Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συνελήφθη για κατασκοπία Γάλλος στην Ανδραβίδα – Φωτογράφιζε το αεροδρόμιο

Συνελήφθη για κατασκοπία Γάλλος στην Ανδραβίδα – Φωτογράφιζε το αεροδρόμιο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Για κατασκοπία παραπέμφθηκε στις δικαστικές αρχές ένας ηλικιωμένος Γάλλος που συνελήφθη το πρωί της Μεγάλης Δευτέρας στην Ανδραβίδα, την ώρα που φωτογράφιζε τις εγκαταστάσεις και τα πολεμικά αεροσκάφη της αεροπορικής βάσης της 117 ΠΜ.

Για τη μυστηριώδη υπόθεση ενημερώθηκε και η ΕΥΠ, καθώς ο 66χρονος αλλοδαπός είχε στο διαβατήριο του σφραγίδες από χώρες όπως το Ιράν, το Ιράκ και η Αλγερία.

Ο Γάλλος οδηγήθηκε στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας με την δικογραφία για κατασκοπία και παράνομη οπλοφορία που σχηματίστηκε σε βάρος του από τους αστυνομικούς, οι οποίοι κατέσχεσαν την επαγγελματική φωτογραφική μηχανή Canon με τους φακούς της και έναν σουγιά που είχε μαζί του.

Όπως διαπιστώθηκε από την εξέταση του υλικού, είχε τραβήξει 20 φωτογραφίες των εγκαταστάσεων του στρατιωτικού αεροδρομίου και των αεροσκαφών.

Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι τα ταξίδια του στις μουσουλμανικές χώρες είχαν σκοπό την αναψυχή και ότι αγνόησε τις προειδοποιητικές πινακίδες έξω από τη μονάδα επειδή στην πατρίδα του δεν απαγορεύεται η φωτογράφιση τέτοιων χώρων.

Στη συνέχεια, ο 66χρονος παραπέμφθηκε να δικαστεί από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο, όμως λόγω της απεργίας των δικηγόρων η υπόθεση αναβλήθηκε και θα εκδικαστεί το 2017.

Στο μεταξύ, αφέθηκε ελεύθερος και επέστρεψε στη σύζυγό του, με την οποία είχε νοικιάσει δωμάτιο σε κατάλυμα κοντά στο στρατιωτικό αεροδρόμιο.

Πάντως, οι αστυνομικοί ενημέρωσαν την πρεσβεία της Γαλλίας και περιμένουν απαντήσεις για τυχόν διασύνδεσή του με πυρήνες τζιχαντιστών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Ξέφυγε» το έλλειμμα στη Γαλλία

Μακρόν σε Νετανιάχου: Η «εξαναγκαστική μεταφορά του πληθυσμού [των Γαζαίων] συνιστά έγκλημα πολέμου»

Η Γαλλία μπορεί να στείλει εντός ενός μηνός 20.000 στρατιώτες στην Ουκρανία

Γερμανός στρατιώτης ήταν μυστικός πράκτορας της Ρωσίας

Μακρόν: «Ίσως χρειαστεί στρατός στην Ουκρανία» – «Μεσαίου μεγέθους δύναμη η Ρωσία»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr