ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημοσιογράφοι, Δολοφονίες, Καναδάς, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Σαουδική Αραβία, Τζαμάλ Κασόγκι, Τζάστιν Τριντό, Τουρκία,


















































Το ελληνικό Κοινοβούλιο ενέκρινε την αγορά πυραυλικών συστημάτων από το Ισραήλ
Οι Συμφωνίες του Αβραάμ στο νέο τοπίο: Πώς αλλάζει η Μέση Ανατολή μετά τη Γάζα
Εκτουρκισμός στη Χειμάρρα με την υπογραφή του Βαγγέλη Τάβου: ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ του ισλαμιστικού ιδρύματος «Maarif» στην ελληνική πόλη της Βόρειας
Γιάννης Μανιάτης: Μεγάλο ατόπημα της Κομισιόν - «Δίνει» ελληνικά νησιά στην Τουρκία
Πρ. Παυλόπουλος: «Η Τουρκία θέλει να καταπιεί την Κύπρο» - Βλέψεις σε Αιγαίο και Θράκη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ο καναδικές υπηρεσίες πληροφοριών έχουν ακούσει τις τουρκικές ηχογραφήσεις σχετικά με όσα συνέβησαν στον Τζαμάλ Κασόγκι, τον Σαουδάραβα δημοσιογράφο που δολοφονήθηκε στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, δήλωσε ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό. Ο ίδιος ωστόσο διευκρίνισε ότι δεν τις έχει ακούσει.
Ο ισλαμιστής δημοσιογράφος Κασόγκι, επικριτής του μεταρρυθμιστή πρίγκιπα διαδόχου της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν Αλ Σαούντ, δολοφονήθηκε από ομάδα πρακτόρων που ταξίδεψε επί τούτου στην Κωνσταντινούπολη από το Ριάντ.
Οι σαουδαραβικές Αρχές έχουν παραδεχθεί ότι επρόκειτο για προμελετημένη ενέργεια με στόχο όμως την απαγωγή του και όχι τον θάνατό του. Η σορός του Κασόγκι δεν έχει ωστόσο ακόμη βρεθεί.
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε το Σαββατοκύριακο πως το ηχητικό ντοκουμέντο της δολοφονίας έχει δοθεί στις κυβερνήσεις των ΗΠΑ, της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Βρετανίας.
«Οι υπηρεσίες πληροφοριών του Καναδά εργάζονται πολύ στενά για το θέμα αυτό με την τουρκική υπηρεσία πληροφοριών. Ο Καναδάς έχει ενημερωθεί πλήρως για όσα είχε να μοιραστεί η Τουρκία.
»Εγώ προσωπικά είχα συνομιλία με τον Ερντογάν πριν από μερικές εβδομάδες και εδώ στο Παρίσι είχαμε σύντομες συναντήσεις και τον ευχαρίστησα για το σθένος της ανταπόκρισης στην υπόθεση Κασόγκι», δήλωσε ο Τριντό.
«Εξακολουθούμε να συνεργαζόμαστε με τους συμμάχους μας στην έρευνα σχετικά με το ποιος ευθύνεται για τη δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι και βρισκόμαστε σε συζητήσεις με τους συμμάχους μας για τα επόμενα βήματα όσον αφορά τη Σαουδική Αραβία», πρόσθεσε.























































