Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Tι αλλάζει από 1η Μαρτίου στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης

Tι αλλάζει από 1η Μαρτίου στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης,

Αλλαγές έρχονται στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης από την 1η Μαρτίου και διευκρινίσεις σχετικά με τη διαδικασία συμψηφισμού ποσών και αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών δίνει απόφαση της αναπληρώτριας υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θ. Φωτίου, η οποία αναρτήθηκε στη «Διαύγεια».

Τι προβλέπει η απόφαση

Συγκεκριμένα, με την υπουργική απόφαση, παρέχονται πρόσθετες κατευθύνσεις για την ακολουθητέα διαδικασία στις περιπτώσεις κατά τις οποίες διαπιστώνεται αναντιστοιχία ως προς τη δήλωση εισοδημάτων του εκάστοτε νοικοκυριού.

Στις περιπτώσεις αυτές, τα αρμόδια όργανα του δήμου προχωρούν, σύμφωνα με τις μέχρι σήμερα κατευθύνσεις, σε διερεύνηση της υπόθεσης, καλώντας, όποτε κρίνουν ότι αυτό απαιτείται, τους αιτούντες να παράσχουν προφορικές ή έγγραφες διευκρινίσεις εντός εύλογης προθεσμίας, τουλάχιστον πέντε εργάσιμων ημερών.

Εφόσον επιβεβαιωθεί ότι η καταβολή έγινε, χωρίς να πληρούνται οι νόμιμες προϋποθέσεις, επιλέγεται από τον εξουσιοδοτημένο υπάλληλο του δήμου ή του κέντρου κοινότητας η επιλογή που προστέθηκε στην πλατφόρμα του προγράμματος: «Ενέργειες: Έλεγχος για αχρεωστήτως καταβληθέντα/συμψηφισμό πληρωμών».

Στην υπουργική απόφαση επισημαίνεται ότι η διαδικασία ακολουθείται και στις περιπτώσεις των αιτήσεων οι οποίες ανακαλούνται και υποβάλλονται εκ νέου, λόγω συμπλήρωσης 12 μηνών από την ημερομηνία της πρώτης υποβολής.

Ως εκ τούτου, από την 1η Μαρτίου 2018, δεν θα αποστέλλεται πλέον σχετική εισήγηση στη Διεύθυνση Καταπολέμησης της Φτώχειας του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Με την επιλογή «Έλεγχος για αχρεωστήτως καταβληθέντα/συμψηφισμό πληρωμών», η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ ΑΕ) διεξάγει επιπλέον ηλεκτρονικές διασταυρώσεις για τις εν λόγω αιτήσεις και αναλαμβάνει το συμψηφισμό ποσών ή τον προσδιορισμό τυχόν αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του ΚΕΑ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πότε θα πληρωθούν οι συντάξεις Δεκεμβρίου-Ιανουαρίου – Οι ημερομηνίες

Κοινωνικό μέρισμα: Υπόσχεση από Μητσοτάκη, αλλά για ελάχιστους – Ποια είναι τα κριτήρια

Πότε θα καταβληθούν συντάξεις, επίδομα στέγασης και κοινωνικό εισόδημα

Πότε θα πληρωθούν ΚΕΑ, επιδόματα, συντάξεις

Ποιοι θα δουν χρήματα στον λογαριασμό τους μέχρι τέλη Ιουλίου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr