Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δ. Πάκος: Η κατάσταση με τον κορωνοϊό έχει «ζορίσει» την ΕΛΑΣ – Χρειάζεται plan B

Δ. Πάκος: Η κατάσταση με τον κορωνοϊό έχει «ζορίσει» την ΕΛΑΣ – Χρειάζεται plan B
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στα πολλαπλά κρούσματα κορωνοϊού που έχουν εντοπιστεί στα Σώματα Ασφαλείας, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών (ΕΑΣΥΑ) Δημοσθένης Πάκος τονίζοντας ότι η κατάσταση έχει «ζορίσει» και υπογράμμισε ότι η ηγεσία πρέπει να έχει ένα plan B και ένα plan C, προκειμένου να αντιμετωπίσει την κατάσταση.

750 άτομα σε καραντίνα στην ΓΑΔΑ

Όπως είπε ο κ. Πάκος μιλώντας στην ΕΡΤ, «δεν είναι εύκολη η κατάσταση που επικρατεί στις υπηρεσίες της Αθήνας, καθώς σε σύνολο 17.500 εργαζομένων στις υπηρεσίες της ΓΑΔΑ, 750 άτομα βρίσκονται σε καραντίνα».

Παράλληλα υπογράμμισε ότι λείπει σχεδόν το ¼ του προσωπικού σε άδεια και ότι «βγαίνουν τα πράγματα, αλλά η κατάσταση έχει ζοριστεί».

«Από αυτά που ξέρω οι περισσότεροι συνάδελφοι που είναι σε καραντίνα είναι εμβολιασμένοι με ήπια συμπτώματα», ανέφερε.

150 άτομα σε καραντίνα στα ΜΑΤ

Μιλώντας για τα ΜΑΤ είπε ότι 150 άτομα βρίσκονται σε καραντίνα, σε σύνολο 2.000 εργαζομένων και υπογράμμισε ότι είναι από τις πιο εμβολιασμένες διευθύνσεις της Αττικής.

Πονοκέφαλο προκαλεί όμως στην Αστυνομία και ο τρόπους που μπορούν να καλυφθούν οι βάρδιες σε ΜΑΤ και ΟΠΚΕ αν αυξηθούν τα κρούσματα.

«Στις προηγούμενες καραντίνες υπήρχαν περιπτώσεις με κρούσμα και δεν άνοιγαν οι υπηρεσίες στο κοινό κάποιες μέρες μέχρι να απολυμανθεί το αστυνομικό τμήμα» είπε ο πρόεδρος της ΕΑΣΥΑ.

«Έχουμε στην Αττική 28.000 αστυνομικούς, στις υπηρεσίες της ΓΑΔΑ, που είναι τα ΜΑΤ, τα τμήματα και η Άμεση Δράση έχουμε 17.000 αστυνομικούς», ανέφερε.

Ο κ. Πάκος επανέλαβε ότι απαιτείται από την ηγεσία να έχει ένα plan B και ένα plan c, σε κάθε περίπτωση, γιατί «τι θα γίνει για να αντικατασταθούν άνθρωποι που θα λείψουν».

«Αυτοί που θα μείνουν πίσω θα τραβήξουν κουπί»

«Αυτοί που μένουν πίσω θα τραβήξουν μεγάλο κουπί.

»Σε μια επιτελική υπηρεσία, σε ένα γραφείο μπορεί να εφαρμοστεί η τηλεργασία, ή εκ περιτροπής εργασία, όμως στην Αστυνομία υπάρχουν υπηρεσίες που δεν μπορούν να τηρηθούν τα πάντα, είτε φοράς μάσκα, είτε δεν φοράς μάσκα, έρχεσαι σε πολύ κοντινή επαφή».

«Εκεί πρέπει να υπάρξει δεύτερο και τρίτο σχέδιο να βγει η καθημερινότητα, με τόσα κρούσματα και τις άδειες», επανέλαβε.

Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός δεν θα λύσει το πρόβλημα

Αναφερόμενος στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στην ΕΛ.ΑΣ. υποστήριξε ότι δε θα λύσει το ζήτημα, τονίζοντας ωστόσο ότι η συντριπτική πλειοψηφία των αστυνομικών είναι εμβολιασμένη.

Συγκεκριμένα ο κ. Πάκος υπογράμμισε πως το ποσοστό εμβολιασμού στην Αστυνομία ξεπερνάει το 85%.

«Πώς θα διεκπεραιωθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός, αν δεν εφαρμόζεται σε άλλους κλάδους.

»Τι θα προσφέρει η υποχρεωτικότητα στους εμβολιασμούς των αστυνομικών, τι στιγμή που το 30% του γενικού πληθυσμού είναι ανεμβολίαστο, ενώ των αστυνομικών είναι στο 18%», αναρωτήθηκε.

Ο κ. Πάκος υποστήριξε ότι αυτοί που δεν έχουν εμβολιαστεί δεν πρόκειται να πειστούν, ενώ τόνισε ότι οι εμβολιασμένοι συνάδελφοι κολλάνε συνεχώς.

Στοχοποιημένο το επάγγελμα του Αστυνομικού

Μίλησε για στοχοποίηση του επαγγέλματος, ενώ είπε ότι η υποχρεωτικότητα εμβολιασμού των αστυνομικών ήταν στο τραπέζι τρεις μήνες.

«Το μοναδικό επάγγελμα που είναι στοχοποιημένο στην Ελλάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα διερωτήθηκε αν υπάρχουν στατιστικά στοιχεία από την ηγεσία, για το πόσοι από τους αστυνομικούς κολλούν κορωνοϊού εν ώρα υπηρεσίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δολοφονία Λυγγερίδη: Εγκληματική οργάνωση με 158 μέλη πίσω από την επίθεση στον αστυνομικό – 60 συλλήψεις

Ενδοοικογενειακή βία στην Πάτρα, στο Αίγιο και στο Μεσολόγγι

Μυστήριο με τον θάνατο βρέφους ενός έτους στην Κω – Το παιδί έφερε τραύματα, προσήχθησαν οι γονείς

Συνελήφθη γνωστός μπασκετμπολίστας για ενδοοικογενειακή βία

Εν διαστάσει ζευγάρι αστυνομικών κατέληξε στα δικαστήρια λόγω τοξικής σχέσης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr