Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

5 εκατ. ευρώ δίνει για τις πυρόπληκτες περιοχές στο Μάτι το Ίδρυμα Λάτση

5 εκατ. ευρώ δίνει για τις πυρόπληκτες περιοχές στο Μάτι το Ίδρυμα Λάτση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το ποσό των πέντε εκατομμυρίων ευρώ θα διαθέσει ως δωρεά το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση για συγκεκριμένες δράσεις στις πυρόπληγκτες περιοχές στην Ανατολική Αττική.

Με ανακοίνωση του την Δευτέρα εξειδικεύει και κάνει γνωστό ποιές δράσεις σε χρηματοδοτηθούν και ποιες υποδομές θα αναβαθμιστούν με αυτά τα χρήματα.

Ειδικότερα, η ανακοίνωση του Ιδρύματος Λάτση έχει ως εξής:

Το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, σε συνέχεια της από 26-7-2018 δημόσιας ανακοίνωσής του σχετικά με τις καταστροφικές πυρκαγιές της Αττικής, με την οποία, ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα της Ελληνικής Κυβέρνησης, εξέφρασε τη δέσμευσή του να διαθέσει το ποσό των € 5.000.000, ανακοινώνει τα κάτωθι.

Το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Ιδρύματος αποφάσισε να κατευθύνει το εν λόγω ποσό στην κάλυψη άμεσων αναγκών στον τομέα της Υγείας που σχετίζονται με τη διαχείριση επειγόντων περιστατικών, λαμβάνοντας υπόψη ότι η αναβάθμιση των υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης ως αντίδραση σε μια καταστροφή της έκτασης εκείνης του Ιουλίου 2018 είναι σαφώς ενδεδειγμένη, δεδομένου ότι ο τομέας της Υγείας αποτελεί έναν διαπιστωμένα κρίσιμο κρίκο της αλυσίδας πολιτικής προστασίας και διαχείρισης οιασδήποτε κατάστασης έκτακτης ανάγκης.

Ειδικότερα, κατόπιν ενδελεχούς εξέτασης της κατάστασης και διερεύνησης και ιεράρχησης των μεγάλων αναγκών, και μετά από συναντήσεις στελεχών του Ιδρύματος με τους επικεφαλής των αρμοδίων Υγειονομικών Περιφερειών της Αττικής, με Διοικητές Νοσοκομείων της Αττικής και σε συνεργασία με εκπροσώπους των αρμόδιων φορέων του Ελληνικού Δημοσίου, το Ίδρυμα αποφάσισε και έχει ήδη δρομολογήσει τις ακόλουθες δωρεές:

· Χρηματοδότηση της μελέτης και υλοποίησης του έργου αναδιαρρύθμισης, ανακαίνισης και αναβάθμισης του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Γ. Γεννηματάς».

· Χρηματοδότηση της αναβάθμισης του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών και της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας καθώς και της δημιουργίας Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας στο Γενικό Νοσοκομείο Αττικής «ΚΑΤ».

· Χρηματοδότηση εκσυγχρονισμού του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Λατσείου Κέντρου Εγκαυμάτων στο Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας «Θριάσιο».

· Χρηματοδότηση προμήθειας εξοπλισμού για τις ανάγκες λειτουργίας σταθερών αιθουσών και κινητών συνεργείων αιμοληψίας του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α.).

Παράλληλα με τις ανωτέρω δωρεές, το Ίδρυμα έχει αναπτύξει τις κάτωθι δράσεις, που αφορούν στην άμεση υποστήριξη συνανθρώπων μας αλλά και στην αποκατάσταση υποδομών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του 2018:

· Εξατομικευμένη ιατρική βοήθεια, που το Ίδρυμα χρηματοδοτεί ήδη από τα τέλη του 2018, προς υποστήριξη των εγκαυματιών της πυρκαγιάς του Ιουλίου 2018, σε συνεργασία με την 1η Υ.ΠΕ. Αττικής και τη Συντονιστική Επιτροπή Κατοίκων στο Μάτι Αττικής (ΣΕΚΜΑ).

· Δωρεά του Ιδρύματος για την ανακατασκευή κτιρίων και την αποκατάσταση φθορών στο Κ.Α.Α.Υ. (Κέντρο Αποκατάστασης Απωλειών Υγείας) Αγίου Ανδρέα του Γενικού Επιτελείου Στρατού, η οποία ολοκληρώθηκε εντός του 2018.

Στόχος του Ιδρύματος είναι οι παρεμβάσεις αυτές να συμβάλλουν μεσο-μακροπρόθεσμα στην ετοιμότητα, πρόληψη και έγκαιρη αντιμετώπιση ανάλογων καταστάσεων έκτακτης ανάγκης.

Νεότερες αναλυτικές ενημερώσεις σχετικά με την πορεία υλοποίησης των ανωτέρω δωρεών θα ανακοινώνονται μέσω της ιστοσελίδας και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης του Ιδρύματος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

FOCUS: Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο η Ελλάδα για «ανεπαρκή» μέτρα για τις φυσικές καταστροφές

Πυρκαγιά στο Μάτι: Την αθώωση της Ρένας Δούρου ζήτησε ο εισαγγελέας

Νέο ιατρικό ανακοινωθέν: Εξαιρετικά κρίσιμο 48ωρο για τον Μανώλη Μαυρομμάτη και τη σύζυγο του

Απαγορευτικό απόπλου: Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια λόγω θυελλωδών ανέμων στο Αιγαίο

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια: Σε ισχύ το απαγορευτικό απόπλου από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr