Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Καναδάς άκουσε τα ηχητικά ντοκουμέντα της δολοφονίας Κασόγκι – Τι είπε ο Τριντό

Ο Καναδάς άκουσε τα ηχητικά ντοκουμέντα της δολοφονίας Κασόγκι – Τι είπε ο Τριντό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο καναδικές υπηρεσίες πληροφοριών έχουν ακούσει τις τουρκικές ηχογραφήσεις σχετικά με όσα συνέβησαν στον Τζαμάλ Κασόγκι, τον Σαουδάραβα δημοσιογράφο που δολοφονήθηκε στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, δήλωσε ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό. Ο ίδιος ωστόσο διευκρίνισε ότι δεν τις έχει ακούσει.

Ο ισλαμιστής δημοσιογράφος Κασόγκι, επικριτής του μεταρρυθμιστή πρίγκιπα διαδόχου της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν Αλ Σαούντ, δολοφονήθηκε από ομάδα πρακτόρων που ταξίδεψε επί τούτου στην Κωνσταντινούπολη από το Ριάντ.

Οι σαουδαραβικές Αρχές έχουν παραδεχθεί ότι επρόκειτο για προμελετημένη ενέργεια με στόχο όμως την απαγωγή του και όχι τον θάνατό του. Η σορός του Κασόγκι δεν έχει ωστόσο ακόμη βρεθεί.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε το Σαββατοκύριακο πως το ηχητικό ντοκουμέντο της δολοφονίας έχει δοθεί στις κυβερνήσεις των ΗΠΑ, της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Βρετανίας.

«Οι υπηρεσίες πληροφοριών του Καναδά εργάζονται πολύ στενά για το θέμα αυτό με την τουρκική υπηρεσία πληροφοριών. Ο Καναδάς έχει ενημερωθεί πλήρως για όσα είχε να μοιραστεί η Τουρκία.

»Εγώ προσωπικά είχα συνομιλία με τον Ερντογάν πριν από μερικές εβδομάδες και εδώ στο Παρίσι είχαμε σύντομες συναντήσεις και τον ευχαρίστησα για το σθένος της ανταπόκρισης στην υπόθεση Κασόγκι», δήλωσε ο Τριντό.

«Εξακολουθούμε να συνεργαζόμαστε με τους συμμάχους μας στην έρευνα σχετικά με το ποιος ευθύνεται για τη δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι και βρισκόμαστε σε συζητήσεις με τους συμμάχους μας για τα επόμενα βήματα όσον αφορά τη Σαουδική Αραβία», πρόσθεσε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Σταϊνμάγερ στην Τουρκία με πολιτική ατζέντα… και ντονέρ

Δολοφονία Λυγγερίδη: Εγκληματική οργάνωση με 158 μέλη πίσω από την επίθεση στον αστυνομικό – 60 συλλήψεις

Πέθανε ο παλαίμαχος δημοσιογράφος Νίκος Μπαβέλλας σε ηλικία 89 ετών

Τα συνδικάτα της Σκωτίας ζητάνε από το Ηνωμένο Βασίλειο να μην πουλά όπλα στην Τουρκία

Ο Ερντογάν αφού συνάντησε τον τζιχαντιστή Χανίγιε μετά είδε και τον Αιγύπτιο ΥΠΕΞ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr