Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Απάντηση «φωτιά» του εκδότη της «Δημοκρατίας» στη Νέα Δημοκρατία

Απάντηση «φωτιά» του εκδότη της «Δημοκρατίας» στη Νέα Δημοκρατία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Νέα ηχηρή απάντηση αλλά και θέση στη μάχη που έχει ξεσπάσει στις τάξεις της Νέας Δημοκρατίας, δίνει η εφημερίδα «Δημοκρατία» με άρθρο του εκδότη της, Γιάννη Φιλιππάκη.

Ξεκαθαρίζοντας ότι «η σημερινή ηγεσία της ΝΔ όχι μόνο δεν αντέχει την κριτική, αλλά απαιτεί να τη λιβανίζουμε σε καθημερινή βάση» ο εκδότης της εφημερίδας αναφέρει μία σειρά από κακώς κείμενα στο εσωτερικό της δεξιάς παράταξης, γράφοντας χαρακτηριστικά πως «το βασικό μέλημά τους θα έπρεπε να είναι το ότι το κόμμα, με μεταγραφές ορφανών του εκσυγχρονιστικού (!) ΠΑΣΟΚ τα οποία επιζητούν την πολιτική -ίσως και την ποινική- διάσωσή τους, μεταλλάσσεται και απομακρύνεται από την κοίτη της παράταξης».

Στη συνέχεια ξεκαθαρίζοντας τις αρχές και τις αξίες που ανέκαθεν υπηρετούσε η εφημερίδα, ο Γιάννης Φιλιππάκης αναφέρει: Από την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας μας ξεκαθαρίσαμε ότι δεν εκφράζουμε και δεν εκπροσωπούμε κανένα κόμμα και, πολύ περισσότερο, καμία κομματική ηγεσία. Γι’ αυτό, η «δημοκρατία» αρνείται να συμπράξει σε παιχνίδια εσωκομματικής «παρακάμαρας», στα οποία ειδικεύεται το αλληλοσπαρασσόμενο επιτελείο του σημερινού αρχηγού της Ν.Δ. Η εφημερίδα μας, όμως, δεν κρύβει ότι συμπαρατάσσεται σταθερά και με συνέπεια με τη μεγάλη πατριωτική παράταξη της κοινωνικής Δεξιάς, η οποία κατά καιρούς εκφράστηκε από κόμματα, όπως ο Εθνικός Συναγερμός του Παπάγου και η Νέα Δημοκρατία του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Αναλυτικά το άρθρο του Γιάννη Φιλιππάκη:

Η δημοκρατία δεν εκβιάζεται!

Η Πατρίδα, η Ελευθερία, η Ορθοδοξία και η Οικογένεια αποτελούν αξίες που για κανέναν λόγο δεν θα προδώσουμε!

Η σημερινή ηγεσία της Ν.Δ. όχι μόνο δεν αντέχει την κριτική, αλλά απαιτεί να τη… λιβανίζουμε σε καθημερινή βάση!

Η «δημοκρατία», παρότι δέχτηκε το περασμένο Σάββατο υβριστική επίθεση από τη Ν.Δ., αποφάσισε να μην ακολουθήσει με ανακοινώσεις επί ανακοινώσεων τα παραληρηματικά «δελτία Τύπου», που με διάφορες ιδιότητες συντάσσει η επικοινωνιακή ομάδα της Πειραιώς και σπεύδουν να αναπαράγουν διάφοροι τυχάρπαστοι σε μέσα ενημέρωσης ύποπτης χρηματοδότησης και ιδιοκτησίας.

Μας προξενεί θλίψη η στρατηγική που έχει επιλέξει η σημερινή επικοινωνιακή ομάδα της Ν.Δ., η οποία απαρτίζεται, μεταξύ άλλων, από δημοσιογράφους που ομολογούσαν ότι… έκρυβαν τις ειδήσεις κάτω απ’ το μαξιλάρι, από πρώην διευθυντές γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ (και δη, της περιόδου της αποκαλύψεως του «σκανδάλου της MAYO»!), από πρώην κρατικοδίαιτους (οικογενειακώς) δημοσιογράφους, από «ντουντούκες» της διαπλοκής προερχόμενες από την ΠΑΣΠ και από άλλα νέα στελέχη, που δεν δούλεψαν ποτέ στη ζωή τους.

Η εφημερίδα μας δεν είναι πολιτικό κόμμα για να ανταλλάσσει «επικοινωνιακά πυρά» με οποιονδήποτε. Επιπλέον, το χρέος μας είναι να αναφερόμαστε πρωτίστως στους χιλιάδες αναγνώστες που μας τιμούν σε καθημερινή βάση. Συνειδητά επιλέξαμε να αφήσουμε να περάσει ένα 48ωρο από την τελευταία υβριστική «ανακοίνωση Τύπου» της Ν.Δ., διαπιστώνοντας ότι, με αφορμή (και) τα πρωτοσέλιδά μας, το ηγετικό επιτελείο του κόμματος τελεί σε πρωτοφανή σύγχυση και ανασφάλεια, εντελώς ανάρμοστη για… κυβέρνηση εν αναμονή.

Το βασικό μέλημά τους θα έπρεπε να είναι το ότι το κόμμα, με μεταγραφές ορφανών του εκσυγχρονιστικού (!) ΠΑΣΟΚ τα οποία επιζητούν την πολιτική -ίσως και την ποινική- διάσωσή τους, μεταλλάσσεται και απομακρύνεται από την κοίτη της παράταξης.

Αντ’ αυτού, αφιερώνουν όλον τον χρόνο τους στο να οργανώνουν επιθέσεις στο εκδοτικό συγκρότημα που πρωτοστάτησε στον αγώνα απαλλαγής από την εγκληματική διακυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου. Που στηλίτευσε το κυβερνητικό συνονθύλευμα των τροϊκόδουλων, το οποίο μας οδήγησε σε άλλο ένα Μνημόνιο, στο PSI κ.λπ. Που για πρώτη φορά αποδόμησε με αδιάσειστα στοιχεία τον μύθο του «τεχνοκράτη πρωθυπουργού» Κ. Σημίτη, ο οποίος έσπευσε με αγωγή να ζητήσει τη φυλάκισή μας. Η χρονική ταύτιση και η συγκυρία των επιθέσεων Σημίτη με αυτές των «εκσυγχρονιστών» της «νέας» Ν.Δ. ας εξηγηθούν από τους επαΐοντες. Για όλους αυτούς τους λόγους απαντούμε σήμερα κυρίως για να εξηγήσουμε στους αναγνώστες μας (στους μόνους στους οποίους λογοδοτούμε) το παρασκήνιο αυτών των πρωτοφανών επιθέσεων.

Από την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας μας ξεκαθαρίσαμε ότι δεν εκφράζουμε και δεν εκπροσωπούμε κανένα κόμμα και, πολύ περισσότερο, καμία κομματική ηγεσία. Γι’ αυτό, η «δημοκρατία» αρνείται να συμπράξει σε παιχνίδια εσωκομματικής «παρακάμαρας», στα οποία ειδικεύεται το αλληλοσπαρασσόμενο επιτελείο του σημερινού αρχηγού της Ν.Δ. Η εφημερίδα μας, όμως, δεν κρύβει ότι συμπαρατάσσεται σταθερά και με συνέπεια με τη μεγάλη πατριωτική παράταξη της κοινωνικής Δεξιάς, η οποία κατά καιρούς εκφράστηκε από κόμματα, όπως ο Εθνικός Συναγερμός του Παπάγου και η Νέα Δημοκρατία του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Η Πατρίδα, η Ελευθερία, η Ορθοδοξία και η Οικογένεια αποτελούν τις θεμελιώδεις αρχές του Ελληνισμού, επομένως αποτελούν και για εμάς αξίες που για κανέναν λόγο δεν πρόκειται να προδώσουμε!

Το γεγονός ότι απευθυνόμαστε σε παράταξη και όχι σε κόμμα φαίνεται, άλλωστε, από την κυκλοφορία μας, που είναι αναλογικά πολύ μεγαλύτερη από τις καθηλωμένες εκλογικές επιδόσεις της Ν.Δ., όπως αποτυπώνονται και σε κατά παραγγελία δημοσκοπήσεις. Αλλωστε, δεν πιστεύουμε ότι στις δυτικές δημοκρατίες οι εφημερίδες πρέπει να είναι κομματικά όργανα! Παρ’ όλα αυτά, γνωρίζοντας ότι σημαντικό τμήμα της παράταξης, μη έχοντας σοβαρές εναλλακτικές, εξακολουθεί να εκφράζεται ακόμα από τη σημερινή Ν.Δ., οδηγηθήκαμε πολλές φορές στην επιλογή να είμαστε προσεκτικοί ή και επιεικείς στην κριτική μας για πραγματικά αξιοθρήνητες αντιπολιτευτικές επιλογές.

Η σημερινή ηγεσία της, όμως, όχι μόνο δεν αντέχει την κριτική, αλλά απαιτεί να τη… λιβανίζουμε σε καθημερινή βάση!

Εδώ, αξίζει να σας αποκαλύψουμε ότι πριν από λίγο καιρό επιχειρήθηκε, σε επίπεδο κορυφής, ωμή παρέμβαση (!) στο πώς θα συνεχίσει να εκφράζει η εφημερίδα τις απόψεις της. Μετά την ηχηρή άρνησή μας να αποδεχτούμε οποιαδήποτε προσπάθεια νεοφιλελεύθερης λογοκρισίας (που σε τίποτα δεν διαφέρει από αυτήν της δικτατορίας), μπήκε σε εφαρμογή νέο σχέδιο! Ετσι, κατεβλήθησαν προσπάθειες εξόντωσής μας και απόλυτου ελέγχου του παραταξιακού Τύπου με την έκδοση δύο νέων ημερήσιων εφημερίδων. Προς μεγάλη απογοήτευση της παρέας που ηγείται (;) σήμερα της Ν.Δ., η μεν πρώτη, παρά την τεράστια οικονομική υποστήριξη που είχε, κατέβασε ρολά σύντομα, η δε δεύτερη έχει κυκλοφορία που δεν επαρκεί ούτε για την πληρωμή του χαρτιού της…

Ας το πάρουν απόφαση στη Νέα Δημοκρατία, λοιπόν! Η εφημερίδα μας στηρίζεται σε στέρεες δημοσιογραφικές αρχές και όχι σε κομματικές ή οικονομικές εξαρτήσεις. Να είναι βέβαιοι ότι θα συνεχίσουμε να είμαστε δυσάρεστοι, όπου και όποτε πρέπει. Κι αν συνεχίσουν να αντιμετωπίζουν την κριτική μας με υστερικές εκρήξεις θυμού και συκοφαντίες συνοικιακού κομμωτηρίου, ακόμη χειρότερα για τους ίδιους.

Για να εξηγούμαστε: Δουλειά του δημοσιογράφου που σέβεται το λειτούργημά του είναι να κάνει επαφές με όλους τους πολιτικούς, όλων των κομμάτων και όλων των ιδεολογικών αποχρώσεων. Ποτέ, όμως, με επιχειρηματίες ή με… σπόνσορες, ούτε με νταβατζήδες του Δημοσίου. Οποιες αυτονόητες επαφές με πολιτικούς ένθεν κακείθεν τις κάνουμε σε κοινή θέα και χωρίς πρόθεση να κρυφτούμε. Αυτό προφανώς εγείρει τη μομφή των νέων ηγετικών στελεχών της Ν.Δ. Εχουν συνηθίσει, φαίνεται, οι συναντήσεις να γίνονται σε σκοτεινά δωμάτια, πίσω από κλειστές πόρτες και κουρτίνες, πιθανότατα και με γάτες Ιμαλαΐων ως αξεσουάρ, ενίοτε και με ντεκόρ τροχήλατων αποσκευών… Ας προσέξουν πάρα πολύ καλά ποιοι μας κατηγορούν για «εξυπηρέτηση συμφερόντων». Εκτός κι αν θέλει η Πειραιώς να ανοίξουμε συζήτηση. Εμείς θα το κάνουμε με μεγάλη ευχαρίστηση, αλλά ας ρωτήσουν πρώτα τον αρχηγό για καλό και για κακό…

Αντιπαρέρχομαι, τέλος, ως φαιδρότητες τα περί χούντας, νοσταλγών κ.λπ. Διευκρινίζω, όμως, το εξής: Η «δημοκρατία» δεν αντιμετωπίζει με ταμπού καμία περίοδο της νεότερης Ιστορίας και αποδίδει τα του Καίσαρος τω Καίσαρι, όπως οφείλει να κάνει κάθε εφημερίδα που θέλει να υπηρετεί την αλήθεια. Δεν θα μπορούσε ποτέ να στηρίζει ανελεύθερα καθεστώτα, που ανέβηκαν στην εξουσία με τανκς και δεν εξελέγησαν από τον ελληνικό λαό.

Από κει και πέρα, όμως, αρνείται να συμβάλει στη δαιμονοποίηση καταστάσεων προς τη διαιώνιση «αριστερών» προτύπων και συμπεριφορών, που μονοπώλησαν δυστυχώς την πολιτική ζωή της χώρας τις τελευταίες δεκαετίες, με την ανοχή (και την… ενοχή) της κοινοβουλευτικής Κεντροδεξιάς. Πάντως, καλό θα ήταν στο σπίτι του κρεμασμένου να μη μιλάνε για σκοινί, αφού η σημερινή… νεοφιλελεύθερη ηγεσία της Ν.Δ. τους πραγματικούς, και με χρυσόβουλο, υμνητές των Παπαδόπουλου και Παττακού τούς τίμησε με κομματικά αξιώματα, ακόμα και με αυτό του αντιπροέδρου!

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ευρωκοινοβούλιο: Νέο χαστούκι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για την τραγωδία στα Τέμπη

Καρυστιανού στο Ευρωκοινοβούλιο: «Είμαστε βέβαιοι για τη συγκάλυψη» – «Η κυβέρνηση προσβάλει τη μνήμη των θυμάτων στα Τέμπη»

ΣΥΡΙΖΑ: Να δώσει εξηγήσεις ο Μητσοτάκης για Τέμπη, υποκλοπές, e-mails αποδήμων και χρήση πρωθυπουργικού αεροσκάφους

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης έχει μετατρέψει το πρωθυπουργικό αεροσκάφος σε ΙΧ

Πρώτη αγωγή κατά του υπ. Εσωτερικών από απόδημη Ελληνίδα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων στην Ασημακοπούλου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr