Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σαρώνει η κακοκαιρία στη Δυτική Ελλάδα – Μεγάλα προβλήματα σε Κέρκυρα και Κεφαλονιά

Σαρώνει η κακοκαιρία στη Δυτική Ελλάδα – Μεγάλα προβλήματα σε Κέρκυρα και Κεφαλονιά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Έντονα καιρικά φαινόμενα με καταιγίδες και βοριάδες πλήττουν το νησί της Κέρκυρας από το απόγευμα του Σαββάτου. Μάλιστα, χρειάστηκε να κινητοποιηθούν η Πυροσβεστική Υπηρεσία και το Λιμενικό Σώμα έπειτα από κλήση ομάδας 10 τουριστών, οι οποίοι εν μέσω καταιγίδας είχαν εγκλωβιστεί στην παραλία Πόρτο Τιμόνι.

Τελικά, οι τουρίστες απεγκλωβίστηκαν με σκάφος ιδιώτη, το οποίο κατάφερε να τους προσεγγίσει, τους παρέλαβε και αυτήν την ώρα μεταφέρονται στην παραλία Άγιος Γεώργιος Πάγων.

Σημειώνεται, ότι νωρίτερα είχε σταλεί μήνυμα μέσω του 112 στους κατοίκους προειδοποιώντας τους για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες) τις επόμενες ώρες στην περιοχή τους.

Μήνυμα του 112 για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα σε Ήπειρο, Ιόνιο και Αιτωλοακαρνανία

Μήνυμα μέσω του 112 εστάλη στους κατοίκους του Ιονίου, της Ηπείρου και της Αιτωλοακαρνανίας προειδοποιώντας τους για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες) τις επόμενες ώρες στην περιοχή τους.

Ειδικότερα το μήνυμα αναφέρει:

«Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες) τις επόμενες ώρες έως αργά το βράδυ σε Ιόνιο, Ήπειρο και Αιτωλοακαρνανία.

»Περιορίστε τις άσκοπες μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των φαινομένων και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών».

Κεφαλονιά: Προβλήματα στο οδικό δίκτυο από την κακοκαιρία

Αρκετά προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία που έπληξε την Κεφαλονιά σήμερα το απόγευμα. Κατολισθήσεις σημειώθηκαν στην περιοχή του Μύρτου την ώρα που αυτοκίνητα βρίσκονταν στην περιοχή, με αποτέλεσμα να προκληθεί μποτιλιάρισμα.

Η κακοκαιρία μάλιστα ήταν τόσο σφοδρή που προκάλεσε τη συσώρευση λάσπης και φερτών υλικών στον δρόμο, κλείνοντας προσωρινά και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Επίσης, διακοπή της κυκλοφορίας σημειώθηκε στο δρόμο Αργοστόλιου – Φισκάρδου, λίγο μετά τον Αγκώνα, καθώς η σφοδρή βροχόπτωση προκάλεσε τη συσσώρευση λάσπης και φερτών υλικών.

Από την κακοκαιρία δεν προκλήθηκαν ζημιές ή τραυματισμοί.

Ανακοίνωση για την κατάσταση που βρίσκεται στο οδικό δίκτυο του νησιού εξέδωσε η Πολιτική Προστασία της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλονιάς:

«Ενημερώνουμε τους χρήστες των επαρχιακών οδών Διβαράτα – Αγ. Ευφημία και Αργοστόλι – Φισκάρδο στα τμήματα των οποίων είχαν παρουσιαστεί προβλήματα από την κακοκαιρία Petar ότι έχουν αποδοθεί στην κυκλοφορία, πλην της επαρχιακής οδού Φάλαρη – Μακρυώτικα η οποία για την ασφάλεια των χρηστών θα παραμείνει κλειστή.

»Παρακαλούμε ωστόσο οι χρήστες των επαρχιακών οδών να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην οδήγηση μέχρι την πλήρη αποκατάστασή τους».

ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρικών φαινομένων

Το καιρικό σύστημα με την ονομασία «PETAR», όπως ονομάστηκε από τη Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ιταλίας, κινούμενο ανατολικά, θα προκαλέσει πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού σε περιοχές της δυτικής και της βόρειας Ελλάδας, από το μεσημέρι του Σαββάτου 05-08-2023 έως και τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής 06-08-2023, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις, ανακοίνωσε η ΕΜΥ.

Οι περιοχές που θα επηρεαστούν είναι:

α. Άμεσα η περιοχή Κέρκυρας-Παξών.

β. Από νωρίς το απόγευμα τα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου (κυρίως Κεφαλλονιά, Λευκάδα, Ιθάκη), η Ήπειρος, η δυτική Στερεά και η δυτική Μακεδονία.

γ. Από αργά το απόγευμα η βορειοδυτική Πελοπόννησος και η δυτική και βόρεια Θεσσαλία.

δ. Από το βράδυ η κεντρική Μακεδονία.

Τη νύχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή τα φαινόμενα στη δυτική χώρα θα εξασθενήσουν.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη του καιρού στα τακτικά και έκτακτα δελτία καιρού και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr).

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αφρικανική Σκόνη: Γιατί «κοκκίνισε» ο ουρανός – Τι λέει το Αστεροσκοπείο

Παγώνη για σκόνη: Χρειάζεται προσοχή – Όσοι ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου ίσως χρειαστεί να αλλάξουν τα φάρμακά τους

Ανατροπή: Τι ώρα φεύγει η αφρικανική σκόνη – Δυστυχώς… έρχεται ξανά

Από Τετάρτη 24/4 καθαρίζει η ατμόσφαιρα

Η αφρικανική σκόνη μεταφέρει σωματίδια – Τι πρέπει να κάνετε

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr