Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πύρινη κόλαση στη Μάνη: Κινδύνευσαν κάτοικοι, κάηκαν σπίτια (βίντεο)

Πύρινη κόλαση στη Μάνη: Κινδύνευσαν κάτοικοι, κάηκαν σπίτια (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Συνεχίζει να μαίνεται ανεξέλεγκτη από το πρωί του Σαββάτου η μεγάλη πυρκαγιά στην ανατολική Μάνη, με αποτέλεσμα χωριά, δασικές και αγροτικές εκτάσεις να έχουν παραδοθεί στις φλόγες και να είναι χωρίς ρεύμα, ενώ το έργο της Πυροσβεστικής δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

Παράλληλα, κάτοικοι, αλλά και οι αρχές καταγγέλλουν ότι άργησαν ιδιαίτερα να φτάσουν εναέρια μέσα, όπως έγινε γνωστό ήταν απασχολημένα στην φωτιά της Κεφαλονιάς, κάτι που ώθησε την πύρινη λαίλαπα να εξαπλωθεί ακόμα περισσότερο.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τον Δήμαρχο Πέτρο Ανδρεάκο στα Παραπολιτικά “Δυστυχώς κάηκε ένα πολύ μεγάλο τμήμα της Μάνης από πλήρη αμέλεια και ανοργανωσιά της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Ένα μπάχαλο! Χθες το πρωί η φωτιά υποτίθεται είχε τελειώσει και εφησυχαστήκανε και όλη η ζημιά έγινε χθες γιατί η φωτιά είναι από το Σάββατο”.

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκονται πυρκαγιές σε Φθιώτιδα, Βοιωτία και Μαραθώνα, με την τελευταία να έχει τεθεί υπό έλεγχο.

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι το μεσημέρι της Κυριακής η φωτιά στην ανατολική Μάνη είχε τεθεί υπό μερικό έλεγχο, η ξαφνική αλλαγή στη διεύθυνση του ανέμου είχε ως αποτέλεσμα να αναζωπυρωθούν εστίες, οι οποίες μάλιστα έφτασαν σε κατοικημένες περιοχές και έκαψαν σπίτια.

Σε ύφεση

Σε ύφεση είναι τα δύο πύρινα μέτωπα σε Κότρωνα και Σκουτάρι Λακωνίας», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υποστράτηγος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Βασίλης Ματθαιόπουλος, ο οποίος συντονίζει το έργο της κατάσβεσης.

Στην περιοχή, όπως σημειώνει, επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις, αποτελούμενες από 120 πυροσβέστες και 30 αυτοκίνητα και προσθέτει:

«Προσπαθούμε να θέσουμε υπό πλήρη έλεγχο την φωτιά, που βρίσκεται σε δύσβατο σημείο, με τη βοήθεια υδροφόρων της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά και εθελοντικών ομάδων, ενώ παράλληλα θέλουμε να προλάβουμε τυχόν αναζωπυρώσεις, λόγω των ανέμων που πνέουν στην περιοχή».

Σχετικά με τις ζημιές που έχουν προκληθεί σε κατοικημένες περιοχές ο Βασίλης Ματθαιόπουλος αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «σε κάποια χωριά και οικισμούς η φωτιά πέρασε μέσα από τις αυλές των σπιτιών, γιατί στα περισσότερα υπήρχαν ξερά χόρτα και δέντρα».

Επίσης, όπως λέει, οι περισσότερες ζημιές σε σπίτια έχουν αναφερθεί στην περιοχή του Κότρωνα, αλλά αυτές είναι υλικές και μικρές, δηλαδή σε στέγες, σκεπές, ή άλλες κατασκευές.

Στον Κότρωνα, ολοσχερώς κάηκε το εκκλησάκι του προφήτη Ηλία στην περιοχή Γονέας, ενώ κάηκαν σπίτια στην περιοχή Αρέα.

Νωρίτερα, η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, Αδαμαντία Τζανετέα, μιλώντας για τις ζημιές που προκλήθηκαν, δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ:

«Είναι ακόμα νωρίς για να έχουμε μία ξεκάθαρη εικόνα. Αυτό που γνωρίζουμε μέχρι τώρα είναι ότι έχουν καεί δύο σπίτια στον Κότρωνα και στο Σκουτάρι, ενώ στον Κότρωνα η φωτιά πέρασε μέσα από τις αυλές των σπιτιών».

Επίσης, η αντιπεριφερειάρχης δήλωσε ότι υπάρχει μεγάλη καταστροφή στις ελαιοκαλλιέργειες και όπως πρόσθεσε, λόγω των πυρκαγιών, έφυγαν από τις περιοχές που απειλούνταν πολλοί παραθεριστές και επισκέπτες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

RND: Καίγονται ξανά τα δάση στην Ελλάδα

Τραγωδία στην Τουρκία: Τουλάχιστον 29 νεκροί από πυρκαγιά στην Κωνσταντινούπολη (βίντεο)

Συμπληρωματικές μηνύσεις καταθέτουν συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών

Μάτι-Τέμπη, «βδέλλες» και «ύαινες» – Ισοζύγιο της ντροπής

FOCUS: Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο η Ελλάδα για «ανεπαρκή» μέτρα για τις φυσικές καταστροφές

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr