Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στη Θεσσαλονίκη το «ασημένιο βέλος» που τρέχει με 250 – Σε 3,5 ώρες Αθήνα-Θεσσαλονίκη (βίντεο)

Στη Θεσσαλονίκη το «ασημένιο βέλος» που τρέχει με 250 – Σε 3,5 ώρες  Αθήνα-Θεσσαλονίκη (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Έφτασε τα ξημερώματα του Σαββάτου στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης το «ασημένιο βέλος», το νέο «υπερ-τραίνο» που θα μειώσει το χρόνο ταξιδιού από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη σε λιγότερο από 3,5 ώρες.

Όπως μεταδίδει το seleo.gr, το τρένο πέρασε τα μεσάνυχτα από την Ειδομένη, όπου το «παρέλαβαν» ο τοπικός σταθμάρχης και οι υπάλληλοι και έπειτα ξεκίνησε για την Θεσσαλονίκη.

Εκεί θα μείνει σταθμευμένο μέχρι τις 8 Σεπτεμβρίου, ημέρα εγκαινίων της 83ης ΔΕΘ, όταν και θα κάνει δοκιμαστικά τη διαδρομή Θεσσαλονίκη-Κατερίνη και σταδιακά στην συνέχεια θα μπει στην γραμμή Θεσσαλονίκη-Αθήνα.

Το τρένο που επιλέχθηκε από την ιταλική «Ferrovie dello Stato» (FS), το «Frecciargento ETR 485», με τα εννέα βαγόνια του δεν θα διαγράψει τη μόνιμη πορεία του επί ελληνικού εδάφους προτού ολοκληρωθεί η ηλεκτροκίνηση και στο τελευταίο, «δύσκολο» τμήμα της κεντρικής σιδηροδρομικής αρτηρίας της χώρας, από το Λιανοκλάδι μέχρι τον Δομοκό, μήκους 52 χιλιομέτρων.

Μετά τη Διεθνή ‘Έκθεση, όπου θα παρουσιαστεί με την ευκαιρία της συμμετοχής της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στη διοργάνωση, το τρένο, χωρητικότητας περίπου 480 θέσεων, θα επιστρέψει προσωρινά στην Ιταλία, μέχρις ότου ολοκληρωθούν τα απαραίτητα έργα υποδομής, ώστε να μπει μόνιμα στις ελληνικές ράγες.

Το υπέρ-τραίνο, μπορεί να πετύχει μέγιστη ταχύτητα έως και 250 χλμ/ώρα και εκτιμάται ότι θα διανύει την απόσταση Θεσσαλονίκη-Αθήνα σε 3 ώρες και 20 λεπτά.

Μετά την ολοκλήρωση των έργων, η FS θα έχει πρακτικά τη δυνατότητα να δρομολογήσει στην Ελλάδα και το ακόμη ταχύτερο «κόκκινο βέλος» (Frecciarossa), το οποίο μπορεί να αναπτύξει ταχύτητες έως και 300 χιλιομέτρων την ώρα, μειώνοντας ακόμα περισσότερο τον χρόνο της διαδρομής μεταξύ Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: Ζευγάρι στον Εύοσμο εξέτρεφε γάτες που προόριζε για τροφή

AlcoSelfTest®: Στη Θεσσαλονίκη δράση του πρώτου self-test ανίχνευσης αλκοόλ

Τα highlights του 66ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης – Χιλιάδες σινεφίλ και αξέχαστες εμπειρίες στη μεγάλη γιορτή του σινεμά με την υποστήριξη του ΟΠΑΠ

Σλοβακία: Σύγκρουση τρένων στην Μπρατισλάβα με πολλούς τραυματίες

Νέο περιστατικό στα τρένα: Ακινητοποιήθηκε για δυο ώρες αμαξοστοιχία με 230 επιβάτες στο δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr