Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Επικίνδυνη κακοκαιρία προ των πυλών με χαλάζι και ανεμοστρόβιλους

Επικίνδυνη κακοκαιρία προ των πυλών με χαλάζι και ανεμοστρόβιλους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Καιρός,

Για έντονα καιρικά φαινόμενα τις επόμενες ημέρες, αρχής γενομένης από την Παρασκευή, προειδοποιεί ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Σε ανάρτησή του, ο μετεωρολόγος, αναφέρει πως το κύμα κακοκαιρίας θα φέρει χαλάζι, κεραυνούς, ανεμοστρόβιλους και θυελλώδεις ανέμους.

Η ανάρτηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη

Βαρομετρικό χαμηλό αναμένεται να σχηματιστεί κοντά στον κόλπο της Γένοβα και καθώς αυτό θα κινηθεί ανατολικά θα επηρεάσει την Πέμπτη 18/4 την Ιταλία ενώ μέσα στην Παρασκευή θα σαρώσει τη χώρα μας και από τα δυτικά προς τα ανατολικά δίνοντας τοπικά έντονα και επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.

Το χρονικό διάστημα που εκτιμούμε ότι θα απασχολήσει τη χώρα μας τοποθετείται από το μεσημέρι περίπου της Παρασκευής και μέχρι περίπου αργά το απόγευμα του Σαββάτου.

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ

Τα προγνωστικά στοιχεία που μέχρι στιγμής έχουμε στη διάθεσή μας δίνουν τοπικά μεγάλο όγκο νερού σε μικρό χρονικό διάστημα, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε πλημμυρικά επεισόδια.

Ταυτόχρονα η αστάθεια που θα συνοδεύει αυτό το κύμα κακοκαιρίας είναι ικανή να δημιουργήσει τον ακραίο καιρό, που σημαίνει ότι είναι δυνατόν τα φαινόμενα να συνοδεύονται από χαλάζι, έντονους κεραυνούς, ανεμοστρόβιλους – υδροστρόβιλους, θυελλώδεις ανέμους.

ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΥΨΗΛΗΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ

Οι περιοχές που εμφανίζουν υψηλές πιθανότητες να έρθουν αντιμέτωπες έστω και σε τοπικό επίπεδο με έντονα – επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα είναι τα δυτικά – κεντρικά – βόρεια γεωγραφικά διαμερίσματα, όπως επίσης και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Σε αυτά τα τμήματα που μόλις επισημάναμε βάζουμε έναν παράγοντα κινδύνου ακόμη πιο αυξημένο σε θαλάσσιες – παραθαλάσσιες εκτάσεις.

Εκεί δίνουμε μια παραπάνω βαρύτητα διότι οι θάλασσές μας εμφανίζονται πιο θερμές από το κανονικό της εποχής γεγονός που μπορεί να τροφοδοτήσει με ενέργεια και θερμότητα παραπάνω το εν λόγω κύμα κακοκαιρίας.

Στο γράφημα που ακολουθεί σημειώνονται με πορτοκαλί κύκλο οι περιοχές που εμφανίζουν αυξημένες πιθανότητες να έρθουν αντιμέτωπες με επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα – πλημμυρικά επεισόδια.

Καλλιάνος: Ποιες περιοχές κινδυνεύουν

Σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο, τα φαινόμενα θα είναι εντονότερα από την Παρασκευή το μεσημέρι μέχρι το Σάββατο το μεσημέρι.

«Είναι ένα σύστημα, το οποίο θα επηρεάσει από τα δυτικά προς τα ανατολικά και θα σαρώσει όλη τη χώρα», είπε χαρακτηριστικά.

«Το βράδυ της Παρασκευής θα βρέξει και στην Αττική.

»Ωστόσο, δεν φαίνεται ότι το νερό θα είναι τέτοιο που θα προκαλέσει προβλήματα», ανέφερε.

«Από τη Θεσσαλονίκη και ανατολικότερα μέχρι την Αλεξανδρούπολη υπάρχει αυξημένη πιθανότητα για πλημμύρες, καθώς τα φαινόμενα θα έχουν ένταση και διάρκεια», επισήμανε ο Γιάννης Καλλιάνος…

Μέσα σε αυτό το 24ωρο, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, η Λήμνος, η Χίος, η Λέσβος, η Σάμος και η Ικαρία θα δεχτούν μεγάλα χιλιοστά βροχής.

«Ο πολικός αεροχείμαρρος εκτοπίζει τη σκόνη και ρίχνει τη θερμοκρασία 10 βαθμούς»

Την πρόβλεψή του για το πώς θα είναι ο καιρός τις επόμενες ημέρες έκανε ο μετεωρολόγος, Γιώργος Τσατραφύλλιας, σε ανάρτησή του στο Facebοok.

Ο Γιώργος Τσατραφύλλιας κάνει λόγο για «πολικό αεροχείμαρρο», που αναμένεται από την Παρασκευή, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Ο πολικός αεροχείμαρρος εκτοπίζει τη σκόνη και ρίχνει τη θερμοκρασία 10 βαθμούς».

Η ανάρτηση του Γιώργου Τσατραφύλλια για τον καιρό

«Καλημέρα!

»Ο πολικός αεροχείμαρρος εκτοπίζει τη σκόνη και ρίχνει τη θερμοκρασία 10 βαθμούς!

»Επίσης, φέρνει χιόνια στα βουνά και μπόλικες βροχές το διήμερο Παρασκευή-Σάββατο.

»Τελευταία ημέρα με σκόνη η σημερινή με τις λασποβροχές να μας απασχολούν μέχρι το βράδυ κυρίως στη δυτική και βόρεια χώρα.

»Η Πέμπτη 18/4 είναι μια μεταβατική ημέρα. Θα εκδηλωθούν τοπικές βροχοπτώσεις στα δυτικά, τα βόρεια και την ανατολική νησιωτική χώρα και θα πέσει η θερμοκρασία 4 με 5 βαθμούς.

»Ωστόσο, την Παρασκευή και το Σάββατο το “ατμοσφαιρικό ποτάμι” (αεροχείμαρρος) -εικόνα- που βρίσκεται ψηλά στην ατμόσφαιρα θα κατηφορίσει σε νοτιότερα γεωγραφικά πλάτη και θα μεταβάλει τον καιρό στη χώρας με βροχές, καταιγίδες, περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας ακόμη και χιόνια!

»Συγκεκριμένα:

»Την Παρασκευή 19/4 αναμένονται μεγάλα ύψη βροχής στη δυτική και βόρεια Ελλάδα, λίγα χιόνια σε μεγάλα υψόμετρα (1.400 m) και πτώση της θερμοκρασίας.

»Το Σάββατο 20/4 οι πιο πολλές βροχές (τοπικά ισχυρές) θα εκδηλωθούν τις πρωινές ώρες στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη Μακεδονία, τη Θράκη, το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Επίσης, θα πνέουν ισχυροί βοριάδες.

»Την Κυριακή 21/4 μια δεύτερη διαταραχή θα δημιουργήσει πιο ήπια φαινόμενα στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αφρικανική Σκόνη: Γιατί «κοκκίνισε» ο ουρανός – Τι λέει το Αστεροσκοπείο

Παγώνη για σκόνη: Χρειάζεται προσοχή – Όσοι ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου ίσως χρειαστεί να αλλάξουν τα φάρμακά τους

Ανατροπή: Τι ώρα φεύγει η αφρικανική σκόνη – Δυστυχώς… έρχεται ξανά

Από Τετάρτη 24/4 καθαρίζει η ατμόσφαιρα

Η αφρικανική σκόνη μεταφέρει σωματίδια – Τι πρέπει να κάνετε

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr