Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έως και 31°C ο καιρός τις επόμενες ημέρες – Εκρηκτικό κοκτέιλ για τον οργανισμό

Έως και 31°C ο καιρός τις επόμενες ημέρες – Εκρηκτικό κοκτέιλ για τον οργανισμό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Καιρός,

Σε ρυθμούς που θυμίζουν… καλοκαίρι κινείται τις τελευταίες ημέρες ο καιρός, με την θερμοκρασία να «αγγίζει» τους 28 βαθμούς Κελσίου.

Μάλιστα, δεν ήταν λίγοι αυτοί που επέλεξαν να πάνε σε κάποια παραλία προκειμένου να κάνουν ηλιοθεραπεία ή ακόμα και να επιχειρήσουν την πρώτη τους βουτιά.

Έρχονται 30άρια

Σύμφωνα με ανάρτηση του μετεωρολόγου Γιάννη Καλιάνου, ο συνδυασμός ζέστης και σκόνης αναμένεται να διαρκέσει έως την Τρίτη, ενώ η θερμοκρασία δεν αποκλείεται να φτάσει τις επόμενες μέρες έως και τους 31 βαθμούς.

Την ίδια στιγμή, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης ανήρτησε δορυφορική εικόνα από το νέο κύμα αφρικανικής σκόνης που θα… επισκεφτεί την Ελλάδα τις επόμενες ημέρες.

Το έριξαν στις παραλίες οι Έλληνες

Πολύ ζέστη και αφρικανική σκόνη είναι τα χαρακτηριστικά του καιρού την Κυριακή 31/3.

Ο υδράργυρος δε έχει σκαρφαλώσει σε τέτοια επίπεδα που ο κόσμος ξεχύθηκε στις παραλίες για να πάρει ανάσα δροσιάς, ενώ οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι ειδικοί, η ζέστη και η ξηρασία που προκαλεί η κλιματική αλλαγή πρέπει να αντιμετωπίζονται με προσοχή κυρίως από τις ευπαθείς ομάδες.

Σε συνδυασμό με την αφρικανική σκόνη δημιουργείται ένα εκρηκτικό κοκτέιλ για τον οργανισμό.

Σημειώνεται δε ότι τις επόμενες ημέρες θα επικρατήσουν ακραίες και ασυνήθιστες θερμοκρασίες, που θα ξεπεράσουν τα φυσιολογικά επίπεδα κατά 15 βαθμούς Κελσίου.

Η μετεωρολόγος του MEGA Χριστίνα Ρήγου ανέφερε ότι την Κυριακή 31/3 αναμένεται το ακραίο κύμα ζέστης, η οποία θα συνδυαστεί με μεταφορά αφρικανικής σκόνης, με την θερμή «εισβολή» να διαρκεί μέχρι και την Τρίτη.

Κάθε ρεκόρ έχει σπάσει η θερμοκρασία σε όλη τη χώρα

Παρά το «κοκτέιλ» αφρικανικής σκόνης και υγρασίας, οι λουόμενοι επέλεξαν να απολαύσουν το μπάνιο τους σε Αθήνα και Κρήτη.

Οι παραλίες γέμισαν με την παρουσία πλήθους ανθρώπων κάθε ηλικίας που απολάμβαναν τον ήλιο και τη θάλασσα.

Οι υψηλές θερμοκρασίες, οι οποίες ξεπέρασαν τις συνήθεις θερμοκρασίες για αυτήν την εποχή του έτους, αποτέλεσαν έναν ακόμα λόγο για τους λουόμενους να απολαύσουν τη θάλασσα με την αφρικανική σκόνη να αποτελεί απλά μια παρένθεση.

«Περιμένουμε νέα κύματα σκόνης μέχρι τον Μάϊο» – Τι λένε οι ειδικοί

«Νέα επεισόδια συγκέντρωσης αφρικανικής σκόνης αναμένονται μέχρι και το τέλος Μαΐου», όπως αναφέρει, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο καθηγητής – πρόεδρος του τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών και Διευθυντής του Εργαστηρίου Φυσικής της Ατμόσφαιρας, Ανδρέας Καζαντζίδης.

Όπως εξηγεί, «κατά τη διάρκεια της άνοιξης, δηλαδή από τον Μάρτιο μέχρι και τον Μάιο, η ατμοσφαιρική κυκλοφορία βοηθάει στο να έχουμε εισβολή ερημικών αερίων μαζών πάνω από την ανατολική Μεσόγειο».

Σχετικά με την τελευταία εισβολή αφρικανικής σκόνης, ο Ανδρέας Καζαντζίδης είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι «υπήρχε ένα τριήμερο όπου οι τιμές συγκέντρωσης αφρικανικής σκόνης ήταν σημαντικά υψηλές, ενώ η χειρότερη μέρα ήταν η περασμένη Τετάρτη.

»Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι στην περιφέρεια η μέση ημερήσια τιμή συγκέντρωσης σωματιδίων PM10 ήταν 65 μg/m³».

«Έσπασε» κάθε ρεκόρ η συγκέντρωση αφρικανικής σκόνης

«Η τιμή αυτή», όπως πρόσθεσε, «είναι αρκετά σημαντική, αν λάβουμε υπόψη μας ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας λέει ότι το όριο των 50μg/m³ δεν πρέπει να το ξεπερνάμε πάνω από 35 φορές το έτος».

«Ουσιαστικά», συνέχισε, «ήταν ένα από τα σημαντικά επεισόδια συγκέντρωσης αφρικανικής σκόνης, το οποίο όμως δεν είναι δεν είναι ακραίο», αφού, όπως επαναλαμβάνει, «κατά την διάρκεια της άνοιξης έχουμε εισβολή αφρικανικής σκόνης».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αφρικανική Σκόνη: Γιατί «κοκκίνισε» ο ουρανός – Τι λέει το Αστεροσκοπείο

Παγώνη για σκόνη: Χρειάζεται προσοχή – Όσοι ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου ίσως χρειαστεί να αλλάξουν τα φάρμακά τους

Ανατροπή: Τι ώρα φεύγει η αφρικανική σκόνη – Δυστυχώς… έρχεται ξανά

Από Τετάρτη 24/4 καθαρίζει η ατμόσφαιρα

Η αφρικανική σκόνη μεταφέρει σωματίδια – Τι πρέπει να κάνετε

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr