Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πρώτη καταδίκη στην Ελλάδα σε χρήστη του Facebook

Πρώτη καταδίκη στην Ελλάδα σε χρήστη του Facebook
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Πρώτη καταδίκη στην Ελλάδα σε χρήστη του Facebook αφού φυλάκιση έξι μηνών επιβλήθηκε σε κάτοικο του Βόλου από το Μονομελές Πρωτοδικείο της πόλης για χρήση φατσούλας που γελούσε (emoticon) στο Facebook.

Η υπόθεση αφορά σε Βολιώτη, σε βάρος του οποίου Βολιώτισσα επαγγελματίας είχε προχωρήσει σε ασφαλιστικά μέτρα κατηγορώντας τον για συκοφαντική δυσφήμιση.

Με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Βόλου, απαγορεύτηκε στον Βολιώτη να αναφέρεται άμεσα ή έμμεσα στην επαγγελματία.

Η επαγγελματίας, στις 2 Φεβρουαρίου 2017 ανάρτησε στην προσωπική της σελίδα στο Facebook διαφήμιση της επιχείρησής της και ο κατηγορούμενος «απάντησε» κάτω από την ανάρτηση με ένα emoticon που γελούσε.

Και μόνο αυτή η φατσούλα ήταν αρκετή για να τον φέρει στο εδώλιο του κατηγορούμενου.

Την περασμένη εβδομάδα δικάστηκε και το δικαστήριο τού επέβαλλε ποινή φυλάκισης έξι μηνών για παραβίαση δικαστικής απόφασης.

Το emoticon που γελούσε κάτω από την ανάρτηση της επαγγελματία θεωρήθηκε προσβλητικό και μειωτικό.

Το δικαστήριο έκανε δεκτό ότι η φατσούλα αποτελεί εκδήλωση συμπεριφοράς και διάθεσης για τον χαρακτηρισμό της προσωπικότητας του άλλου, και κρίθηκε ότι η «απάντηση» αποτέλεσε αξιόποινη πράξη και συγκεκριμένα παραβίαση των ασφαλιστικών μέτρων. Ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε.

Την υπόθεση χειρίστηκε ο Βολιώτης δικηγόρος Γιάννης Καραγκιόζος, ο οποίος επεσήμανε ότι πρόκειται για μία πρώτη τέτοια απόφαση που εκδίδεται από δικαστήριο του Βόλου.

Η σημαντική αυτή απόφαση μάλιστα φαίνεται να δημιουργεί νομικό προηγούμενο, και ήδη έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον για τη δημοσίευσή της σε νομικά περιοδικά και τράπεζες νομικών πληροφοριών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Ανάσα» για τους δανειολήπτες του νόμου Κατσέλη από την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου

Τέμπη: Στη Λάρισα οριστικά η δίκη – Απορρίφθηκε το αίτημα για μεταφορά σε Αθήνα ή Θεσσαλονίκη

Οι μηχανές Τεχνητής Νοημοσύνης έχουν το δικό τους social media και θρησκεία: Κρουσταφαριανισμός – Η φιλοσοφική προσέγγιση ΣΟΚάρει

Χωρίς διαδίκτυο το Ιράν επί 48 ώρες – Ο Αγιατολάχ κάνει αναρτήσεις στο «Χ»

Πώς να εκπαιδεύσετε τον αλγόριθμό σας (γιατί οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης σάς δίνουν πλέον τη δύναμη)

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr