Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έντονη ανησυχία στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την ένταση στο Αιγαίο

Έντονη ανησυχία στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την ένταση στο Αιγαίο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και να διατηρήσουν τις σχέσεις καλής γειτονίας στο Αιγαίο καλεί την Ελλάδα και την Τουρκία το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα της Τετάρτης, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ κληθείς να σχολιάσει τα όσα εκτυλίσσονται στο Αιγαίο τις τελευταίες ημέρες όπου έχει κορυφωθεί η προκλητικότητα από την πλευρά της Τουρκίας, υποστήριξε ότι «ενθαρρύνουμε την Ελλάδα και την Τουρκία να συνεργαστούν για τη διατήρηση σχέσεων καλής γειτονίας και τη σταθερότητα στο Αιγαίο προς όφελος της ευρύτερης περιοχής».

Τις τελευταίες ημέρες η Άγκυρα επιδεικνύει έντονη δραστηριότητα παραβιάσεων τόσο στον εναέριο όσο και στον θαλάσσιο χώρο.

Σημειώνεται ότι τη Μεγάλη Παρασκευή καταγράφηκε παρενόχληση Έλληνα ψαρά στην περιοχή των Οινουσσών, ενώ νωρίτερα πάνω από το νησί, αλλά και πάνω από την νησίδα Πασά, πέταξε ένα τουρκικό αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας τύπου CN-235 σε πολύ χαμηλό ύψος (έως και 200 πόδια).

Πρόκειται για κινήσεις, τις οποίες αναλυτές αποδίδουν στην πρόθεση της Άγκυρας να εντάξουν την περιοχή αυτή στις «γκρίζες ζώνες».

Σημειώνεται πως από την Τετάρτη αρχίζει η μεγάλη στρατιωτική άσκηση της Τουρκίας «Efes 2016», για την οποία οι τουρκικές δυνάμεις έχουν δεσμεύσει για περίπου ένα μήνα (4 Μαΐου – 4 Ιουνίου) μια σημαντική έκταση στο Ανατολικό Αιγαίο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

Άντονι Μπλίνκεν για 25η Μαρτίου: «Ως γενέτειρα της δημοκρατίας, η Ελλάδα λειτουργεί ως πηγή έμπνευσης για τις αρχές που αγαπάμε»

26/3/1919 Εφημερίς «ΕΠΟΧΗ»: «Κάθε πόθος που πνίγεται με την βίαν και με την αγριότητα, ριζώνει βαθύτερα εις την ψυχήν του λαού»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr