ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ποια diesel αυτοκίνητα απαγορεύεται να κυκλοφορούν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Ποια diesel αυτοκίνητα απαγορεύεται να κυκλοφορούν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Από τη στιγμή που απελευθερώθηκε η πετρελαιοκίνηση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, τα diesel αυτοκίνητα έχουν σημειώσει μεγάλη αύξηση πωλήσεων στην Ελλάδα, αν και το τελευταίο χρονικό διάστημα υπάρχει μια σχετική κάμψη.

Ειδικότερα ήταν 29 Νοεμβρίου του 2011 όταν απελευθερώθηκε η πετρελαιοκίνηση καθώς δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η σχετική απόφαση.

Συγκεκριμένα, το άρθρο 50 όπως δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ από τότε αναφέρει:

1. Τα πετρελαιοκίνητα φορτηγά οχήματα ιδιωτικής χρήσης μικτού βάρους μέχρι τεσσάρων χιλιάδων (4.000) χιλιογράμμων και τα πετρελαιοκίνητα επιβατικά οχήματα ιδιωτικής χρήσης εξαιρούνται των περιορισμών κυκλοφορίας στις περιοχές των Νομών Αττικής και Θεσσαλονίκης, που καθορίστηκαν με τις διατάξεις του άρθρου 26 του ν.1959/1991 (Α’ 123), εφόσον η τεχνολογία τους πληροί εκ κατασκευής τις προδιαγραφές του Κανονισμού (ΕΚ) 715/2007 της 20ής Ιουνίου 2007 (Euro V και Euro VI) ή μεταγενέστερου.

2. Οι διατάξεις του παρόντος αρχίζουν από τη δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Έτσι σύμφωνα με το νόμο 4030/2011 και το άρθρο 50, ταξινομούνται αυτοκίνητα με πετρελαιοκινητήρα στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, ενώ επιτρέπεται παράλληλα και η μετακίνηση αυτών των αυτοκινήτων στις δύο πόλεις. Η μόνη προϋπόθεση που τίθεται είναι να διαθέτει κινητήρα προδιαγραφών ρύπων Euro 5, 6.

Αυτό σημαίνει πως αυτοκίνητα Euro 4 ή παλαιότερη τεχνολογίας απαγορεύεται να κυκλοφορούν στις δύο αυτές πόλεις. Άρα όσα αυτοκίνητα έχουν πρώτη άδεια κυκλοφορίας από το 2009 και πίσω δεν επιτρέπεται να κυκλοφορούν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Χάρης Δούκας: «Η καθαριότητα της Αθήνας είναι μάχη διαρκείας – Νέα σχέδια και ομάδες ταχείας παρέμβασης»

Κυψέλη: Από πρόσφυγας-εθελοντής, κατηγορούμενος για τη δολοφονία της Βρετανίδας ο 26χρονος Αφγανός

Κυψέλη: Συνελήφθη 26χρονος Αφγανός για τη δολοφονία της 38χρονης Βρετανίδας που βρέθηκε σε βαλίτσα

Τρόμος στη Θεσσαλονίκη: 4χρονο κορίτσι δέχτηκε άγρια επίθεση από τσακάλι

Στη Θεσσαλονίκη με ΤΟΥΡΚΙΚΗ σημαία παρέλασαν οι «αλληλέγγυοι σανδαλάκηδες»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr