Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σδούκου: Το 2026 θα γίνουν οι πρώτες γεωτρήσεις υδρογονανθράκων στη χώρα

Σδούκου: Το 2026 θα γίνουν οι πρώτες γεωτρήσεις υδρογονανθράκων στη χώρα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Θέλω να πιστεύω πως οι επιχειρήσεις θα είναι σε θέση να προχωρήσουν στην λήψη απόφασης ερευνητικών γεωτρήσεων το 2025, με στόχο οι πρώτες να γίνουν κάπου εντός του 2026», ανέφερε η υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου, κατά την διάρκεια της συζήτησης στο 9ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, για τις προκλήσεις και ευκαιρίες για τη διαμόρφωση του ενεργειακού μείγματος στην μετάβαση προς την καθαρή ενέργεια, με γνώμονα την διατήρηση της ενεργειακής ανεξαρτησίας και ασφάλειας.

Συγκεκριμένα, η κ. Σδούκου, αναφερόμενη στην εξέλιξη του πλάνου εξερεύνησης υδρογονανθράκων στην Ελλάδα σημείωσε πως εντός του 2023 ολοκληρώθηκαν οι σεισμικές έρευνες στις παραχωρημένες περιοχές και πλέον τρέχει η διαδικασία ανάλυσης των αποτελεσμάτων.

«Ποτέ στην μεταπολεμική Ελλάδα δεν είχαμε τόσες δισδιάστατες και τρισδιάστατες έρευνες» σημείωσε χαρακτηριστικά. Αφού ολοκληρωθεί το στάδιο της ανάλυσης των αποτελεσμάτων, θέλω να πιστεύω πως οι επιχειρήσεις θα είναι σε θέση να προχωρήσουν στην λήψη απόφασης ερευνητικών γεωτρήσεων το 2025, με στόχο οι πρώτες να γίνουν κάπου εντός του 2026».

Απαντώντας σε ερώτηση για τη χρήση του φυσικού αερίου στο πλαίσιο της πράσινης μετάβασης, η υφυπουργός έθεσε το ερώτημα «Αν έχουμε τελικά παραγωγή φυσικού αερίου προτιμούμε να εισάγουμε ή να εκμεταλλευτούμε τα δικά μας αποθέματα;» υπενθυμίζοντας στη συνέχεια τα βήματα που έχουν ολοκληρωθεί σε Ελλάδα και Ευρωπαϊκή Ένωση στην πορεία προς την πράσινη μετάβαση.

Παράλληλα, υπενθύμισε πως η κυβέρνηση στηρίζει έμπρακτα το πλάνο των γεωτρήσεων, βρίσκεται σε συνεργασία με τις επιχειρήσεις και επιδιώκει να τις διευκολύνει στις αδειοδοτήσεις και σχετικές διαδικασίες.

«Παραμένω πάντα αισιόδοξη και επαναλαμβάνω ότι η κυβέρνηση έχει αναλάβει μία δέσμευση και ένα στρατηγικό στόχο να καταστεί η Ελλάδα βασική πύλη και διαμετακομιστικός κόμβος ενέργειας προς την Ευρώπη» κατέληξε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αναποτελεσματικές οι κυρώσεις σε Ρωσία και Ιράν

Πότε μπαίνει το επίδομα θέρμανσης και η έκπτωση στους λογαριασμούς ρεύματος

Ηλεκτρικό ρεύμα: Που θα κυμανθούν τα τιμολόγια τον Μάιο

Ο Ζελένσκι προειδοποιεί για πυρηνικό ατύχημα στη Ζαπορίζια στην 38η επέτειο του Τσερνόμπιλ

Η Ρωσία θα πουλά 30% φθηνότερο το φυσικό αέριο στην Κίνα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr