Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Επικυρώθηκαν τα ισόβια στον Τούρκο δημοσιογράφο Αχμέτ Αλτάν για το πραξικόπημα

Επικυρώθηκαν τα ισόβια στον Τούρκο δημοσιογράφο Αχμέτ Αλτάν για το πραξικόπημα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τουρκικό δικαστήριο επικύρωσε τις καταδίκες ισόβιας κάθειρξης σε βάρος του επιφανούς δημοσιογράφου Αχμέτ Αλτάν και άλλων πέντε προσώπων, οι οποίοι είχαν καταδικαστεί τον Φεβρουάριο για τις κατηγορίες ότι παρείχαν βοήθεια στους συνωμότες της απόπειρας πραξικοπήματος του 2016.

Ο Αχμέτ Αλτάν, ο αδελφός του Μεχμέτ Αλτάν κι άλλοι τέσσερις δημοσιογράφοι είχαν καταδικαστεί προηγουμένως σε ισόβια κάθειρξη, καθώς κατηγορούνταν για φερόμενες διασυνδέσεις με το δίκτυο του ιερωμένου Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί ότι ενορχήστρωσε το αποτυχημένο πραξικόπημα.

Ο Μεχμέτ Αλτάν αποφυλακίστηκε τον Ιούνιο, ωστόσο σήμερα και η δική του καταδίκη επικυρώθηκε, αφού ποινικό δικαστήριο απέρριψε το αίτημα του Συνταγματικού Δικαστηρίου για την απελευθέρωσή του.

Ο Αχμέτ Αλτάν είχε καταδικαστεί για τις δηλώσεις που είχε κάνει την προηγουμένη της απόπειρας πραξικοπήματος, όταν είπε κατά τη διάρκεια μιας τηλεοπτικής εκπομπής:

«Όποιες κι αν ήταν οι εξελίξεις που οδήγησαν σε στρατιωτικά πραξικοπήματα στην Τουρκία, λαμβάνοντας τις ίδιες αποφάσεις, ο Ερντογάν ανοίγει τον ίδιο δρόμο».

Στην ίδια εκπομπή, ο Μεχμέτ Αλτάν αναφέρθηκε σε «μια άλλη δομή» στους κόλπους της κυβέρνησης που παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις ώστε να παρέμβει.

Οι εισαγγελείς έκριναν πως οι δηλώσεις των αδελφών ήταν κωδικοποιημένα μηνύματα προς τους υποστηρικτές του Γκιουλέν για ανάληψη δράσης λέγοντας ότι σε βάρος τους ασκήθηκαν κατηγορίες για «παραβίαση του Συντάγματος», σύμφωνα με το Anadolu.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πέθανε η δημοσιογράφος Όλγα Κολιάτσου σε ηλικία 64 ετών

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Αντιπαράθεση του Φαραντούρη με τον Πορτοσάλτε στον «αέρα» του ΣΚΑΪ

Πέθανε η δημοσιογράφος Μαρία Νεοφωτίστου-Ζήκα σε ηλικία 93 ετών

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr