Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Από τα εισαγγελικά γραφεία δημοσιογράφοι που “τσίμπησε” η ΕΥΠ

Από τα εισαγγελικά γραφεία δημοσιογράφοι που “τσίμπησε” η ΕΥΠ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Tις μαρτυρικές καταθέσεις των προσώπων που εμφανίζονται στις καταγεγραμμένες από την ΕΥΠ συνομιλίες με τον δημοσιογράφο που φέρεται να εκβίαζε την υπεύθυνη του γραφείου Τύπου της ΕΥΔΑΠ για να αποσπά κρατικό χρήμα, θα λάβει τις επόμενες μέρες ο ανακριτής που χειρίζεται την υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κατώφλι του 1ου ειδικού ανακριτή, Βασίλη Ζιάκα, αναμένεται να περάσουν τις επόμενες μέρες με την ιδιότητα του μάρτυρα και άλλοι δημοσιογράφοι που αποκαλύπτονται από τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες που βρίσκονται στη δικογραφία να συνομιλούν το επίμαχο διάστημα με τους κατηγορουμένους στην υπόθεση του κυκλώματος.

Πρόκειται, κυρίως, για ιδιοκτήτες ιστοσελίδων οι οποίοι εμφανίζονται να έχουν συνομιλίες κυρίως με τον 50χρονο προφυλακισμένο Τάκη Μουσσά.

Ωστόσο, μία από τις επόμενες ανακριτικές ενέργειες του Βασίλη Ζιάκα είναι το αίτημα προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο για άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών και των εταιρειών που συνδέονται με τους τρεις κατηγορουμένους, τον εκδότη της εφημερίδας «Ακρόπολη», Παναγιώτη Μαυρίκο, και τους δύο δημοσιογράφους, Τάκη Μουσσά και Χρήστο Φράγκου.

Στο μεταξύ, στον προφυλακισμένο Παναγιώτη Μουσσά απέδωσαν την εμπλοκή τους στην υπόθεση κατά τη διάρκεια των απολογιών τους την περασμένη Παρασκευή οι συγκατηγορούμενοί του Παν. Μαυρίκος, εκδότης της εφημερίδας «Ακρόπολη», και Χρ. Φράγκου, δημοσιογράφος.

Απολογούμενοι και οι δύο (σ.σ. αφέθηκαν ελεύθεροι με την επιβολή περιοριστικών όρων) ισχυρίστηκαν ενώπιον του ανακριτή ότι δεν γνώριζαν τίποτα για τους εκβιασμούς, καθώς και ότι όλα όσα αναφέρονται στις κατηγορίες ήταν αποτέλεσμα των κινήσεων του συγκατηγορούμενού τους, Π. Μουσσά, αλλά και της καταγγέλλουσας υπεύθυνης στο γραφείο Τύπου της ΕΥΔΑΠ.

«Πόλεμος συμφερόντων»

Ο εκδότης της εφημερίδας «Ακρόπολη» στην απολογία του απέδωσε την εμπλοκή του σε πόλεμο συμφερόντων, ενώ για την καταγγελία της υπεύθυνης του γραφείου Τύπου της ΕΥΔΑΠ, ισχυρίστηκε ότι «εκπορεύεται από τον Μαρινάκη και άλλα εγχώρια κέντρα τα οποία εκπροσωπούν ιδιωτικά οικονομικά συμφέροντα καθώς και πολιτικούς, δηλαδή πολιτικά συμφέροντα, βουλευτές κ.λπ. τα οποία βάζουν τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης να δίνουν προς τον χειμαζόμενο ελληνικό λαό συγκεκριμένη ροή κόβοντας και ράβοντας αποσπάσματα από ηχητικές συνομιλίες που έχουν γραφτεί, με αποτέλεσμα να φαίνεται εγκληματίας και απατεώνας ένας άνθρωπος με λευκό ποινικό μητρώο και με 50 εργαζόμενους Ελληνες…».

Για την καταγγέλλουσα δημοσιογράφο υποστήριξε ότι «ήταν αυτή η οποία προσπαθούσε να χειραγωγήσει το σύνολο διαδικτυακών ενημερωτικών ιστότοπων καθώς και τις εφημερίδες και τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης στην Ελλάδα, όπως προκύπτει από τις συνομιλίες με τους Μουσσά και Φράγκου».

Αναφερόμενος στον προφυλακισμένο πλέον δημοσιογράφο, υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι «ήθελα να στείλω ούτως ή άλλως αιτήματα προσφορών προς την ΕΥΔΑΠ και ο Μουσσάς γνωρίζοντάς το με χρησιμοποίησε ως γνωριμία στη συγκεκριμένη κυρία (σ.σ. εννοώντας την καταγγέλλουσα)».

Από την πλευρά του, ο κατηγορούμενος Χρήστος Φράγκου μίλησε μόνο για τη συνάντηση της 4ης Φεβρουαρίου, στρέφοντας τα βέλη του κατά του Π. Μουσσά:

Μου τηλεφώνησαν διαδοχικά η υπεύθυνη του γραφείου Τύπου της ΕΥΔΑΠ και ο Μουσσάς να βρεθούμε.

»Τα 10.000 ευρώ που φέρεται να ζητάει για μένα ο Μουσσάς από την καταγγέλλουσα δημοσιογράφο τα ζητάει εν αγνοία μου και χωρίς τη συναίνεσή μου και αν υπήρχε θέμα να έχω τέτοια αξίωση θα τα ζήταγα από την ίδια, γιατί ήταν υπάλληλός μου και είχαμε καλές σχέσεις μέχρι τώρα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Ρώσοι συνέλαβαν δύο ξένους ανταποκριτές για συνεργασία με την ομάδα του Ναβάλνι

Απαξιωτικός ο Μπάιντεν για τον Τραμπ: «Είμαι ένας ενήλικας που έχει αντίπαλό του ένα εξάχρονο παιδί»

Πέθανε ο δημοσιογράφος του αθλητικού ρεπορτάζ Στράτος Σεφτελής σε ηλικία 68 ετών

ΕΥΔΑΠ: Διακοπή νερού σε 5 περιοχές της Αττικής το βράδυ της Τρίτης – Πόσο θα διαρκέσει

Πέθανε ο παλαίμαχος δημοσιογράφος Νίκος Μπαβέλλας σε ηλικία 89 ετών

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr