Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πόσο καιρό διαρκεί η φυσική ανοσία σε όσους πέρασαν την Covid-19

Πόσο καιρό διαρκεί η φυσική ανοσία σε όσους πέρασαν την Covid-19
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τα αντισώματα που παράγονται μετά από λοίμωξη με τον κορωνοϊό, συνεχίζουν να εξελίσσονται σε βάθος μιας περιόδου έξι έως 12 μηνών και ενισχύονται περαιτέρω μέσω του εμβολιασμού, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Τα ευρήματα της μελέτης δείχνουν ότι η φυσική ανοσία μπορεί να διαρκεί αρκετό χρονικό διάστημα σε όσους προηγουμένως αρρώστησαν από Covid-19 και, επιπλέον, ότι οι άνθρωποι αυτοί που θα κάνουν και εμβόλιο (τουλάχιστον μία δόση), θα είναι πιθανότατα προστατευμένοι και από τις παραλλαγές του κορωνοϊού SARS-CoV-2.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρ Μίχελ Νουσεντσβάιγκ του Πανεπιστημίου Ροκφέλερ της Νέας Υόρκης, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Nature», ανέλυσαν δείγματα αίματος από 63 άτομα που είχαν αναρρώσει από Covid-19 εντός του 2020.

Από αυτά, τα 26 είχαν κάνει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου της Moderna ή των Pfizer-BioNTech.

Διαπιστώθηκε ότι, έξι έως 12 μήνες μετά, τα αντισώματα που παράγονταν από τα κύτταρα μνήμης Β, αυξήθηκαν σε εύρος και ισχύ.

Όταν, στη συνέχεια, οι άνθρωποι εμβολιάστηκαν, συνέχισαν να παράγουν αντισώματα που ήταν άκρως αποτελεσματικά κατά των παραλλαγών του κορωνοϊού.

Ένα έτος μετά την αρχική λοίμωξη με κορωνοϊό, η εξουδετερωτική δραστηριότητα των αντισωμάτων έναντι των παραλλαγών του κορωνοϊού ήταν μικρότερη σε όσους ανθρώπους δεν είχαν εμβολιαστεί και είχαν μόνο αρρωστήσει, έναντι όσων είχαν εμβολιαστεί μερικούς μήνες μετά την ασθένειά τους.

Αυτό, κατά τους ερευνητές, επιβεβαιώνει ότι ο εμβολιασμός αυξάνει την ανοσία σε όσους ήδη αρρώστησαν από Covid-19.

Επίσης, οι επιστήμονες επεσήμαναν ότι αν τα κύτταρα μνήμης Β εξελίσσονται με παρόμοιο τρόπο και στους εμβολιασμένους που δεν έχουν αρρωστήσει, τότε μια ενισχυτική/αναμνηστική δόση εμβολίου θα μπορεί πιθανότατα να δημιουργεί επαρκή προστατευτική ανοσία και έναντι των παραλλαγών του κορωνοϊού.

Τα δύο βασικά όπλα της ανοσολογικής απόκρισης είναι τα Τ-λεμφοκύτταρα (που επιλεκτικά καταστρέφουν τα μολυσμένα από τον ιό ανθρώπινα κύτταρα) και τα εξουδετερωτικά αντισώματα (που εμποδίζουν τον ιό να μολύνει τα κύτταρα του σώματος).

Ζωτική στη συνέχεια είναι η δημιουργία μνήμης στον οργανισμό έναντι του ιού, η οποία επιτυγχάνεται από κύτταρα Β και Τ που παραμένουν σε «ύπνωση» και ενεργοποιούνται μόλις συναντήσουν ξανά τον «εισβολέα» κάποια στιγμή στο μέλλον.

Μέχρι στιγμής έχει παραμείνει αβέβαιο πόσο ακριβώς μπορεί να διαρκεί αυτή η ανοσιακή μνήμη.

Η νέα μελέτη καταλήγει στην ενθαρρυντική διαπίστωση ότι μπορεί να διαρκεί αρκετά.

Η αρχική φυσική ανοσιακή αντίδραση διαρκεί πέρα από τους έξι μήνες και ενισχύεται περαιτέρω αν ο πρώην ασθενής εμβολιαστεί.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΗΠΑ: Πιθανότατα δεν θα υπάρξει συγχαρητήριο τηλεφώνημα στον Πούτιν από τον Μπάιντεν

Τηλεφωνική συνομιλία Μπάιντεν-Νετανιάχου, η πρώτη εδώ και έναν μήνα

Κάμαλα Χάρις: Κανείς δεν πρέπει να φυλακίζεται επειδή κάπνισε μαριχουάνα

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας σχετικά με δημοσιεύματα για την Κύρωση των Μνημονίων με ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ ετοιμάζουν νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας για την Ουκρανία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr