Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ιερόσυλοι έκλεψαν τα άμφια του πατριάρχη Αθηναγόρα

Ιερόσυλοι έκλεψαν τα άμφια του πατριάρχη Αθηναγόρα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Άγνωστοι ιερόσυλοι διέρρηξαν το Ναό της Υπαπαντής του Χριστού στο Βασιλικό Πωγωνίου και έκλεψαν τα ιερά άμφια του πατριάρχη Αθηναγόρα καθώς και κειμήλια ανυπολόγιστης συναισθηματικής και ιστορικής αξίας.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Βασιλικιωτών Πωγωνίου, τα άμφια του Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως, ο οποίος είχε γεννηθεί στο Βασιλικό, ήταν δωρεά της Αρχιεπισκοπής Βορείου και Νοτίου Αμερικής, στην οποία ο Μακαριστός είχε διακονήσει ως Αρχιεπίσκοπος.

Οι δράστες αφαίρεσαν, επίσης, έναν κεντημένο επιτάφιο με επιγραφή σε σλαβική γλώσσα, ασημένια Λειψανοθήκη, λειτουργικά σκεύη και ιερές εικόνες.

Η Ένωση Βασιλικιωτών επισημαίνει ότι το γεγονός αυτό είναι το πιο πρόσφατο από μια σειρά ανάλογων διαρρήξεων που έγιναν στο ακριτικό Πωγώνι, ενώ καθιστά ακόμη πιο πιεστική την ανάγκη λήψης μέτρων για τη διαφύλαξη και την περιφρούρηση της περιοχής από τους αρμόδιους φορείς.

Με δηλώσεις του, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης για ακόμη μία φορά, τονίζει ότι το ζήτημα των κλοπών θρησκευτικών κειμηλίων από εκκλησίες και Μοναστήρια της Ηπείρου, πρέπει να αντιμετωπιστεί, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Πιστεύω ότι κύκλωμα είναι το ίδιο. Είναι αυτοί που μπαίνουν στις εκκλησιές, αυτοί που πουλάνε τις εικόνες και αυτοί που καλύπτουν το όλο κύκλωμα. Από την ενασχόλησή μου με το ζήτημα, που ξεκίνησε τυχαία από τη πρωτοβουλία της τότε Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης να αναρτήσουμε στο διαδίκτυο φωτογραφίες από κλεμμένες εικόνες, πετύχαμε να επιστρέψουν ορισμένες από αυτές. Από όλα αυτά έχω βγάλει το συμπέρασμα ότι το ελληνικό κράτος δεν είδε με την πρέπουσα σημασία το όλο ζήτημα. Έχουν πάρα πολλά στοιχεία από την Σκότλαντ Γιάρντ.

Θεωρώ, ότι όσο ψηλά και να είναι κάποιοι, πρέπει να δώσουν λόγο στην Δικαιοσύνη. Αν το κράτος, θέλει να σώσει την αξιοπρέπειά του, πρέπει άμεσα να ασχοληθεί πολύ σοβαρά με το θέμα».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ιωάννινα: Συνελήφθη 32χρονος για αρπαγή βρέφους από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο

Συνελήφθη ζευγάρι στην Άρτα που «σήκωσε» το παγκάρι

Ιωάννινα: Πέθανε στο νοσοκομείο από ανακοπή 20χρονη φοιτήτρια που διαγνώστηκε με αμυγδαλίτιδα

Τσίπρας: Μπορούμε την ανατροπή – Όχι λευκή επιταγή στον Μητσοτάκη για ασυδοσία

Τσίπρας: «Εάν οι 450.000 νέοι πάνε στην κάλπη δεν θα προλάβει ούτε να πακετάρει ο κ. Μητσοτάκης»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr