Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πόσο θα μειωθούν οι λογαριασμοί της ΔΕΗ με τη μείωση του ΦΠΑ

Πόσο θα μειωθούν οι λογαριασμοί της ΔΕΗ με τη μείωση του ΦΠΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ένα μεγάλο προεκλογικό πακέτο παροχών ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές. Ο συνολικός λογαριασμός των μέτρων όμως που ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε ξεπερνά τα 6,5 δισ. ευρώ (1,14 δισ. το 2019 και άλλα 5,55 δισ. ως το 2022) και μπορεί να αποδειχθεί τελικώς και πολλαπλάσιος.

Μείωση από 13% σε 6% του ΦΠΑ που επιβάλλεται στην αξία του ρεύματος και του Φυσικού Αερίου (αλλά και στον ειδικό φόρο που επιβάλλεται ή άλλες χρεώσεις).

Μόνον για ηλεκτρικό ρεύμα (όχι για φυσικό αέριο) με βάση τις πωλήσεις, το 2018 οι καταναλωτές πλήρωσαν για ΦΠΑ 715 εκατομμύρια ευρώ στο Κράτος.

Με μείωση από 13% σε 6% το Δημόσιο χάνει 385 εκατομμύρια ετησίως ή 200 εκατομμύρια ευρώ για τους 6 ή 7 μήνες που θα ισχύσει η έκπτωση το 2019.

Το μεγαλύτερο ποσό από τα 270 εκατ. ευρώ της εξοικονόμησης θα γνωρίσουν οι πελάτες της ΔΕΗ η οποία έχει και το υψηλότερο μερίδιο της κατανάλωσης ρεύματος στον οικιακό τομέα και εκείνον των μικρών επιχειρήσεων της χαμηλής τάσης.

Υπολογίζεται ότι περίπου 210 εκατ. ευρώ θα είναι η μείωση για τα περίπου 7 εκατομμύρια πελατών της δημόσιας εταιρίας ηλεκτρισμού.

Τα οφέλη είναι προφανή για τα νοικοκυριά, καθώς θα δουν τον ΦΠΑ του συνολικού ποσού που πληρώνουν των ανταγωνιστικών και ρυθμιζόμενων χρεώσεων της ηλεκτρικής ενέργειας να μειώνεται αισθητά, ανάλογα με τη χρήση.

Για τη ΔΕΗ η μείωση του ΦΠΑ, όπως προσδοκούν στελέχη της, θα φέρει αύξηση της εισπραξιμότητας, καθώς οι πελάτες της θα διαπιστώσουν οικονομική ελάφρυνση των λογαριασμών που πληρώνουν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Λογαριασμοί ρεύματος: Φρένο στην ελεύθερη μετακίνηση των καταναλωτών

Ηλεκτρικό ρεύμα: Που θα κυμανθούν τα τιμολόγια Απριλίου

Οι Ιρακινοί εξάρθρωσαν μεγάλο δίκτυο λαθρεμπορίας πετρελαίου

Ελλάδα-ΗΑΕ: Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στο τραπέζι Μητσοτάκη και του υπουργού Βιομηχανίας των Εμιράτων

Η ΔΕΗ αγοράζει τον «ΚΩΤΣΟΒΟΛΟ» – Πήρε το πράσινο φως από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr