Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παπαευαγγέλου: Δύο δόσεις εμβολίου για παιδιά 12-15 ετών

Παπαευαγγέλου: Δύο δόσεις εμβολίου για παιδιά 12-15 ετών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Δύο δόσεις εμβολίου κατά της Covid-19 θα κάνουν τα παιδιά ηλικίας 12–15 ετών, δήλωσε η η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου, μιλώντας για την πορεία των εμβολιασμών στη χώρα.

Επιπλέον, τόνισε ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας σε ό,τι αφορά τα εμβόλια για την ηλικιακή ομάδα 12-17 ετών, ενώ αναφερόμενη στη μετάλλαξη Δέλτα σημείωσε ότι «βλέπουμε πολλά κρούσματα σε μικρότερες ηλικίες και γι’ αυτό είναι απαραίτητος ο εμβολιασμός των παιδιών».

Σε ό,τι αφορά τα τα περιστατικά μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας, η κ. Παπαευαγγέλου, μιλώντας στον ΑΝΤ1, τόνισε ότι αφορούν κυρίως σε αγόρια 16 ετών μετά την δεύτερη δόση, με ήπια όμως συμπτώματα.

Σχετικά με την επιδημιολογική εικόνα της χώρας, ανέφερε ότι θα υπάρξει αύξηση των κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες, ενώ πρόσθεσε ότι τις τελευταίες ημέρες έχουν αυξηθεί οι εισαγωγές στα νοσοκομεία και στις ΜΕΘ. Επισήμανε ωστόσο δεν θα φτάσουμε στα επίπεδα του προηγούμενου Απριλίου.

«Αισιοδοξούμε ότι το νέο κύμα θα είναι πιο ήπιο σε νοσηλείες», είπε, δηλώνοντας σίγουρη ότι τα παιδιά θα εμβολιαστούν όταν επιστρέψουν από τις διακοπές, ενώ κάλεσε τους γονείς να μην ανησυχούν για τα εμβόλια.

Τέλος αναφερόμενη στους αρνητές των εμβολίων είπε πως «μας πληγώνει όταν ένας υγειονομικός μιλάει κατά των εμβολίων» και πρόσθεσε ότι «θα πρέπει οι πολίτες να ακούν τα θεσμικά όργανα», τονίζοντας μάλιστα ότι «τα παιδιά αφού εμβολιαστούν αναπτύσσουν περισσότερα αντισώματα».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Στα όρια της ύφεσης η οικονομία – Το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

Γερμανία: 62χρονος εμβολιάστηκε 217 φορές κατά της covid-19

Στη Λάρισα οι νεκροί του κορωνοϊού δεν έχουν «λιώσει» – Στο Νέο Κοιμητήριο σταμάτησαν οι εκταφές

Χειροπέδες σε 43χρονο που υποκινούσε βία κατά των ομοφυλόφιλων μέσω social media

Εμβόλια Covid: Έχουν τελικά σπάνιες αλλά σοβαρές παρενέργειες σύμφωνα με παγκόσμια μελέτη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr