Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παραιτήθηκαν δύο αντιπρόεδροι του ΣτΕ με αιχμές για τον Πρόεδρο

Παραιτήθηκαν δύο αντιπρόεδροι του ΣτΕ με αιχμές για τον Πρόεδρο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ραγδαίες ειναι οι εξελίξεις στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ενόψει και της διάσκεψης για το Νόμο Παππά που αφορά στις τηλεοπτικές άδειες, μετά την παραίτηση – κόλαφο δύο αντιπροέδρων του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Πρόκειται για τους Χρήστο Ράμμο και Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, οι οποίοι με επιστολές τους παραιτήθηκαν από μέλη της Ένωσης του ΣτΕ.

Αφορμή αποτέλεσε η ανακοίνωση που εξέδωσε, την οποία και χαρακτήρισαν ως «μέγα ατόπημα», καταλογίζοντας της παράλληλα ότι λειτούργησε ως «γραφείο Τύπου» του κ. Σακελλαρίου.

Οι εξελιξεις οδηγούν στη σύγκληση γενικής συνέλευσης των μελών της Ένωσης του ΣτΕ για να εκλεγεί νέο Διοικητικό Συμβούλιο την 13η Οκτωβρίου 2016.

Στις παραιτήσεις τους οι δύο σύμβουλοι αναφέρουν ότι το Δ.Σ. της Ένωσης του ΣτΕ αποδοκίμασε ως ψευδή, «όσα αντίθετα αναφέρονται στον Τύπο» με βάση όχι την δική της αντίληψη για τα πράγματα, αλλά την ανακοίνωση του πρόεδρου του δικαστηρίου, μετατρέποντας ουσιαστικά την Ένωση, για πρώτη φορά, σε γραφείο Τύπου του προέδρου του δικαστηρίου».

Και όλα αυτά όταν «ενώ για μεγάλο χρονικό διάστημα τόσο στον έντυπο όσο και τον ηλεκτρονικό Τύπο κατέκλυζαν δημοσιεύματα που με αφορμή τη συγκεκριμένη υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών, αναφερόταν όχι πάντα με τα καλύτερα λόγια στην εν γένει λειτουργία του συνόλου του δικαστηρίου και στο ρόλο των δικαστών, το Δ.Σ. τηρούσε αιδήμονα σιγή».

Παράλληλα αναφέρουν ότι από την ανακοίνωση «δημιουργείται σαφώς η εντύπωση ότι η Ένωση θεωρεί ότι ήταν επαρκής λόγος για την διακοπή της διάσκεψης η δημιουργία κλίματος δημοσίων αντεγκλήσεων» και εκεί «βρίσκεται το μεγαλύτερο ατόπημα, διότι αφορά την ίδια την λειτουργία του θεσμού».

Τέλος επισημαίνουν ότι η ανακοίνωση αποτελεί πλήττει καίρια το θεσμικό ρόλο του της Ένωσης του ΣτΕ και «σηματοδοτεί αλλαγή στην μακροχρόνια πορεία της από ανεξάρτητο όργανο έκφρασης του συνόλου των μελών του ΣτΕ σε διοικητική υπηρεσία».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κούγιας κατά Λιάγκα: «Είναι σίχαμα και επικίνδυνο άτομο» – Να απολυθεί από τον ΑΝΤ1

Al Jazeera: Τέλος η μετάδοση του στο Ισραήλ

Ελένη Μενεγάκη: Τέλος από το MEGA

Ανδρουλάκης για υποκλοπές: «Ανοίγω και το κουτί της Πανδώρας για τον κ. Μητσοτάκη»

ΣΥΡΙΖΑ για απόφαση ΣτΕ ενημέρωσης Ανδρουλάκη: Άρχισε το «ξήλωμα» του παρακράτους της ΝΔ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr