Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Bloomerg: Το χάπι της Merck ίσως να προκαλεί νέες μεταλλάξεις κορωνοϊού – Η απάντηση της εταιρείας

Bloomerg: Το χάπι της Merck ίσως να προκαλεί νέες μεταλλάξεις κορωνοϊού – Η απάντηση της εταιρείας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κορωνοϊός - Κορονοϊός,

Νέες μεταλλάξεις σε κάποιους ασθενείς προκαλεί το χάπι της Merck για τον κορωνοϊό σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύει το πρακτορείο Bloomberg.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εν λόγω μελέτη ερευνητές εκφράζουν την ανησυχία για τους για το ότι το φάρμακο της Merck μπορεί να δημιουργήσει πιο μεταδοτικές ή απειλητικές για την υγεία παραλλαγές του κορωνοϊού.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το προσχέδιο μελέτης που ενήργησαν ερευνητές στις ΗΠΑ και στο Ινστιτούτο Francis Crick, στο Imperial College του Λονδίνου και σε άλλα ιδρύματα του Ηνωμένου Βασιλείου υπάρχουν μεταλλάξεις που φέρεται να σχετίζονται με το χάπι Lagevrio της Merck καθώς έχουν εντοπιστεί σε δείγματα ιού που ελήφθησαν από δεκάδες ασθενείς.

Έως σήμερα, οι μεταλλάξεις του κορονοϊού που συνδέονται με το χάπι δεν έχουν αποδειχθεί πιο επιθετικές προς το ανοσοποιητικό σύστημα ή θανατηφόρες, όπως αναφέρει μελέτη που δημοσιεύθηκε στο site medRxiv.

Ωστόσο η ύπαρξή τους ενέχει, σύμφωνα με κάποιους επιστήμονες, πιθανούς κινδύνους που μπορεί να υφίστανται με την γενικευμένη χρήση του φαρμάκου, το οποίο ενέκρινε πρόσφατα η Κίνα.

Όπως αναφέρεται, το χάπι Lagevrio λειτουργεί δημιουργώντας μεταλλάξεις στο γονιδίωμα του κορονοϊού, τέτοιες που εμποδίζουν να αναπαρχθεί ο ιός στο σώμα και μειωνει τις πιθανότητες να προκαλέσει σοβαρή ασθένεια.

Επιπλέον, κάποιοι επιστήμονες είχαν προειδοποιήσει από τα τέλη του 2021 για αυτό το πιθανό ενδεχόμενο, λόγω του τρόπου λειτουργίας του εν λόγω φαρμάκου.

Τι απαντά η Merck

Η εταιρεία πάντως αμφισβητεί το γεγονός πως το χάπι παραγωγής της προκαλεί μεταλλάξεις που μπορεί να κινητοποιήσουν τους ειδικούς.

«Δεν υπάρχουν στοιχεία που να υποδεικνύουν ότι κάποιος αντιικός παράγοντας έχει συμβάλει στην εμφάνιση παραλλαγών που κυκλοφορούν ήδη» ανέφερε σχετικά ο εκπρόσωπος της Merck, Ρόμπερτ Τζόζεφσον, απαντώντας σε ερωτήσεις του Bloomberg σχετικές με τη μελέτη.

«Με βάση τα διαθέσιμα δεδομένα, δεν πιστεύουμε ότι το Lagevrio είναι πιθανό να συμβάλει στην ανάπτυξη νέων σημαντικών παραλλαγών του κορονοϊού».

Είπε επιπλέον, πως οι νέες μεταλλάξεις του κορονοϊού έχουν προκύψει λόγω της ανεξέλεγκτης εξάπλωσης του ιού και πως το Lagevrio μπορεί να αποτελέσει σημαντικό μέρος της λύσης.

Η Merck κάνει λόγο για έρευνα που έγινε σε ζώα και η οποία έδειξε ότι το φάρμακό της δεν προκαλεί μεταλλάξεις του κορωνοϊού.

Πηγή: Bloomberg, ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: 62χρονος εμβολιάστηκε 217 φορές κατά της covid-19

Στη Λάρισα οι νεκροί του κορωνοϊού δεν έχουν «λιώσει» – Στο Νέο Κοιμητήριο σταμάτησαν οι εκταφές

Εμβόλια Covid: Έχουν τελικά σπάνιες αλλά σοβαρές παρενέργειες σύμφωνα με παγκόσμια μελέτη

ΕΟΔΥ: 65 θάνατοι από covid – 51 διασωληνωμένοι – Αύξηση της θετικότητας της γρίπης και 5 νέοι θάνατοι

Πουλάκου για long Covid: Περισσότερο ευάλωτες οι γυναίκες από 40-60 ετών

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr