ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πότε ανοίγουν οι τράπεζες λόγω Πάσχα

Πότε ανοίγουν οι τράπεζες λόγω Πάσχα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εμπορικά Καταστήματα, Πάσχα, Τράπεζες,

Η Μεγάλη Παρασκευή 2019 είναι υποχρεωτική αργία για τα καταστήματα.

Σύμφωνα με το νόμο (άρθ.4 ΒΔ 748/1966) απαγορεύεται η απασχόληση των μισθωτών και η λειτουργία των καταστημάτων μέχρι τις 13.00 της Μεγάλης Παρασκευής.

Για τις υπόλοιπες επιχειρήσεις, η Μεγάλη Παρασκευή δεν περιλαμβάνεται στις υποχρεωτικές αργίες που ορίζει ο νόμος για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα.

Ωστόσο οι ιδιωτικές επιχειρήσεις στη χώρα μας αργούν σε περίπτωση που η Μεγάλη Παρασκευή έχει χαρακτηρισθεί αργία ή ημιαργία από διάταξη ΣΣΕ, Κανονισμού Εργασίας της επιχείρησης, από επιχειρησιακή συνήθεια και έθιμο, κατά το οποίο η επιχείρηση παραμένει κλειστή την ημέρα αυτή.

Η Δευτέρα του Πάσχα είναι από το νόμο ημέρα υποχρεωτικής αργίας για όλες τις επιχειρήσεις.

Στις επιχειρήσεις που δεν λειτουργούν καταβάλλεται χωρίς κάποια προσαύξηση το σύνηθες ημερομίσθιο σε όσους αμείβονται με ημερομίσθιο, ενώ σε όσους αμείβονται με μισθό καταβάλλεται ο μηνιαίος μισθός τους.

Σημειώνεται ότι οι τράπεζες είναι κλειστές τη Μεγάλη Παρασκευή 2019.

Οι τράπεζες δεν θα εξυπηρετήσουν το κοινό τρεις ημέρες της εορταστικής περιόδου, ενώ, σε ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδας περιλαμβάνονται και οι τραπεζικές αργίες του 2019.

Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση οι τράπεζες την Μεγάλη Πέμπτη θα είναι ανοικτές για το κοινό.

Αυτό όμως δεν ισχύει για την Μεγάλη Παρασκευή.

Οι τράπεζες θα είναι κλειστές.

Αντίστοιχα θα είναι κλειστές και τη Δευτέρα του Πάσχα 2019, ενώ θα λειτουργήσουν κανονικά την Τρίτη.

Το νέο ωράριο των τραπεζών

Από τις 8.00 το πρωί έως τις 2.00 μετά το μεσημέρι, Δευτέρα έως Παρασκευή, διαμορφώνεται πλέον από 1ης Μαΐου το ωράριο στη λειτουργία συναλλαγών των τραπεζών, μετά την υπογραφή της Κλαδικής Σύμβασης Εργασίας Τραπεζών-ΟΤΟΕ.

Η νέα Κλαδική Συλλογική Σύμβαση είναι τριετούς διάρκειας και περιλαμβάνει σημαντικές ρυθμίσεις που αφορούν την προστασία της απασχόλησης, τη βελτίωση του εισοδήματος των τραπεζοϋπαλλήλων με την κάλυψη εντός της τριετίας μέρους των απωλειών, καθώς και την εκπαίδευσή τους εν όψει της ψηφιοποίησης των τραπεζικών εργασιών, μαζί με άλλες σημαντικές ρυθμίσεις με θεσμικό και οικονομικό περιεχόμενο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νόμος Κατσέλη: Νομοθετική ρύθμιση του υπ. Οικονομικών – Τι προβλέπει για δόσεις και αποπληρωμή

Τα πέντε μέτρα του Τσίπρα για να σωθεί ο λαός και η πατρίδα – Δωρεάν μεταφορές, φθηνή ενέργεια, στεγαστικό, κατάργηση Πανελλαδικών Εξετάσεων – Υγεία και Παιδεία

Στα 1.600 ευρώ αυξάνεται το ακατάσχετο όριο στους τραπεζικούς λογαριασμούς για χρέη

Άρειος Πάγος: Υπέρ των δανειοληπτών του νόμου Κατσέλη η απόφαση για τον υπολογισμό των τόκων

ΕΚΠΟΙΖΩ: Η Εθνική Τράπεζα παραπληροφορεί τους καταναλωτές και χρεώνει ακόμη τα 0,80 ευρώ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr