Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πώς μπορούν οι φοιτητές να πάρουν το στεγαστικό επίδομα των 1.000 ευρώ

Πώς μπορούν οι φοιτητές να πάρουν το στεγαστικό επίδομα των 1.000 ευρώ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Επιδόματα, Φοιτητές,

Tον τρόπο για να πάρουν οι φοιτητές το στεγαστικό επίδομα των 1.000 ευρώ δίνει η η παράταση της προθεσμίας υποβολής των φετινών φορολογικών δηλώσεων μέχρι τις 26 Ιουλίου, όπου ανοίγει ξανά την ηλεκτρονική πλατφόρμα για τη χορήγηση του φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος.

Για την χορήγηση του επιδόματος θα πρέπει να έχει υποβληθεί υποχρεωτικά φορολογική δήλωση. Ετσι οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα από τις 27 Ιουλίου έως και τις 31 Ιουλίου να υποβάλουν την αίτηση ή να οριστικοποιήσουν την υποβολής αίτησης για τη χορήγηση του φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος των 1.000 ευρώ, ακαδημαϊκού έτους 2017 – 2018 στο σύνδεσμο https://stegastiko.minedu.gov. gr/.

Η ηλεκτρονική αίτηση για τη χορήγηση στεγαστικού επιδόματος υποβάλλεται από τον δικαιούχο του επιδόματος, δηλαδή το πρόσωπο που θεωρείται ότι βαρύνει ο φοιτητής.

Σε περίπτωση διαζευγμένων ή εν διαστάσει συζύγων, δικαιούχος του επιδόματος είναι ο γονέας τον οποίο βαρύνει ο φοιτητής και τον εμφανίζει ως προστατευόμενο μέλος.

Κατ` εξαίρεση, δικαιούχος θα είναι ο ίδιος ο φοιτητής εφόσον:

είναι ορφανός από τους δύο γονείς ήοι γονείς του είναι κάτοικοι εξωτερικού ή είναι πάνω από 25 ετών ή είναι υπόχρεος σε υποβολή φορολογικής δήλωσης και δεν θεωρείται εξαρτώμενο μέλος.

Η πρόσβαση στην εφαρμογή του στεγαστικού επιδόματος γίνεται με τους κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet.

Πριν προχωρήσετε σε δημιουργία αίτησης για το Ακαδημαϊκό έτος 2017-2018, θα πρέπει πρώτα να έχετε υποβάλει φορολογική δήλωση για το φορολογικό έτος 2017. Σε αντίθετη περίπτωση η αίτησή σας θα απορριφθεί αυτόματα με την υποβολή της.

Οι πιο συχνές ερωτήσεις

1. Πώς θα εγγραφώ στην υπηρεσία ώστε να υποβάλω ηλεκτρονική αίτηση για στεγαστικό επίδομα;

Για την είσοδο στην ηλεκτρονική εφαρμογή ο δικαιούχος (γονέας ή φοιτητής) θα χρησιμοποιήσει το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό (password), που του χορηγήθηκε από την ΑΑΔΕ για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του TAXISnet. Η εισαγωγή των κωδικών πρόσβασης επέχει θέση δήλωσης συναίνεσης διασταύρωσης των στοιχείων του.

2. Είμαι διαζευγμένος. Ποιος από τους δύο γονείς πρέπει να υποβάλει την αίτηση για το στεγαστικό επίδομα του παιδιού μας;

Σε περίπτωση διαζευγμένων ή εν διαστάσει συζύγων, δικαιούχος του επιδόματος είναι ο γονέας τον οποίο βαρύνει ο φοιτητής και τον εμφανίζει ως προστατευόμενο μέλος.

3. Ο φοιτητής για τον οποίο υποβάλλεται η αίτηση για το στεγαστικό επίδομα δεν είναι κάτοχος Ακαδημαϊκής Ταυτότητας. Τι μπορεί να γίνει;

Σε περίπτωση που για οποιοδήποτε λόγο ο φοιτητής δεν έχει Ακαδημαϊκή Ταυτότητα σε ισχύ, τότε υποβάλλει αίτηση χορήγησης του επιδόματος, αφού προηγουμένως αιτηθεί και παραλάβει την Ακαδημαϊκή του Ταυτότητα.

Αν η Ακαδημαϊκή Ταυτότητα έχει ακυρωθεί λόγω λήξης της φοιτητικής ιδιότητας (περάτωση σπουδών, διακοπή φοίτησης κ.λπ.) τότε λαμβάνονται υπόψη στοιχεία της τελευταίας ακυρωμένης Ακαδημαϊκής του Ταυτότητας και ο εξουσιοδοτημένος υπάλληλος του Ιδρύματος βεβαιώνει κατά την επιβεβαίωση του ακαδημαϊκού κριτηρίου ότι ο φοιτητής είχε τη φοιτητική ιδιότητα για το ακαδημαϊκό έτος 2017-18.

4. Ο έλεγχος των κριτηρίων εμφανίζει ότι έχω υπερβεί το χρονικό όριο των εξαμήνων φοίτησης, ενώ κάτι τέτοιο δεν ισχύει διότι είχε μεσολαβήσει διακοπή φοίτησης. Τι πρέπει να κάνω;

Θα πρέπει να ακυρώσετε την Ακαδημαϊκή σας Ταυτότητα και να εκδώσετε νέα με τα σωστά στοιχεία. Ακόμη όμως και αν δεν το πράξετε μπορείτε να υποβάλετε κανονικά την αίτησή σας και το κριτήριο αυτό θα ελεγχθεί από την υπηρεσία του Ιδρύματός σας.

5. Ως μισθωτής της μισθωμένης κατοικίας στην πόλη φοίτησης εμφανίζεται ο/η αδερφός/ή του φοιτητή και ως εκ τούτου το σχετικό κριτήριο δεν επαληθεύεται από την ηλεκτρονική εφαρμογή. Χάνεται το δικαίωμα στο στεγαστικό επίδομα;

Όχι, αν ως μισθωτής εμφανίζεται ο/η αδελφός/ή του φοιτητή ή ο γονέας τον οποίο δεν βαρύνει ο φοιτητής (σε περίπτωση διαζευγμένων γονέων) και δεν επιτυγχάνεται η ηλεκτρονική επαλήθευση, το κριτήριο εγκρίνεται από την αρμόδια υπηρεσία του Ιδρύματος στην οποία υποβάλλεται – εκτός από το μισθωτήριο συμβόλαιο – πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης και υπεύθυνη δήλωση του μισθωτή ότι συναινεί στη χορήγηση του επιδόματος.

6. Ο φοιτητής προέρχεται από μετεγγραφή και ικανοποιεί αθροιστικά για τα δύο σπίτια που νοίκιαζε το κριτήριο των έξι μηνών.
Η εφαρμογή ωστόσο δεν επιτρέπει να δηλωθούν και τα δύο μισθωτήρια συμβόλαια και εμφανίζει ότι δενικανοποιείται το κριτήριο. Τι μπορεί να γίνει;

Στην ηλεκτρονική αίτηση θα δηλώσετε τα στοιχεία του μισθωτηρίου της πόλης στηνοποία σπουδάζει τώρα ο φοιτητής. Μετά την υποβολή της αίτησης θα προσκομίσετεστην αρμόδια υπηρεσία του Ιδρύματος αντίγραφο και των δύο μισθωτηρίων.

7. Ο φοιτητής προέρχεται από μετεγγραφή. Ποιο Ίδρυμα θα χορηγήσει το στεγαστικό επίδομα;

Για την περίπτωση φοιτητών που προέρχονται από μετεγγραφή, το επίδομα χορηγείται από το Ίδρυμα που ανήκει ο φοιτητής τη χρονική στιγμή υποβολής της αίτησης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι πληρωμές επιδομάτων και εφάπαξ από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως τις 22 Μαρτίου

Ιδιωτικά Πανεπιστήμια: Άγρια επίθεση των ΜΑΤ σε φοιτητές – 8 τραυματίες στο νοσοκομείο

Συναγερμός στον ΕΟΔΥ: Έξαρση κρουσμάτων μηνιγγίτιδας στην Πάτρα

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας την Πέμπτη 29/2

Οριστικό – Δεν θα πραγματοποιηθεί η εξεταστική εξαμήνου στη Νομική Θεσσαλονίκης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr