Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κοτανίδου: Όλοι θα κάνουν το εμβόλιο – Ποιοι θα έχουν προτεραιότητα

Κοτανίδου:  Όλοι θα κάνουν το εμβόλιο – Ποιοι θα έχουν προτεραιότητα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Για τις ΜΕΘ και τη θνητότητα στην Ελλάδα μίλησε στην ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας και για τα όσα έκανε το υπουργείο Υγείας για να ενισχύσει το ΕΣΥ, η καθηγήτρια Πνευμονολογίας – Εντατικής Θεραπείας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Μέλος της Εθνικής Επιτροπής Υγείας, Αναστασία Κοτανίδου.

Όπως είπε, οι ΜΕΘ είναι η καρδιά του συστήματος Υγείας.

Καλούνται να αντιμετωπίζουν τα δύσκολα περιστατικά.

Δεν είναι μόνο τα μηχανήματα, αλλά και το προσωπικό και υπογράμμισε ότι «είναι ψέμα ότι οι άνθρωποι μπαίνουν σε ΜΕΘ και έχουν περισσότερες πιθανότητες θνητότητας».

Στη χώρα μας υπάρχει θνητότητα πολύ βαριά ασθενών, η οποία είναι γύρω στο 35-37%, σύμφωνα με την κα Κοτανίδου.

Αυτό το σκορ ισχύει για οποιαδήποτε μονάδα στον πλανήτη, ανέφερε, προσθέτοντας ότι η θνητότητα στην Ελλάδα αντιστοιχεί σε 60 ασθενείς ανά 1 εκατ. κατοίκους εξαιρετικά χαμηλή, επεσήμανε η καθηγήτρια.

Για το εμβόλιο, είπε ότι θα το κάνουν όλοι, απλώς θα δοθεί μια προτεραιότητα στο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και στις ευπαθείς ομάδες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΕΟΔΥ: Σημαντική αύξηση της γρίπης – Έξι θάνατοι από κορωνοϊό

Έρευνα του FDA για πιθανούς θανάτους από εμβόλια κατά της COVID-19 στις ΗΠΑ

Ινστιτούτο Παστέρ: Η γρίπη των πτηνών μπορεί να προκαλέσει πανδημία χειρότερη από τον κορωνοϊό

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το International Conference «Exercise is Medicine» 2025

Ο Άδωνις «ξέχασε» όταν διαδήλωνε στον Άγνωστο Στρατιώτη και τώρα «ονειρεύεται» Στρατό απέναντι σε διαδηλωτές;

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr