Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τα νέα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος για τον Αύγουστο – Που θα κυμανθεί η τιμή της κιλοβατώρας

Τα νέα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος για τον Αύγουστο  – Που θα κυμανθεί η τιμή της κιλοβατώρας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Κοντά στα 50 λεπτά ανά κιλοβατώρα διαμορφώνονται τα ονομαστικά οικιακά τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας για τον Αύγουστο που ανακοίνωσαν σήμερα οι προμηθευτές ρεύματος.

Η τιμή αυτή είναι τουλάχιστον κατά 50% υψηλότερη σε σχέση με τα τιμολόγια που πληρώσαμε τον Ιούνιο (0,31-0,35 ευρώ ανά κιλοβατώρα).

Ωστόσο οι τιλκές τιμές καταναλωτή θα διαμορφωθούν στα 15-17 λεπτά ανά κιλοβατώρα για την ηλεκτρική ενέργεια τον Αύγουστο, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις για τις επιδοτήσεις στο ρεύμα που έκανε το μεσημέρι ο υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

Συγκεκριμένα η επιδότηση για τα οικιακά τιμολόγια, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια, για το σύνολο της κατανάλωσης και όλες τις κατοικίες (κύριες και μη) διαμορφώνεται στα 337 ευρώ ανά μεγαβατώρα (0,337 ευρώ ανά κιλοβατώρα).

Το συνολικό κονδύλι των επιδοτήσεων φθάνει τον επόμενο μήνα στο 1,136 δισεκ. ευρώ και απορροφά το 90 % της αύξησης για τους οικιακούς καταναλωτές, το 100 % για τους δικαιούχους Κοινωνικού Τιμολογίου, το 80 % για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Τα τιμολόγια που ανακοίνωσαν νωρίτερα οι προμηθευτές είναι ενδεικτικά: ΔΕΗ 0,486 ευρώ ανά κιλοβατώρα, Ήρων 0,495Euro/kWh, Protergia 0,54913 Euro/kWh με περαιτέρω διαφοροποιήσεις στις χρεώσεις των παγίων ανά προμηθευτή. Η τελική τιμή προκύπτει με την αφαίρεση της κρατικής επιδότησης από τα τιμολόγια των προμηθευτών. Αναμένονται εντός της ημέρας οι ανακοινώσεις από το σύνολο των προμηθευτών.

Ο κ.Σκρέκας τόνισε ότι το όφελος από το νέο μηχανισμό ανάκτησης των υπερεσόδων στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας για τον πρώτο μήνα εφαρμογής εκτιμάται σε 500 εκατ. ευρώ (ενώ όπως είπε ο αντίστοιχος μηχανισμός που εφαρμόζεται στην Ισπανία απέδωσε 250 εκατ.). Με το νέο σύστημα, πρόσθεσε, οι καταναλωτές έχουν την δυνατότητα να γνωρίζουν εγκαίρως και με διαφάνεια την πραγματική τιμή κάθε προμηθευτή.

«Όλα είναι καθαρά, διαφανή και οι καταναλωτές μπορούν να επιλέξουν τον πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας», κατέληξε ο υπουργός.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Φουσκωμένοι» λογαριασμοί ρεύματος: Τι μπορούν να κάνουν οι καταναλωτές που διαφωνούν

Σδούκου: Το 2026 θα γίνουν οι πρώτες γεωτρήσεις υδρογονανθράκων στη χώρα

Τιμολόγια ρεύματος: Αυξάνονται οι χρεώσεις για να καλυφθούν οι ρευματοκλοπές

Πότε θα κόβεται το ρεύμα στους καταναλωτές που χρωστούν

Νέο Εργαλείο Σύγκρισης Τιμών ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr