Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συνελήφθη Αιγύπτια που είπε ψέμματα στο BBC για απαγωγή και βασανιστήρια της κόρης της

Συνελήφθη Αιγύπτια που είπε ψέμματα στο BBC για απαγωγή και βασανιστήρια της κόρης της
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Γενικός Εισαγγελέας της Αιγύπτου, Ναμπίλ Σαντέκ, διέταξε την προσαγωγή μιας Αιγύπτιας που ισχυρίστηκε σε συνέντευξή της στο BBC ότι η κόρη της βασανίστηκε και εξαφανίστηκε από τις υπηρεσίες Ασφαλείας της Αιγύπτου, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων MENA.

Η Μόνα Μαχμούντ θα κρατηθεί για δεκαπέντε ημέρες όσο θα διαρκέσουν οι έρευνες για τις κατηγορίες «δημοσίευσης και εκπομπής ψευδών ειδήσεων που μπορούν να βλάψουν τα εθνικά συμφέροντα της χώρας» και συμμετοχή σε παράνομη οργάνωση, δηλαδή στη Μουσουλμανική Αδελφότητα.

Η Μαχμούντ ισχυρίστηκε μιλώντας στο BBC ότι έχει να δει την κόρη της, Ζουμπαΐντα, από τον Απρίλιο πέρσι αφού συνελήφθη από τις δυνάμεις ασφαλείας και ότι η κόρη της βασανίστηκε κατά τη διάρκεια της κράτησής της.

Οι δηλώσεις της Μαχμούντ προβλήθηκαν σε ένα ρεπορτάζ του BBC με θέμα βίαιες εξαφανίσεις και βασανιστήρια που υποτίθεται ότι πραγματοποιεί η αιγυπτιακή ασφάλεια.

Το θέμα εξόργισε τις αιγυπτιακές Αρχές. Η Αιγυπτιακή Κρατική Υπηρεσία Ενημέρωσης έκανε λόγο για «ψεύτικους ισχυρισμούς».

Η όλη υπόθεση πήρε ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις όταν η Ζουμπαΐντα εμφανίστηκε σε δημοφιλή εκπομπή της αιγυπτιακής τηλεόρασης, μετά το ρεπορτάζ του BBC, αρνούμενη ότι βασανίστηκε ή ότι την απήγαγαν οι Αρχές της χώρας της.

Η Κρατική Υπηρεσία Ενημέρωσης κάλεσε τους Αιγύπτιους αξιωματούχους και τον αιγυπτιακό λαό να μποϊκοτάρουν το BBC μέχρι το δίκτυο να προβεί σε δημόσια διόρθωση.

Το BBC από την πλευρά του ανακοίνωσε την Τετάρτη, μέσω της αραβόφωνης ιστοσελίδας του, ότι «η διαμαρτυρία για το ρεπορτάζ θα συζητηθεί με τις αιγυπτιακές Αρχές μέσα στις επόμενες ημέρες», προσθέτοντας ότι συμπαραστέκεται στην «ακεραιότητα των ρεπορταζιακών του ομάδων».

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Ναμπίλ Σαντέκ ανακοίνωσε ότι ξεκινά εκστρατεία ενάντια στις ψευδείς ειδήσεις και στην παραπλανητική φημολογία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Τούρκοι έχτισαν ακόμα έναν οικισμό ισλαμιστών εποίκων στη Β/Δ Συρία

Ανάλυση BBC: Γιατί το Ιράν επιτέθηκε στο Ισραήλ – Τα αντίποινα, οι συμμαχίες και οι στρατοί των δύο χωρών

Χαμάς για την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Φυσικό δικαίωμα των χωρών να αμυνθούν

Οι Ιρανοί μετακινούν ντρόουν κι επιθετικούς πυραύλους

Πρώην επικεφαλής Μοσάντ: «Η κυβέρνηση και ο στρατός του Ισραήλ πίστευαν πως η Χαμάς είχε παρακμάσει»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr