Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στην Τουρκία η διευθύντρια της CIA για την υπόθεση Κασόγκι – Zητά το ηχητικό ντοκουμέντο

Στην Τουρκία η διευθύντρια της CIA για την υπόθεση Κασόγκι – Zητά το ηχητικό ντοκουμέντο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τη φερόμενη ηχητική καταγραφή του βασανισμού και της δολοφονίας του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι ζήτησε να ακούσει η διευθύντρια της αμερικανικής Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (CIA) Τζίνα Χάσπελ, η οποία βρίσκεται στην Τουρκία για να ενημερωθεί για την υπόθεση, όπως δήλωσαν στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters τέσσερις πηγές ενήμερες για το θέμα.

Η Χάσπελ μετέβη αεροπορικώς στην Τουρκία τη Δευτέρα, τρεις εβδομάδες έπειτα από την εξαφάνιση του Κασόγκι μετά την είσοδό του στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη και μερικές ημέρες αφότου ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε από τις αρχές της Τουρκίας να μοιραστούν με τις ΗΠΑ τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει για την υπόθεση.

Σύμφωνα με δυτικούς αξιωματούχους, παρά τις διαρροές, σύμφωνα με τις οποίες η Τουρκία έχει στη διάθεσή της μια ηχητική καταγραφή-ντοκουμέντο για τον φόνο του Κασόγκι, ούτε οι αμερικανικές κυβερνητικές υπηρεσίες, ούτε εκείνες άλλων συμμάχων τους είχαν αποκτήσει πρόσβαση ως αργά το βράδυ της Δευτέρας σε τέτοιου είδους αποδεικτικό υλικό.

Η Σαουδική Αραβία παραδέχθηκε το Σάββατο ότι ο Κασόγκι σκοτώθηκε μέσα στο προξενείο του βασιλείου στην Κωνσταντινούπολη, ωστόσο κατά την εκδοχή που έδωσε αυτό συνέβη έπειτα από έναν «διαπληκτισμό» στη διάρκεια του οποίου ανταλλάχθηκαν «γροθιές».

Πολλοί αμφισβητούν την εκδοχή του Ριάντ. Τούρκοι αξιωματούχοι έχουν δηλώσει ότι τον Κασόγκι ουσιαστικά εκτέλεσε μια ομάδα Σαουδαράβων πρακτόρων που ταξίδεψε αυθημερόν για αυτόν τον σκοπό στην Κωνσταντινούπολη.

Πηγές στην Ουάσιγκτον που επικαλείται το Reuters ανέφεραν ότι οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών κι αυτές των συμμάχων τους δεν έχουν παρά ελάχιστα στοιχεία στη διάθεσή τους, καθώς εξετάζουν αν και ποιον ρόλο μπορεί να είχε στην υπόθεση ο 33χρονος πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν Αλ Σαούντ.

Ο Τραμπ, ο οποίος συνήψε στενότερες σχέσεις ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και το Ριάντ αφότου ανέλαβε την εξουσία, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η κυβέρνησή του ζητεί από αυτήν της Τουρκίας όποια ηχητικά αρχεία και όποια βίντεο έχει στη διάθεσή της.

Οι πηγές που επικαλείται το Reuters διευκρίνισαν ότι η Χάσπελ δεν σχεδιάζει να μεταβεί στη Σαουδική Αραβία στο πλαίσιο του ταξιδιού της.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πολωνία: Συνελήφθη ύποπτος για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι σε συνεργασία με Ρώσους κατασκόπους

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση μου με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

Γερμανία: Ρώσοι κατάσκοποι σχεδίαζαν δολιοφθορές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σιδηροδρόμους

Οι Τούρκοι έτοιμοι για «τσαμπουκά» για το θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr