Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Επί Μητσοτάκη σχεδόν 4 εκατ. Έλληνες έχουν χρέη 112,5 δισ. ευρώ στο Δημόσιο – 7,8 δισ. μόνο το 2025

Επί Μητσοτάκη σχεδόν 4 εκατ. Έλληνες έχουν χρέη 112,5 δισ. ευρώ στο Δημόσιο – 7,8 δισ. μόνο το 2025
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στα 7,8 δισ. ευρώ εκτινάχθηκαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων στο Δημόσιο, το δεκάμηνο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου 2025, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Μάλιστα οι ληξιπρόθεσμοι οφειλέτες του Δημοσίου ανέρχονται σε σχεδόν τέσσερα εκατομμύρια!

Και μόνο τα στοιχεία αυτά αποδομούν πλήρως τους ισχυρισμούς του Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησης του για δήθεν μειώσεις φόρων και βελτίωσης του βιοτικού επιπέδου των πολιτών και της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων.

Από αυτά τα νέα χρέη του 10μηνου του 2025 των 7,8 δισ. ευρώ, τα 7,25 δισ. προέρχονται από φόρους καθώς τα νοικοκυριά δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Οι συνολικές οφειλές προς το Δημόσιο ξεπερνούν τα 112,5 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 69,3 δισ. ευρώ χρωστούν οι επιχειρήσεις και τα 43 δισ. ευρώ τα φυσικά πρόσωπα.

Από αυτά τα 27,3 δισ. ευρώ θεωρούνται ανεπίδεκτα είσπραξης, με το πραγματικό ληξιπρόθεσμο χρέος να διαμορφώνεται στα 85,1 δισ. ευρώ.

Με χρέη στην Εφορία εμφανίζονται 3.896.032 φορολογούμενοι. Αντιμέτωποι με κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών και περιουσιακών στοιχείων βρίσκονται 2.317.582 οφειλέτες, ενώ έχουν ήδη ληφθεί αναγκαστικά μέτρα (κατασχέσεις) σε 1.636.279 φυσικά και νομικά πρόσωπα.

Με απλά λόγια, ενώ ο λαός είναι χρεοκοπημένος από τη μητσοτακική λαίλαπα, οι γαλάζιες ακρίδες του νεοφιλελεύθερου «εκσυγχρονισμού» κάνουν δουλίτσες, ΟΠΕΚΕΠΕδες, λεηλατώντας τον δημόσιο πλούτο, τον λαό και την πατρίδα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Νίκος Δένδιας στέλνει στην Κύπρο φρεγάτες και F-16

Φαραντούρης-Βαληνάκης: Ευρωπαϊκή ΑΟΖ στη Μεσόγειο η απάντηση στις απειλές

Αντίστροφη μέτρηση για τα «ραβασάκια» του ΕΝΦΙΑ 2026 – Στα 2,3 δισ. το «χαράτσι»

Στα άκρα η κόντρα Μητσοτάκη-Σαμαρά

Ο Μητσοτάκης ευχήθηκε τηλεφωνικώς στον Ερντογάν για τα γενέθλιά του

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr