Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τούρκος δημοσιογράφος αποφυλακίστηκε τέσσερις μήνες μετά την καταδίκη του σε ισόβια

Τούρκος δημοσιογράφος αποφυλακίστηκε τέσσερις μήνες μετά την καταδίκη του σε ισόβια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τουρκικό δικαστήριο αποφάσισε την αποφυλάκιση του δημοσιογράφου Μεχμέτ Αλτάν, τέσσερις μήνες αφότου καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη με την κατηγορία ότι είχε βοηθήσει στην οργάνωση του αποτυχημένου πραξικοπήματος του Ιούλιου 2016, όπως ανακοίνωσε ένας από τους συνηγόρους του.

Ο Αλτάν και ο αδελφός του, Αχμέτ, είχαν συλληφθεί τον Σεπτέμβριο του 2016 στο πλαίσιο της καταστολής μετά την απόπειρα πραξικοπήματος εναντίον του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Τον Φεβρουάριο καταδικάστηκαν σε ισόβια, μαζί με άλλους τέσσερις δημοσιογράφους, καθώς το δικαστήριο έκρινε ότι βοήθησαν τους πραξικοπηματίες.

Ο Μεχμέτ Αλτάν καταδικάστηκε μολονότι το Συνταγματικό Δικαστήριο της Τουρκίας –το ανώτατο της χώρας– είχε προηγουμένως ζητήσει την αποφυλάκισή του, κρίνοντας ότι η κράτησή του ισοδυναμεί με παραβίαση των δικαιωμάτων του.

Τα ποινικά δικαστήρια όμως απέρριψαν αυτό το αίτημα και αποφάσισαν να παραμείνει στη φυλακή για όσο διάστημα διαρκεί η δίκη του.

«Ήταν μια παράλογη κατάσταση, εντελώς άδικη για αυτόν να μην τον αποφυλακίσουν μετά την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου», είπε ο συνήγορός του. «Άλλο δικαστήριο, το εφετείο, έκανε το σωστό και τον αποφυλακίζει τώρα. Αυτό θα έπρεπε να έχει γίνει από την πρώτη στιγμή», πρόσθεσε.

Η υπόθεση του Αλτάν υπογραμμίζει τις βαθιές ανησυχίες για την ελευθερία του Τύπου στην Τουρκία αλλά και για την ανεξαρτησία του δικαστικού συστήματος.

Μετά την απόπειρα πραξικοπήματος έχουν συλληφθεί περισσότεροι από 120 δημοσιογράφοι και περισσότερα από 180 μέσα ενημέρωσης έκλεισαν με την υποψία ότι διατηρούσαν δεσμούς με το δίκτυο του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, του ανθρώπου που κατηγορείται από την Άγκυρα ότι επιχείρησε να ανατρέψει την κυβέρνηση.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πέθανε η δημοσιογράφος Μαρία Νεοφωτίστου-Ζήκα σε ηλικία 93 ετών

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

26/3/1919 Εφημερίς «ΕΠΟΧΗ»: «Κάθε πόθος που πνίγεται με την βίαν και με την αγριότητα, ριζώνει βαθύτερα εις την ψυχήν του λαού»

Ο Ερντογάν απείλησε να στείλει στον Αλλάχ τον Νετανιάχου: «Ο Κύριός μας να τον κάνει να υποφέρει»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr