Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παραδοχή ΟΣΕ: Δεν λειτουργούσε η τηλεδιοίκηση μετά τη φωτιά του Ιουλίου του 2019

Παραδοχή ΟΣΕ: Δεν λειτουργούσε η τηλεδιοίκηση μετά τη φωτιά του Ιουλίου του 2019
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με ανακοίνωση του ο ΟΣΕ εμμέσως πλην σαφώς επιβεβαιώνει τις καταγγελίες του τομεάρχη Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Ραγκούση ότι το σύστημα της τηλεδιοίκησης στα τρένα λειτουργούσε σε κάποιες γραμμές έως το 2019 και βγήκε ολοκληρωτικά εκτός λειτουργίας τον Ιούλιο του 2019 επί κυβέρνησης Μητσοτάκη, λόγω πυρκαγιάς στο σταθμό Ζαχάρεως.

Ωστόσο, ο ΟΣΕ, δεν απαντά αναφορικά με τη δήλωση του κ. Ραγκούση για την ύπαρξη δεύτερου σταθμάρχη βάρδιας, αλλά και στις αιτιάσεις για τη μη επισκευή του συστήματος μετά τη φωτιά εδώ και 4 χρόνια:

«Πώς είναι δυνατόν με μια πυρκαγιά στον σταθμό Ζάχαρη από το καλοκαίρι του 2019 να μην αποκαταστάθηκε το συντομότερο δυνατόν η ζημιά, και να φτάνουμε σήμερα, από το καλοκαίρι του 2019 και μετά να λειτουργεί χωρίς τηλεδιοίκηση ο σταθμός της Λάρισας και με έναν σταθμάρχη αντί για δύο;» είχε αναρωτηθεί ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΟΣΕ έχει ως εξής:

«Σε συνέχεια δημοσιευμάτων που παρουσιάστηκαν στα ΜΜΕ σχετικά με τη λειτουργικότητα της τηλεδιοίκησης του Σταθμού της Λάρισας και επειδή όσα αναφέρονται για την ύπαρξη πλήρους τηλεδιοίκησης το 2019 είναι απολύτως ανακριβή ο Οργανισμός αποσαφηνίζει τα εξής:

»Τον Ιούλιο του 2015 μετά την πυρκαγιά στην περιοχή του Λιτοχώρου, η τηλεδιοίκηση Λάρισας υποβαθμίστηκε σημαντικά και πρακτικά έπαψε να λειτουργεί ως πλήρης τηλεδιοίκηση.

»Η μόνη δυνατότητα που διατηρούσε το σύστημα τηλεδιοίκησης ήταν η παρακολούθηση της διαδρομής από την είσοδο της Λάρισας έως την είσοδο των Νέων Πόρων. Δεν υπήρχε δυνατότητα τηλεχειρισμών για τη χάραξη διαδρομών μεταξύ των Σταθμών παρά μόνο διευθέτηση μεμονομένων αλλαγών τροχιάς.

»Μετά τη φωτιά του Ιουλίου του 2019 στην περιοχή της Ζάχαρης Λάρισας, κατεστράφησαν τα καλώδια και ο εξοπλισμός και η τηλεδιοίκηση Λάρισας βγήκε ολοκληρωτικά εκτός λειτουργίας και καταργήθηκε.

»Στα πλαίσια της αναβάθμισης που πρόσφατα ενεργοποιήθηκε το Νοέμβριο του 2022, λειτουργούσε και λειτουργεί η σηματοδότηση στο τμήμα Παλαιοφάρσαλος – Λάρισα η οποία μέσω του τοπικού πίνακα χειρισμού στο Σταθμό της Λάρισας έχει τη δυνατότητα χάραξης διαδρομής στο Σταθμό της Λάρισας με κατεύθυνση τους Νέους Πόρους (χωρίς ενδείξεις φωτοσημάτων) και με τη δυνατότητα παρακολούθησης των συρμών σε μία απόσταση περίπου 5 χιλιομέτρων μετά και 3 χιλιόμετρα πριν από το Σταθμό της Λάρισας».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τραγωδία Τεμπών: Πληροφορίες για εντοπισμό κρανίου στο σημείο όπου μεταφέρθηκαν τα χώματα

Δημοσκόπηση MEGA: «Τραυματισμένη» πρωτιά για ΝΔ – Εδραίωση στη δεύτερη θέση για ΣΥΡΙΖΑ

Δημήτρης Παπανώτας: Εκτός Ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ με απόφαση Κασσελάκη

Η Κασιμάτη καταψήφισε την πρόταση της Ντόρας να ενταχθεί το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Τέμπη: Προσφυγή από συγγενείς θυμάτων κατά της εισαγγελικής διάταξης για τον Τριαντόπουλο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr