιστατικό και το καταδικάζει.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Χανιά: Στη φυλακή 40χρονος από τη Βουλγαρία που παρενόχλησε νεαρή σε πάρκο

Φωνή της Αμερικής: 400% αύξηση των παράτυπων μεταναστών που φτάνουν στην Ελλάδα

Τραγωδία στον Άγιο Νικόλαο: Νεκρός 33χρονος από φωτοβολίδα – Το δράμα της οικογένειας

Συνελήφθη ιερέας στην Κρήτη – Έγραψε ότι θα πρέπει να πυροβολούνται αδέσποτα σκυλιά και φιλόζωοι

Αποφασισμένος ήρθε από τη Θεσσαλονίκη ο 64χρονος που σκότωσε τον γαμπρό του στη Νίκαια

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr