Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δείτε εικόνες ΣΟΚ από ψηλά με το εκτροχιασμένο τρένο στο Άδενδρο (βίντεο)

Δείτε εικόνες ΣΟΚ από ψηλά με το εκτροχιασμένο τρένο στο Άδενδρο (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Έως την Παρασκευή αναμένεται να κατατεθεί το πρώτο πόρισμα της επιτροπής που έχει συσταθεί για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στο Άδενδρο, όπως δήλωσε από το σημείο του συμβάντος ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ, Κώστας Πετράκης.

«Είναι από τα χειρότερα (δυστυχήματα) που έχουμε δει», ανέφερε ο ίδιος.

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Φίλιππος Τσαλίδης, επιβεβαίωσε πως ένας επιβάτης, ένας μηχανοδηγός κι ένας ελεγκτής είναι τα τρία θύματα του δυστυχήματος.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό / Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κεντρικής Μακεδονίας, αρχιπύραρχος Κωνσταντίνος Πουλτίδης, εξήγησε πως η επιχείρηση απεγκλωβισμού των επιβατών ήταν δύσκολη καθώς «υπήρχε μια άμορφη μάζα σιδερικών».

«Οι πρώτες προσπάθειες απεγκλωβισμού ήταν δύσκολες. Οι εύκολες ήταν κυρίως στα πίσω βαγόνια.

»Από τη μηχανή απεγκλωβίσαμε νεκρό τον πρώτο μηχανοδηγό και δύο τραυματίες, υπαλλήλους του ΟΣΕ.

»Από το δεύτερο βαγόνι, που ήταν το κυλικείο ανασύραμε ακόμη ένα νεκρό και άλλους πέντε τραυματίες (ο ένας εκ των οποίων κατέληξε σήμερα)».

Δύναμη της Πυροσβεστικής παραμένει και σήμερα στο σημείογια λόγους πυρασφάλειας, ενώ γίνονται προσπάθειες επιδιόρθωσης της γραμμής.

Υπ. Υποδομών: Εντολή για ταχεία διερεύνηση των αιτιών του δυστυχήματος

Εντολή για την ταχύτατη διερεύνηση των αιτιών του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στο Άδενδρο της Θεσσαλονίκης, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρία άτομα, έδωσε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Όπως αναφέρει το υπουργείο σε σχετική ανακοίνωσή του, κλιμάκια εμπειρογνωμόνων βρίσκονται στο σημείο του δυστυχήματος και ορίστηκε επιτροπή εμπειρογνωμόνων και μέχρι την Παρασκευή αναμένεται η έκδοση του σχετικού πορίσματος.

Το υπουργείο Υποδομών εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στις οικογένειες των εργαζομένων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του επιβάτη που έχασαν τη ζωή τους και εύχεται την ταχεία ανάρρωση των τραυματιών.

Σημειώνει τέλος ότι «αξίζουν τον έπαινο οι ηγεσίες και το προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος, του ΕΚΑΒ, της ΕΛΑΣ, των δομών του ΕΣΥ, του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και των σιδηροδρομικών φορέων και εταιρειών που στο σύνολο τους λειτούργησαν με αυταπάρνηση, ταχύτητα και οργάνωση για την αντιμετώπιση των συνεπειών του δυστυχήματος».

Συλλυπητήρια Αλ. Τσίπρα στις οικογένειες των θυμάτων

Τα συλλυπητήριά του προς τις οικογένειες των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στο Άδενδρο Θεσσαλονίκης εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας με αναρτήσεις του στο Twitter.

«Πληροφορήθηκα με οδύνη για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στο Άδενδρο Θεσσαλονίκης. Θέλω να συλλυπηθώ τις οικογένειες των θυμάτων και να ευχηθώ ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες» έγραψε ο κ. Τσίπρας.

Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Συλλυπητήρια στους οικείους των θυμάτων

Τα θερμά της συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων του χθεσινού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στο Άδενδρο Θεσσαλονίκης εκφράζει η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Εύχεται παράλληλα ταχεία ανάρρωση σε όλους τους τραυματίες.

Άμεση διερεύνηση του σιδηροδρομικού δυστυχήματος ζητεί η Ν.Δ.

Την άμεση διενέργεια έρευνας «για να φωτισθούν τα αίτια του τραγικού δυστυχήματος» στο Άδενδρο ζητεί ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραμανλής, εκφράζοντας παράλληλα τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων.

Σύμφωνα με τον κ. Καραμανλή, το δυστύχημα γεννά πλήθος ερωτημάτων, όπως:

Ποιος είναι τελικά ο ακριβής αριθμός των επιβατών του συγκεκριμένου δρομολόγιου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ;

Βασιζόμενη σε ποιες πληροφορίες έσπευσε να εκδώσει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανακοίνωση αναφερόμενη αρχικώς σε τέσσερα θύματα;

Για ποιους λόγους αφέθηκαν κάποιοι επιβάτες να εγκαταλείψουν το χώρο με δικά τους μέσα σύμφωνα και με τις πρώτες δηλώσεις του Διοικητή της Πυροσβεστικής Κεντρικής Μακεδονίας χωρίς να διαπιστωθεί από τις κρατικές υπηρεσίες εάν είναι όλοι καλά στην υγεία τους και δίνοντας έστω μια τυπική κατάθεση;

Ταυτόχρονα, όπως σημείωσε ο ο τομεάρχης της Ν.Δ. δημιουργούνται ερωτήματα για το πως λειτουργούν οι ελληνικοί σιδηρόδρομοι.

«Είναι αλήθεια ότι στο δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη σε συγκεκριμένα σημεία μειώνεται η ταχύτητα των αμαξοστοιχιών; Μήπως υπάρχει ελλιπής συντήρηση του δικτύου;» διερωτήθηκε, προσθέτοντας ότι η ΝΔ θα παρακολουθεί στενά την υπόθεση.

ΚΚΕ: Να διερευνηθούν άμεσα τα αίτια του σιδηροδρομικού δυστυχήματος

Τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στο Άδενδρο εκφράζει το ΚΚΕ και εύχεται ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.

Τονίζει παράλληλα την ανάγκη να διερευνηθούν άμεσα τα αίτια του δυστυχήματος, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τα μέτρα και τις συνθήκες ασφαλείας.

Συλλυπητήρια ΣΥΡΙΖΑ

Τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στο Άδενδρο Θεσσαλονίκης εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ εύχεται ταχεία ανάρρωση σε όλους τους τραυματίες και τονίζει ότι είναι απαραίτητη η ταχύτατη διερεύνηση των αιτιών και των συνθηκών του δυστυχήματος.

ΑΝΕΛ: Αυτονόητο ότι θα ριχθεί άπλετο φως στα αίτια της τραγωδίας

Την οδύνη των Ανεξάρτητων Ελλήνων για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στο Άδενδρο Θεσσαλονίκης εκφράζεη η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Μανταλένα Παπαδοπούλου.

Εκφράζει επίσης τα ειλικρινή συλλυπητήριά της στις οικογένειες των θυμάτων, ανάμεσα στα οποία ήταν, όπως αναφέρει, και στέλεχος κόμματος.

«Είναι αυτονόητο ότι θα ριχθεί άπλετο φως στα αίτια που οδήγησαν σε αυτή την τραγωδία», προσθέτει η κ. Παπαδοπούλου.

Το χρονικό της πρόσκρουσης της αμαξοστοιχίας στην οικία

Τύχη βουνό είχαν δύο άτομα αλβανικής καταγωγής που την ώρα της πρόσκρουσης δύο βαγονιών αμαξοστοιχίας του ΟΣΕ στις 21.40 του Σαββάτου, στην οικία τους, οι ίδιοι βρίσκονταν μέσα.

Σαστισμένος με ό,τι προηγήθηκε, αλλά και με το φόβο ζωγραφισμένο στο πρόσωπό του ένας εκ των δύο διασωθέντων δήλωνε λίγο αργότερα ότι τρόμαξε πολύ κατά την πρόσκρουση και από το φόβο του πήδηξε έξω από το σπίτι.

Την ίδια ώρα, αυτόπτης μάρτυρας, ο Γιώργος Μυλωνάς, κάτοικος της περιοχής του Άδενδρου, ο οποίος καθόταν στην αυλή του σπιτιού του, την ώρα που το τρένο του ΟΣΕ εκτροχιάστηκε και διαπέρασε την οικία του γείτονά του επισήμανε:

“Είδα το χάρο με τα μάτια μου. Άκουσα έναν περίεργο θόρυβο και μετά είδα το τρένο να πλησιάζει και να εισβάλλει στο σπίτι του γείτονά μου”, είπε χαρακτηριστικά.

Στο μεταξύ, στο σημείο της τραγωδίας, με τους μέχρι στιγμής επιβεβαιωμένους δύο νεκρούς κατά την διευθύντρια του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης και τέσσερις βάσει της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, έσπευσαν άμεσα δυνάμεις της αστυνομίας, πυροσβεστικής και του ΕΚΑΒ, αλλά και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Σε δηλώσεις του ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε ότι πρόκειται για τραγωδία, τα αίτια της οποίας θα πρέπει να διερευνηθούν άμεσα, ενώ σημείωσε ότι αμέσως μόλις έγινε γνωστό το συμβάν, κινητοποιήθηκε η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας και έσπευσαν στο σημείο δυνάμεις για να συνδράμουν τα σωστικά συνεργεία.

“Έχουμε ζητήσει να έρθουν μηχανικοί από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας γιατί υπάρχει το θέμα της οικίας. Όταν απομακρυνθεί το τρένο θα πρέπει να υπάρχει μέριμνα. Είναι μεγάλο δυστύχημα, είναι μία τραγωδία. Το ζητούμενο είναι να αρχίσουν άμεσα οι διαδικασίες για την έρευνα προκειμένου να δούμε τι έφταιξε”, υπογράμμισε ο ίδιος, προσθέτοντας “είναι αναμφίβολα μια τραγωδία και θα πρέπει να διερευνηθούν τα αίτια το ταχύτερον δυνατόν”.

Ερωτηθείς για το εάν υπήρχε κάποια ενημέρωση για προβλήματα στο συγκεκριμένο σημείο, ο κ. Τζιτζικώστας απάντησε πως “ποτέ ο ΟΣΕ δεν ενημέρωσε κανέναν φορέα ότι υπάρχει πρόβλημα με το δίκτυο” και επανέλαβε την ανάγκη να υπάρξει άμεση διερεύνηση των αιτιών.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του δημάρχου Χαλκηδόνας, Γιάννη Τσουκνιδά, ο οποίος είπε πως θα πρέπει να διερευνηθούν τα αίτια του δυστυχήματος, ενώ ερωτηθείς εάν υπάρχουν κακοτεχνίες ή προβλήματα που πρέπει να προσεχθούν, απάντησε: “αυτή είναι μια γραμμή που χρησιμοποιείται κατά κόρον. Τώρα αν είναι πρόβλημα γραμμής ή θέμα ταχύτητας θα το δείξει η έρευνα που θα γίνει”.

Από την πλευρά του ο δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Χαλκηδόνας, Μαυρουδής Μιντσιούδης είπε:

“Το σπίτι στηρίζεται πάνω στην αμαξοστοιχία. Αυτό τα λέει όλα για τη σφοδρότητα του ατυχήματος”.

Ο ίδιος επισήμανε δε ότι στο σημείο βρίσκεται και ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος.

Υπενθυμίζεται ότι το τραγικό συμβάν, με τον εκτροχιασμό της αμαξοστοιχίας που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη, έγινε στα 200 μέτρα από το Άδενδρο, περιοχή έξω από τη Θεσσαλονίκη.

Δείτε εναέρια πλάνα από το σημείο του δυστυχήματος:

Δείτε επίγεια πλάνα από το σημείο του δυστυχήματος:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης: «Ο κόσμος έχει κουραστεί με την αλαζονείες του 41%»

Κασσελάκης για Τέμπη: «Ο ελληνικός λαός δεν θα πάει για μία ακόμη φορά στις κάλπες χωρίς να γνωρίζει την αλήθεια»

Ο Δένδιας ήταν σαφής: Δεν θα δοθούν S-300 στην Ουκρανία

ΣΥΡΙΖΑ: Ζητάει τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για το μπάζωμα των Τεμπών

Κασσελάκης για δήλωση Βίκυς Φλέσσα: «Το ξέρατε ότι είστε … δολοφόνοι;»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr