Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

700 μετανάστες ανατολικά της Κρήτης – Συναγερμός για Έμπολα

700 μετανάστες ανατολικά της Κρήτης – Συναγερμός για Έμπολα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Συναγερμός έχει σημάνει στις λιμενικές και υγειονομικές αρχές στη Κρήτη καθώς το φορτηγό πλοίο Baris, με σημαία Κιριμπάτι, που μεταφέρει από 500- 750 μετανάστες, πλέει από τα ξημερώματα της Τρίτης ακυβέρνητο, νότια της Κρήτης, λόγω μηχανικής βλάβης, γράφει το FlashNews.

Το πλοίο έχει εντοπιστεί 20-30 ναυτικά μίλια ανατολικά της Κρήτης, σε διεθνή ύδατα και ενώ στην περιοχή επικρατούν άσχημες καιρικές συνθήκες με ανέμους που αγγίζουν τα 7-8 μποφόρ.

Από τα ξημερώματα βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού για την διάσωση τον μεταναστών στην οποία συμμετέχουν ελικόπτερα Super Puma, παραπλέοντα πλοία αλλά και πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού.

Νωρίς το μεσημέρι η φρεγάτα «ΥΔΡΑ» του ΠΝ, προσέγγισε το ακυβέρνητο πλοίο ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο μετεπιβίβασης των μεταναστών σε άλλο πλοίο και μεταφοράς τους σε μεγαλύτερο λιμάνι της Ελλάδας ή του εξωτερικού.

Οι αρχές προς το παρόν, αναζητούν πλοίο που θα χρησιμοποιηθεί για την επιχείρηση της εν πλω μετεπιβίβασης των μεταναστών, χωρίς ωστόσο να έχει οριστικοποιηθεί ότι τελικώς θα υιοθετηθεί η λύση της απομάκρυνσής τους από το λιμάνι της Ιεράπετρας.

Απαραίτητος ο ιατρικός έλεγχος υπό τον φόβο ύπαρξης κρουσμάτων Έμπολα

Την ίδια ώρα και καθώς σύμφωνα με πληροφορίες οι μετανάστες προέρχονται από χώρες της Αφρικής, έχει σημάνει συναγερμός στις υγειονομικές υπηρεσίες οι οποίες, θα κληθούν να πραγματοποιήσουν όλους τους ενδεδειγμένους ελέγχους προκειμένου να αποκλειστεί το ενδεχόμενο ύπαρξης κρούσματος Έμπολα μεταξύ των επιβατών του πλοίου.

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Ιεράπετρας ζήτησε ειδικές στολές και γάντια προκειμένου να δοθούν σε λιμενικούς, αστυνομικούς και γιατρούς οι οποίοι θα έρθουν σε επαφή με τους μετανάστες.

Εκπρόσωποι του Δήμου, του Λιμενικού αλλά και Νοσοκομείων του Λασιθίου πραγματοποίησαν σύσκεψη, η οποία ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι, προκειμένου πρώτον να συντονιστεί ο ιατρικός έλεγχος των μεταναστών και δεύτερον να αποφασιστεί ο χώρος στον οποίο θα μεταφερθούν προσωρινά, αν τελικά δεν πραγματοποιηθεί επιχείρηση εν πλω μεταβίβασης των μεταναστών σε άλλο πλοίο και μεταφοράς τους σε άλλο λιμάνι.

Σε περίπτωση παραμονής τους στην Ιεράπετρα, εξετάζεται η προσωρινή φιλοξενία τους στο ανοιχτό Στάδιο Ιεράπετρας ενώ χώροι αναζητούνται και σε άλλα μέρη της Κρήτης.

Ωστόσο, όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ακόμα ανοιχτά.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Χανιά: Στη φυλακή 40χρονος από τη Βουλγαρία που παρενόχλησε νεαρή σε πάρκο

Η προβλήτα στη Γάζα μπορεί να γίνει ένα διεθνές προσφυγικό κουτί της Πανδώρας

Φωνή της Αμερικής: 400% αύξηση των παράτυπων μεταναστών που φτάνουν στην Ελλάδα

Τραγωδία στον Άγιο Νικόλαο: Νεκρός 33χρονος από φωτοβολίδα – Το δράμα της οικογένειας

Ιωάννης Κεφαλογιάννης: «Ο κ. Κασσελάκης υπηρετεί τη θητεία του χωρίς να έχει το παραμικρό προνόμιο»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr