Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Θρήνος για τους εννιά νεκρούς σε Μάνδρα, Ελευσίνα και Ασπρόπυργο – “Ανοιχτή γραμμή” Τσίπρα-Τόσκα

Θρήνος για τους εννιά νεκρούς σε Μάνδρα, Ελευσίνα και Ασπρόπυργο – “Ανοιχτή γραμμή” Τσίπρα-Τόσκα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Μάνδρα από την καταρρακτώδη βροχή, σύμφωνα με πηγές της Πολιτικής Προστασίας.

Μια γυναίκα εντοπίστηκε νωρίτερα νεκρή στο σπίτι της στη Μάνδρα Αττικής που έπληξε την περιοχή, ενώ λίγο αργότερα η πυροσβεστική υπηρεσία ανέφερε ότι νεκρός, απο τη θεομηνία, είναι ακόμη ένας άνθρωπος και συγκεκριμένα ένας ηλικιωμένος άντρας.

Ο τρίτος νεκρός από την κακοκαιρία στη Μάνδρα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, είναι ένας άνδρας, ηλικίας περίπου 65 ετών, ο οποίος βρέθηκε σε προαύλιο χώρο, στην οδό Λεωνίδα Στάμου.

Μεγάλες καταστροφές έχουν προκληθεί, εκτός από τη Μάνδρα στη Νέα Πέραμο και την ευρύτερη περιοχή των Μεγάρων.

Τα ορμητικά νερά έκοψαν δρόμους, γκρέμισαν μάντρες σπιτιών, παρέσυραν αυτοκίνητα και πλημμύρισαν σπίτια και καταστήματα.

Τα νερά σε πολλά σημεία έφτασαν σε πολύ μεγάλο ύψος, παρασύροντας ό,τι βρισκόταν στο διάβα τους.

Τα σωστικά συνεργεία κατέβαλαν μεγάλες προσπάθειες για να απεγκλωβίσουν άτομα που είχαν παγιδευτεί στα σπίτια τους.

Ολόκληρη η περιοχή έχει καλυφθεί από φερτά υλικά που έχουν κατέβει από το βουνό, κάτι που δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα.

Σε απόγνωση βρίσκονται οι κάτοικοι της Νέας Περάμου, μετά τις καταστροφικές πλημμύρες.

«Μου γκρέμισε τη μάντρα. Το υπόγειο έχει πλημμυρίσει», λέει με απόγνωση στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Ευτέρπη που προσπαθούσε να βγάλει το νερό και τη λάσπη από την αυλή της.

Λίγο πιο κάτω, ο κ. Ιορδάνης, ιδιοκτήτης ψιλικατζίδικου, θα πει «η ζημιά στο μαγαζί είναι γύρω στα 20.000-25.000 ευρώ. Όλα τα έπιπλα που ήταν ξύλινα έχουν καταστραφεί. Τα ψυγεία κάηκαν».

Δύο σοροί στη θάλασσα

Δύο σοροί να επιπλέουν εντοπίστηκαν στη θαλάσσια περιοχή στην Ελευσίνα και στον Ασπρόπυργο.

Οι σοροί εντοπίστηκαν από το λιμενικό και όπως φαίνεται πρόκειται για δύο άτομα που παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά.

Το ένα πτώμα εντοπίστηκε στην Ελευσίνα και το άλλο στον Ασπρόπυργο μέσα στη θάλασσα που έχει γίνει καφέ από τις λάσπες, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.

Οι δύο αυτοί νεκροί έρχονται να ανεβάσουν το συνολικό αριθμό των θυμάτων της κακοκαιρίας.

Εντολή Τσίπρα για κλιμάκιο της κυβέρνησης στην περιοχή

Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους από την καταστροφική καταιγίδα στη Μάνδρα Αττικής.

Νωρίτερα, είχε επικοινωνία με τον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη, τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα.

Ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε για την κατάσταση και την πορεία των επιχειρήσεων.

Ο Πρωθυπουργός έδωσε εντολή να μεταβεί στο σημείο κυβερνητικό κλιμάκιο, προκειμένου να πραγματοποιηθεί έκτακτη σύσκεψη με τους φορείς της τοπικής Αυτοδιοίκησης για τον συντονισμό των επιχειρήσεων, την άμεση αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων και την αποκατάσταση των ζημιών από τη φυσική καταστροφή.

“Μέτρα για στέγαση, διατροφή πληγέντων”

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, μαζί με τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη, βρίσκονται στο χώρο που επλήγη από το πρωί, μαζί με τον αρχηγό της Πυροσβεστικής και άλλα στελέχη του κρατικού μηχανισμού.

Όπως είπε ο Ν. Τόσκας, πρώτη μέριμνα είναι να εξασφαλιστεί η ζωή όλων όσων βρέθηκαν στο επίκεντρο της νεροποντής, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει η σύσκεψη όπου θα καθοριστούν μέτρα που αφορούν τη στέγαση, τη διατροφή και όλα τα άλλα.

“Ολοκληρωτική καταστροφή”

Ολοκληρωτική είναι η καταστροφή στον δήμο Μάνδρας, όπως δήλωσε η δήμαρχος της περιοχής, Ιωάννα Κριεκούκη, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, “Πρακτορείο 104,9 FM”.

Η κ. Κριεκούκη ανέφερε ότι “κάτοικοι είναι εγκλωβισμένοι στα σπίτια τους, το νερό έχει φθάσει το ένα μέτρο μέσα στις κατοικίες, έχει κοπεί το ρεύμα και το νερό στην περιοχή, έχουν παρασυρθεί ακόμη και μεγάλα οχήματα όπως βυτιοφόρα”.

“Δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο σε όλη την Μάνδρα, που θρηνεί για τους χαμένους συμπολίτες της” δήλωσε συντετριμμένη η δήμαρχος, που είναι και η ίδια εγκλωβισμένη στην κατοικία της. Νωρίτερα γείτονες έσωσαν την  μητέρα της.

Ο εκτελεστικός γραμματέας του δήμου Μάνδρας Ειδηλλίας, Στάθης Ραγκούσης, δήλωσε ότι “η Μάνδρα έχει χαθεί, πρόκειται για βιβλική καταστροφή, όλοι δρόμοι είναι ποτάμια, η στάθμη του νερού παραμένει στα δύο μέτρα”.

Ο ίδιος είπε ότι “η περιοχή δεν έχει ηλεκτροδότηση, η παλιά εθνική οδός Ελευσίνας-Θήβας έγινε χείμαρρος και παρέσυρε τη  Μάνδρα, η πυροσβεστική κατάφερε να απεγκλωβίσει κάποιους ανθρώπους στην περιοχή”.

“Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί”

Ο διευθυντής της ΕΜΥ, Αντώνης Λάλος, είπε ότι “η κακοκαιρία θα συνεχιστεί στην περιοχή αλλά και στην ηπειρωτική χώρα τις επόμενες τρεις μέρες και τα προβλήματα θα είναι έντονα σε περιοχές που επλήγησαν από τις πυρκαγιές το καλοκαίρι”.

Αύριο αναμένονται βροχές και καταιγίδες στην Αττική και σε όλη την υπόλοιπη χώρα και τη Μακεδονία και τα φαινόμενα θα εξασθενίσουν από την Κυριακή το πρωί και θα περιοριστούν στα νησιά.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μεταφορά αφρικανικής σκόνης: Συστάσεις της Ένωσης Πνευμονολόγων Ελλάδας

Συμπληρωματικές μηνύσεις καταθέτουν συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών

Καιρός: Έρχεται… καλοκαίρι – Η πιο ζεστή μέρα με 27°C

19χρονος εισέβαλε σε σχολείο στην Αθήνα με σφυρί και μαχαίρι – Τραυμάτισε τον διευθυντή και έναν μαθητή

Λασποβροχές και αφρικανική σκόνη: Ανεβαίνει η θερμοκρασία, έως 24°C ο υδράργυρος

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr